Site icon Szallas.hu Blog

Európa-szerte megnyíltak az adventi vásárok, mutatjuk a legszebbeket


November 27-én, vasárnap hivatalosan is kezdetét vette az adventi időszak, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy Európa legtöbb nagyvárosában megnyitottak a karácsonyi, más néven adventi vásárok.

Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal veszi kezdetét, és karácsonyig tart, eredete a 4. századig nyúlik vissza. Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”.

Az első adventi vásárok a német nyelvterületeken kerültek megrendezésre, itt eleinte főként kézműves termékeket, élelmiszert árultak, majd a 19. század végétől terjedtek el Európában és a világ többi országában is jóval szélesebb kínálattal.

Az egyik leghíresebb adventi vásárt Bécsben rendezik, de ma már a legnagyobb városok, köztük Budapest és a magyar megyeszékhelyek is forralt bortól és mézeskalácstól illatoznak egész decemberben, a turisták és a helyiek legnagyobb örömére. Sőt, a vásárokban ma már nem csak vásárolni és enni-inni lehet, hanem különböző karácsonyi koncertek és más programok közül is válogathatunk. Hát lehet ennél jobb hangolódás az ünnepekre?

Kicsit körülnéztük, hogyan készül idén Európa a karácsonyra.

Vigyázat! Álomszép fotók következnek 😉

 

Prága, Csehország

Koppenhága, Dánia

Manchester, Anglia

Frankfurt, Németország

Toulouse, Franciaország

Nürnberg, Németország

Graz, Ausztria

Edinburgh, Skócia

Strasbourg, Franciaország

Köln, Németország

Gmunden, Ausztria

Bécs, Ausztria

Budapest, Magyarország

Ti hova utaztok idén? Írjátok meg kommentben!


Exit mobile version