Site icon Szallas.hu Blog

Európa legszebb tavai – 10 hely a vizek szerelmeseinek


Már kutatás is bizonyította, hogy a víz közelében eltöltött idő rendkívül jót tesz az ember mentális, fizikai és lelki egészségének. Ez lehet egy csörgedező patak az erdőben, vagy maga az óceán, mindegy. A víz csodálatos látványa nyugalmat áraszt, és általában sok-sok programot, túralehetőséget is rejt magában. Összeszedtük, melyek Európa legszebb tavai!

Annecy-tó, Franciaország

Íme, Európa legszebb tavai

Balaton

Ugye nem szorul bemutatásra a magyar tenger? Bizony, elfogultak vagyunk. Amellett, hogy a Balaton zöld vize és csodás tájai, a Badacsonytól Tihanyig, tényleg fantasztikus látványt nyújtanak, van benne valami plusz, ami számunkra a legszebbé teszi. 

A nosztalgia érzése, a hekk és a lángos illata, a szélben hasító vitorlások látványa, a télen befagyott és zúzmarás táj… ez mind a miénk. A Balatonon úgy lehet feltöltődni, ahogy sehol máshol, és ez mind a négy évszakra igaz. Nem kérdés, hogy ott a helye Európa legszebb tavai között!

Balatoni szállások >>

Tihany felől a Balaton látképe

Bledi-tó, Szlovénia

A kékes-zöld színű Bledi-tó és a rajta található Bledi-sziget a szlovén Alpok legszebb éke. A tó partja kellően kiépített, bizonyos részeken közvetlenül a víz mellett fut a palló, amin végigsétálhatunk. A part menti régimódi villák, valamint a sziklán magasodó Bledi vár látványa segít, hogy visszarepüljünk az időben.

A várból lélegzetelállító panoráma nyílik a tóra és a szigetre is. Nyáron a kijelölt szakaszon lehet strandolni, a szigetre pedig csónakkal lehet átjutni. Magyarországról pár óra alatt elérhető ez a páratlan helyszín!

A Bledi-tó

Comói-tó, Olaszország

A Comói-tó azoknak tökéletes úti cél, akik nem tudnak dönteni a havas hegyvidék és a trópusi pálmafák látványa között. Nem is kell dönteni! A hósipkás Alpok lábánál hullámzó tó körül szubtrópust idéző növényzettel találkozhatunk, így az ember egyszerre tapasztalhatja meg az alpesi tájat és a mediterrán, olasz életérzést.

Mivel ez a sztárok egyik kedvelt helye, és fényűző villák sorakoznak a tó partján, itt könnyű luxusban érezni magunkat. Az pedig mindenkinek jár néha.

Comói-tó

Genfi-tó, Svájc

Tudtátok, hogy a Svájc és Franciaország közé ékelődött tó vize olyan tiszta, hogy szinte már ivóvíz minőségű? Bármelyik részét látogatjuk a Genfi-tónak, hangulatos, takaros városokat fedezhetünk fel, bár mind közül maga Genf a legvonzóbb. Makulátlan svájci tisztaság, középkori óváros, valamint kilátás a legszebb tavak egyikére és a Mont Blanc hófödte csúcsaira – mi kell még?

Château de Chillon várkastélya a Genfi-tóba nyúló szigeten

Lunzer See, Ausztria

Alsó-Ausztriában, Mariazell közelében található egy rejtett gyöngyszem: a Lunz am See falu melletti kristálytiszta tó. Igazi vadregényes környezetbe csöppenhetsz, ahol sűrű erdők, magas hegyek és harapnivaló fenyőillat vesz körül. A smaragdzöld Lunzer See vizében még a pisztrángok is tisztán látszanak. 

Nyáron fürödni is lehet kellemesen hideg vizében, de lehet csónakot bérelni és sétahajózáson is részt venni, a környéken pedig számos túraútvonal található. Budapestről autóval 4 óra alatt elérhető!

Plitvicei-tavak, Horvátország

A Plitvicei-tavakat valószínűleg mindenki ismeri. A kristálytiszta, kék és zöld pompában játszó tavak és vízesések közt fapallókon lehet közlekedni, és télen-nyáron meseszép arcát mutatja. Viszont ne felejtsétek, hogy előzetes regisztráció szükséges a látogatáshoz!

Akár a horvát tengerpart felé álltok meg útközben, akár önmagában Plitvice az úti cél, ez a természeti kincs továbbra is megunhatatlan élményt nyújt, és joggal áll előkelő helyen a legszebb európai tavak listáján.

Szállások a Plitvicei-tavak körül >>

Plitvicei-tavak

Garda-tó, Olaszország

Hegyek, várromok, olaj- és pálmafák, azúrkék víz: a Garda-tó Olaszország legnagyobb állóvize és a legszebb tavak egyike. Égszínkék vize rendkívül mély és tiszta. A hegyekkel ölelt északi rész kiváló terep a vízi sportokra, és a nyugalmas pihenésre. A tó déli felén enyhébb a hőmérséklet, strandolni is lehet, és pezsgőbb hangulat jellemzi.

Garda-tó

Lake District, Anglia

Ha Anglia, akkor sokaknak egyből az esős London jut eszébe, pedig ennél sokkal több csodát rejt az ország. A Lake Disctrict is bekerült Európa legszebb tavai közé, ahol a jégkorszak formálta Nemzeti Parkban olyan érzésed lesz, mintha egy képeslap elevenedne meg a szemed előtt. 

Legelésző birkák, idilli zöld dombok, apró hegyi tavak, sziklák és erdős területek – nem egyhangú a táj, az biztos! Friss levegő és hamisítatlan angliai, takaros vidéki atmoszféra vár. Ráadásul egy kutatás szerint a Lake Districtben találhatóak a világ leginkább instagrammolt tavai!

Hallstatti-tó, Ausztria

Hallstatt az egyik legtöbbet fotózott hely nem csak Európában, de az egész világon. A városkát egyik oldalról a tó, másik oldalról már a sziklás hegyek fogják közre. Az aprócska, színes házikók, a középkori sikátorok és persze a fantasztikus tájkép igazán romantikus hangulatot áraszt.

Aki ide látogat, jobban teszi, ha felkészül a turisták tömegére, hiszen mindenki szeretné megtapasztalni ezt a bájos helyet. A környéken is bőven van mit felfedezni, erről itt olvashattok többet >>

Felső-Ausztria szálláshelyek >>

Annecy-tó, Franciaország

A Genfi-tótól délre terül el Franciaország egyik legszebb városa, Annecy, amit az Alpok Velencéjeként is szoktak emlegetni, hiszen az óvárost átszeli a Thiou folyó. A régi házak közt apró hidak ívelnek, ami alatt romantikus kanálisok húzódnak, és ez valóban Velencére emlékeztet. A különbség, hogy itt a szomszédban az Annecy-tó hullámzik a tenger helyett, és magas hegyek tornyosulnak a városka fölött.

A tó hivatalosan is kiérdemelte az Európa legtisztább tava címet, és a vízisportok kedvelőinek kedvenc helye.

Annecy óvárosa

Víz közelében töltődni a leghatékonyabb! Fedezzétek fel a kontinens valamelyik toplistás tavát, nem is kell messzire utazni érte! Itt találtok még több szállást >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version