Site icon Szallas.hu Blog

Európai hotelek, ahol életre kel a Jégvarázs

Lapland Hotel Snow Village Kittila ***


Most, hogy beköszöntött a tél, a legtöbben egy jólesően meleg szobára, egy forró italra és egy puha takaróra vágyunk. Ám vannak, akik számára nem ezt jelenti az ideális téli este. Európa északi részén azokra is gondoltak, akik nem riadnak vissza egy kis hidegtől, és olyan jégből készült hoteleket álmodtak meg, amiket még Elza is megirigyelne a Jégvarázs c. meséből. Ha Ti sem hétköznapi szállásokat kerestek, gyertek velem, és elkalauzollak benneteket a csillogó jégszobrok, rénszarvasok és havas tájak világába.

Icehotel Jukkasjarvi*** (Svédország)

Az 1989 óta minden télen újjáépülő svéd Icehotel egy valódi műalkotás, ahol úgy érezhetjük, mintha egy mesebeli jégkastélyban sétálnánk. Káprázatos termein évről évre több tucat nemzetközi művész dolgozik.

A szobák átlaghőmérséklete -5 C, de a hotel meleg szobákkal és különleges szaunaélménnyel is várja az idelátogatókat. A báron és éttermen kívül egy gyönyörű kápolnát is találunk itt, ami gyakran szolgál esküvők helyszínéül.

A jéghotel további extrém programjai közül válogatva olyan felejthetetlen élményekben lehet részünk, mint a rénszarvasszán túra, a kutyaszánozás, motoros túra, vagy az „északi fény kirándulás”.

Sorrisniva Igloo Hotel Alta*** (Norvégia)

Az egyedi jégszobrokkal díszített igluhotel Norvégia legnagyobb hóból és jégből készült szállodája. Kezdetben még csak hat hálószoba állt rendelkezésre, ám azóta a hotel 26 szobával, 4 elbűvölő lakosztállyal, jégkápolnával, és egy bárral büszkélkedhet, ahol természetesen jégből készült poharakban szolgálják fel az italokat.

Ha felmelegednénk egy kicsit, a hotelben meleg szőrmetakarók, szauna, és szabadtéri pezsgőfürdő is vár minket. A lenyűgöző északi fény és a motorosszános kirándulás pedig csak még felejthetetlenebbé teszi az itt töltött napokat.

Lapland Hotel Snow Village Kittila*** (Finnország)

A sarkkörtől 200 km-re, a finn Snow Village-ben a hó és jég birodalma tárul elénk. Minden évben új dizájnban építik újjá a hotelt, amiben 24 szoba áll a kalandvágyók rendelkezésére. A gyönyörűen megvilágított folyosók és az egyedi jégszobrok utánozhatatlan hangulatot kölcsönöznek a hotelnek.

Az étteremben svédasztalos reggelit kínálnak, valamint lehetőségünk van lappföldi ételeket is megkóstolni. A 2018-19-es szezon különlegessége, hogy a szobák tematikáját a népszerű Trónok harca tévésorozat karakterei és jelenetei ihlették. Ha odavagyunk a sorozatért, április közepéig még van időnk megcsodálni az egyedi szobrokat!

Hotel of Ice Transfagarasan*** (Románia)

Különleges jéghoteleket nemcsak a messzi északon találhatunk, hiszen a szomszédos Románia büszkélkedhet Kelet-Európa egyetlen ilyen jellegű szállodájával. Több mint 2000 méter magasan, a Fogarasi-havasokban vár minket ez a nem mindennapi szállás, amelynek helyiségeit, jégszobrait és bútorait helyi kézműveseknek köszönhetjük.

A hotel 12 szobával, bárral, saját étteremmel és templommal várja a vendégeket. Ha kihagynánk a kézzel faragott jégágyon való alvást, akkor sem kell lemondanunk a látványról, hiszen napközben a hotel bárki számára látogatható.

Kedvet kaptatok egy északi kiránduláshoz? Ha esetleg mégsem, itthon is találhatunk olyan hoteleket, ahol kipróbálhatjuk a jégbarlangot egy kellemes wellnessezés részeként.

A MenDan Magic Spa & Wellnes Hotel Zalakaros**** vagy a Hotel Karos Spa Zalakaros ****+superior tökéletes helyszíne lehet egy ilyen pár napos pihenésnek. A mezőkövesdi Balneo Hotel Zsori Thermal és Wellness****-ben a jégbarlang mellett a finn szaunát is kipróbálhatjuk, csakúgy, mint az Aquaworld Resort Budapest****+superior-ban.

Kellemes kikapcsolódást!

/fotók: szallas.hu/


Exit mobile version