Site icon Szallas.hu Blog

Év Fürdője 2019 – Íme a TOP 3 strand és a megyei győztesek


Nem tudjátok eldönteni, melyik fürdőbe látogassatok el? Az Év Fürdője 2019 toplistája segítséget nyújthat. A szavazást a termalfurdo.hu szervezte, és három kategóriában vizsgálta a befutókat. Az első maga az Év Fürdője, ami a legismertebb fürdők közül kerül ki, leginkább nagyvárosokat tekintve. A második az Év Regionális Fürdője, ahol a regionálisan ismert fürdők versengenek egymással. Végezetül, a Helyiek Kedvenc Fürdője a kisebb települések strandjait vonultatja fel. Emellett megyei lebontásban is kialakult a sorrend. Mutatjuk a győzteseket!

Az Év Fürdője 2019: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Az idei abszolút győztes a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő. Nem csak az Év Fürdője szavazói szerint kiváló hely, de a szállás.hu-s értékelések is azt mutatják, hogy a túlnyomó többség nagyon elégedett a strand felszereltségével és szolgáltatásaival. A harkányi gyógyvíz messze földön híres, így a gyógyulni vágyóknak kifejezetten ajánlott. A termálrészleg és a gyógykezelések mellett mintegy 20 féle masszázs közül válogathatunk, vagy részt vehetünk a különféle szaunaszeánszokon is. 

Aki viszont a pihenés és rehabilitáció helyett a nyüzsgést részesíti előnyben, az sem fog unatkozni: látványelemekkel teli medencék, pezsgőfürdő, valamint kamikaze, ufo, turbolance, és családi csúszdák gondoskodnak az izgalmakról, hogy csak néhányat említsünk. A csúszdaválaszték is egész biztosan nagyban hozzájárult a fürdő győzelméhez!

Mely főbb pozitívumokat emelték ki a szállás.hu-s vendégértékelések?

Nagy előnye a fürdőnek az elhelyezkedés; hatalmas területen, egész pontosan 13, 5 hektáron lévő ősfás parkban találjuk, így sokan említik a nyugodt környezetet, mint pozitívumot. Tágas zöld területekben nincs hiány, ahogy játszóterekben sem. A baráti árakat is többen említik, például a megfizethető büfét.

Győződjetek meg ti is róla, hogy a harkányi fürdő nem okoz csalódást! Mutatunk szállástippet a környéken:

Thermal Hotel Harkány

A Harkányi Gyógyfürdőtől egy kényelmes 8 perces sétára találjuk a környék egyik legjobb szállását, a Thermal Hotelt. Baba és háziállatbarát; 6 éves korig ingyenes a szállás a kicsiknek, kutya és macska pedig felárral bevihető. Összesen 131 ízlésesen berendezett szoba vár, valamint olyan extra szolgáltatások, mint az exkluzív Wellnessvilág vagy a Pihenőpark, ahol az aktív kikapcsolódásé a főszerep. A hotel saját étteremmel rendelkezik, és az ár tartalmazza a félpanziós ellátást. Egy ugrásra van a Villányi borvidék, és Pécs is csupán 25 km. Családoknak tökéletes választás!

Még több szállás a közelben >>

Az Év Regionális Fürdője 2019: Hagymatikum Makó

A makói Hagymatikum fürdő vonzereje már ott kezdődik, hogy kívülről ránézünk az épületre. A különleges, hagymakupolás épületegyüttest Makovecz Imre tervezte, és nem kevesebb, mint 18 medencét rejt magában. Az idősebbek és a regenerálódni vágyók a makói gyógyvíz és a marosi gyógyiszap hatékony kombinációját élvezhetik, vagy felfedezhetik az exkluzív szaunavilágot. Nyolc különböző szauna áll rendelkezésünkre, és a hét minden napján szaunamesterek segítik a méregtelenítési folyamatokat. Persze az aktív fiatalokat is sokféle szolgáltatás várja. A kicsik a Hagymanó gyerekparadicsomban kalandozhatnak, májustól szeptemberig pedig a kültéri csúszdákat is használhatjuk. 

Mely főbb pozitívumokat emelték ki a szállás.hu-s vendégértékelések?

Sokan hangsúlyozzák a fürdő és a medencék általános tisztaságát, ami valóban nagyon fontos szempont. A kiszolgálást tekintve (masszőrök, éttermi felszolgálók) a barátságos, udvarias hozzáállása is szerzett jó pontokat. A Hagymatikum ráadásul további fejlesztések alatt áll, hogy folyamatosan fejlődve szolgálja ki a vendégek igényeit; úszómedencével, családi zónával és ételudvarral is bővülni fog.

Ha még nem jártatok ebben az egyedi épületben található, exkluzív fürdőben, akkor itt az idő! Foglaljatok a közelben, és 20% kedvezményben részesültök a strandbelépő árából!

Grand Hotel Glorius Makó ****

Szeretitek a különleges dizájnú szállásokat? A Grand Hotel Glorius egyedi stílusával az 1920-as évek hangulatát idézi. Nem csak a közös terek, de mind a 37 szoba is lenyűgöző art deco stílussal vár. Lazíthatunk a hotel saját fitness szigetén vagy a szaunában, a Hagymatikum Fürdő pedig közvetlenül a szomszédban van, 100 méterre. Az ellátást magunk választhatjuk: kérhetünk csak reggelit, vagy félpanziót is. A Grand Hotel Glorius a romantikázni vágyók egyik kedvence!

Szállások Makón >>

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2019: Miskolctapolcai Strand

Nyugodtan állíthatjuk, hogy egy adott stranddal kapcsolatban a leginkább mérvadó vélemény a helyieké. Ha ők azt mondják, hogy egy hely jó, akkor az úgy is van! A 2014-ben újranyitott strand Európa egyetlen olyan fürdője, amely a Green City alapelvek szerint épült. Hogy ez mit is jelent? Azt, hogy a fürdőkomplexum építésekor külön figyelmet fordítottak a természeti értékek megőrzésére; a fürdő –saját, hatalmas platánfáival egyetemben– szépen beleolvad a környezetébe, melyet a szomszédos őspark, a fűzfák és a Bükk-vonulatai határolnak. 

Ami a szolgáltatásokat illeti, találunk gyermek-és úszómedencét, valamint fitness termet és wellness központot is, ami hamarosan egyedülálló élményfürdővel egészül ki. Szezonban étkezhetünk a Panoráma Étteremben, szezonon kívül pedig a Wellness Bár áll rendelkezésünkre. Alapvetően az előző kettőhöz képest a miskolctapolcai fürdő szerényebb méretű (egyelőre), de talán épp ebben rejlik a varázsa: hogy barátságos, meghitt és nyugodt környezet vesz körül.

Mely főbb pozitívumokat emelték ki a szállás.hu-s vendégértékelések?

Tiszta, kulturált környezet, amire nem jellemző a tömegnyomor, és kisgyerekeseknek is jó szívvel ajánlják. 

A Miskolctapolcai Strand nem összekeverendő a Miskolctapolcai Barlangfürdővel, de ha már Miskolctapolcán járunk, miért ne látogatnánk el oda is? Az biztos, hogy a hangulatos barlangrendszerben kiépített fürdő nem mindennapi élményt nyújt! 

Szállástippünk Miskolctapolcára:  Zenit Panzió Miskolctapolca

A Zenit Panzió szállodai minőséggel, mégis a panziók barátságos, meghitt hangulatával és kedvező áraival vár. 9 szobával rendelkezik, és 4 éves korig ingyenes a szállás. Igény szerint kérhetünk reggelit. A Panzió nagyon előnyös helyen található; a Strandfürdő és a Barlangfürdő is csak 300 méterre van, de a közelben még több szuper program vár. Például a Miskolctapolcai Bobpálya vagy a Miskolctapolcai Kalandtúrapark is a szomszédságban van. Miskolc környéke, Lillafüred és a Bükk minden évszakban csodás élményt nyújt!

További szállások Miskolctapolcán >>

Most pedig nézzük az összes befutót a 2019 Év Fürdője versenyen, megyénkénti lebontásban:

Mint tudjuk, a puding próbája az evés – bár a lista irányt mutat, legjobb, ha magatok keresitek fel valamelyik fürdőt, hogy elbírálhassátok, a valóságban mennyire szuper! Több szállást itt találtok >>

LÉGY SZAKÉRTŐ & SZAVAZZ & NYERJ!
Szereted a fürdőket? Élvezed a csobbanást? Kipróbáltad az összes termálvizet? Szauna szeánszokon sziesztázol? Szavazz te is az Év Szállása versenyen Magyarország legjobb turisztikai attrakciójára vagy akár kedvenc fürdőhelyedre! SZAVAZOK! >>

A 2019. október 31-ig szavazók között 16 wellness hétvégét sorsolunk ki mesés belföldi wellness hotelekbe! Részletek>>

(Fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version