Site icon Szallas.hu Blog

Bemutatjuk az Év Szállása díj nyerteseit – Íme a legjobb szállások és turisztikai attrakciók!


November 24-én immár tizedik alkalommal rendezték meg az Év Szállása és Turizmus Kiválóságai Gálát, ahol gazdára találtak a hazai turisztikai szakma legnagyobb elismerései. Az Év Szállásai díjak átadása mellett jutalmazták az év legjobbnak ítélt turisztikai attrakcióit, településeit is. Ismerd meg a győzteseket és látogass el hozzájuk, ha még nem tetted!

Év Szállása 2022 fődíjas az összesített eredmények alapján

Colosseum Hotel Mórahalom ****+superior 

A tavalyi év abszolút favoritja lett a Colosseum Hotel Mórahalom, melynek főként sajátos építészeti megoldásai és eleganciája nyűgözte le az értékelőket. Az alföldi fürdőváros díjnyertes szállója kisgyermektől nagyszülőig minden korosztálynak kínál kikapcsolódási, pihenési lehetőséget. Extra szolgáltatásként vendégeik díjmentesen vehetik igénybe a Szent Erzsébet Gyógyfürdő medenceszolgáltatásait. 

Első három helyezett az elmúlt 10 év „Év Szállása” díjazottjai közül a Szallas.hu foglalóinak szavazatai alapján

1. Hotel Kapitány Wellness Sümeg****+superior

Megelevenedik a lovagkor a Hotel Kapitány falai között, amely bakancslistás szálláshely a lovagok világáért rajongó gyerekek (és apukák) számára. Történelmi lovasjátékok és középkori lakomák bűvölik el a vendégeket, de akkor sem lesz hiányérzeted, ha spa élményekre vágysz.

A szálloda wellness részlegének medencéit a hotel saját, fúrt kútjából származó termálvíz táplálja, melynek metakovasav tartalma segít a szépség és fiatalság megőrzésében.

2. Hotel Ózon & Luxury Villas Mátraháza ****+superior

Mit szólnál, ha a szaunában ejtőzve a Kékestető látványában gyönyörködhetnél? Ez az élmény is vár a Hotel Ózonban Mátrafüreden, ahol több, mint 20-féle masszázs, kül- és beltéri medencék, szaunák és sóbarlang is várnak.

A Mátra szépségeit kedvelő családok számára különösen pompás választás ez a díjnyertes szálloda, hiszen többek között gyermekmedence, játszószoba, játszótér, animációs programok és erdei tornapálya is található itt. 

3. Hotel Európa Fit Hévíz****superior

A Hotel Európa Fit az egyik leghíresebb bababarát hévízi szálloda, ahol gyerekek 7 éves korig ingyenesen üdülhetnek. A hotel küldetésének tekinti, hogy unokától nagyszülőig minden vendégük felejthetetlen élményekkel gazdagodjon, óriási wellness részlegük biztosan hozzájárul ehhez. Ha speciális étrendet követtek, itt megtaláljátok a nektek való fogásokat.

Minőségi díjak első három helyezettjei vendégértékelések alapján

4-5 csillagos hotelek kategória (70 szoba felett)

1. Colosseum Hotel Mórahalom ****+superior 

A mórahalmi Colosseum Hotel ebben a kategóriában is elhozta az aranyérmet. Wellness részlegén órákat is eltölthetsz, hiszen bizonyára kipróbálod a Kneipp taposómedencét, a sókamrát, a jacuzzit, sőt, a masszázst sem hagyod ki. Igazi különlegesség a medencénél működő koktélbár, és persze a legkisebbek számára is találtok gyerekmedencét.  

2. Ensana Thermal Sárvár

Gyönyörű zöld környezetben, a 200 éves Sárvári Arborétum mellett áll az Ensana Thermal szálloda, ahol tökéletes feltöltődésben lesz részed. Termál medence, aromakabin, szaunavilág várnak, sőt, a halpedikűrt is kipróbálhatod. Éttermükben kérhetsz gluténmentes, laktózmentes és vegetáriánus fogásokat.

3. Hotel Délibáb Hajdúszoboszló****

Kategóriájának bronzérmese a hajdúszoboszlói Hotel Délibáb, melynek wellness részlegén egyedülálló összetételű gyógyvizes medence is található. A vendégek különféle terápiás és prevenciós kezeléseken vehetnek részt, a Délibáb Wellness Oázisban pedig sodrófolyosós élménymedence, szauna világ és wellness kezelések fokozzák a kikapcsolódás élményét.

4-5 csillagos hotelek kategória (70 szoba alatt)

1. Hotel Bodrog Wellness & Elix Spa Sárospatak ****+superior

Stílusos oázis vár a Rákócziak városának központjában, ahol minden a relaxációról, az egészségmegőrzésről szól. Wellness részlegükön jacuzzi, többféle szauna és modern fitness gépek találhatóak, éttermükben szénhidrát- és koleszterinszegény, sőt, paleo fogásokat is kínálnak.  

2. Calimbra Wellness és Konferencia Hotel Miskolctapolca ****+superior

A Bükk – hegység lélegzetelállítóan szép, erdős környezetében áll a kategóriájában ezüstérmes Calimbra Hotel. A miskolctapolcai wellness szállóban többek között sóbarlang, szolárium, jégzuhany, napozóterasz és medence is található, de csatlakozhatsz szauna szeánszokhoz is. Próbáld ki náluk a TOUCHGameTABLE-t, a XXI. század interaktív társasjátékasztalát, amely 20 digitális játékot tartalmaz. 

3. Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj ****

Főúri pompa vesz körül a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodában, ahol süppedős bőrfotelek és stílbútorok között úri módon pihenhetsz. A romantikus kastélyhotel számos wellness szolgáltatása közül választhatod a csendszobát, számos masszázst, a gőzfürdőt és az élménymedencét is.

1-3 csillagos hotelek kategória

1. Hotel Harka Harkány**

A kénes gyógyvizéről messze földön híres kisvárosban találod az aranyérmes Hotel Harkát, mely abszolút megérdemelten nyerte el az első helyet. Kertje csupa zöld, melyben itt is, ott is szobrok bújnak meg, belső tereinek berendezését a klasszikus elegancia jellemzi. Tágas, napfényes szobáiban te is kellemesen pihensz majd.

2. Hotel Mayer Alsóörs***+superior

Elbűvölő mediterrán hangulatot kölcsönöz az alsóörsi Hotel Mayernek a rengeteg trópusi növény, a kicsattanóan élénk színek és a stílszerű bútorok. A szálloda a vízparttól csak pár perc séta, de ha szívesen pihennél a kertben, fedett kerti kiülő, élménymedence, kis játszótér és csodás zöld kert várnak. 

3. Hotel Honti Wellness és Konferencia Szálloda Visegrád***

A nagybetűs természet vesz körül a visegrádi Hotel Hontiba érkezve, amely az Apátkúti-patak partján fekszik, a Duna közelében. A szobák ablakain kitekintve pazar kilátás nyílik a Dunakanyarra, a Fellegvárra és a Salamon-toronyra. A wellness részlegen jacuzzi, gőzkamra, infraszauna, gyermekmedence segíti az ellazulást. Ha szeretsz úszni, ugorj fejest a kültéri úszómedencébe, ahonnan a Fellegvárra is rálátsz. 

Panzió, Apartman, Vendégház kategória

1. Kék Laguna Wellness Apartman Egerszalók

A kisebb szálláshelyek versenyéből az egerszalóki Kék Laguna Apartman került ki győztesen, ahol minden lustálkodásra csábít. Három jacuzzijukban egyszerre akár húsz vendég is élvezheti a víz nyugtató pezsgését, de infra- és finn szaunájuk is tökéletes hely a lazításra. Különleges szálláshely azért is, mert nincs két egyforma szobája és apartmanja, minden lakrész egyedi stílusú és nagyon kényelmes.

2. Holiday Apartman Sárvár

Ugye viszel magaddal egy jó könyvet a sárvári Holiday Apartmanba? A nappali óriási kanapéját mintha csak olvasgatásra teremtették volna, próbáld csak ki. A szálláshely a Gyógy- és Wellnessfürdőtől mindössze 200 méterre található, de a családias kis kertben is repül majd az idő, hiszen itt szalonnasütő hely és játszótér is várja, hogy birtokba vegyétek.

3. Boksay Apartman Balatonudvari

A Balaton északi partjának egyik leghangulatosabb községe Udvari, itt várja a párokat, családokat egész évben a Boksay Apartman. Igényes, modern, kényelmes, és amiért a vendégek imádják: patyolattiszta.

Szakmai díjak első három helyezettjei a szakmai zsűri döntése alapján

4-5 csillagos hotelek kategória (70 szoba felett)

1. Avar Hotel Mátrafüred ****+superior

Méltó régi, nagy híréhez a megújult Avar Hotel, amely az alapos ráncfelvarrás után továbbra is Mátrafüred egyik legnépszerűbb szállodája párok és családok körében egyaránt. Akár a Mátra szépségeit fedeznéd fel, akár fantasztikus wellness élményekre vágysz, itt mindent megtalálsz egy helyen.  

2. Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom****

Festői környezetben, a Prímás-szigeten áll a különleges kialakítású Portobello Hotel, melynek legfőbb attrakciója az Aquasziget Élményfürdő. A Fürdő egyben a szálloda wellness központja is, mely közvetlen, zárt folyosós összeköttetésben áll a hotel épületével.

Sok más mellett gyógynövényes és rózsa szauna, relax szoba, napozóterasz, valamint többféle medence, csúszda és sodrófolyosó is megtalálható a wellness részlegen.

3. Colosseum Hotel Mórahalom ****+superior 

És megint a Colosseum Hotel Mórahalom! Ez a szálloda kisgyerekesek számára eszményi választás. Játszószoba, fedett pancsolók és babajátékok éppúgy várják a kicsiket, mint a számos babagondozási felszerelés, melyeknek köszönhetően nem kell magatokkal vinnetek otthonról a fél házat. 

Gyógyító élmények Mórahalmon: látnivalók és programok >>

4-5 csillagos hotelek kategória (70 szoba alatt)

1. Sziget Hotel Nyíregyháza ****

Tudtad, hogy a hangulatos nyíregyházi szálló valóban egy kis szigeten áll? Az Erdélyi Major szabadidőpark öleli körül ezt a négycsillagos hotelt, melynek minden szobája a tóra néz. Felnőttek számára a wellness részleg tökéletes ellazulást ígér, a gyerkőcök pedig birtokba vehetik a trambulint és a játszóteret.

2. Pangea Hotel Nyíregyháza ****

Gyerekek számára valóra vált álom a Pangea Hotel, itt ugyanis lépten-nyomon dinoszauruszokkal találkozhatnak. Akinek a szíve inkább a zsiráfokhoz vagy a cápákhoz húz, azoknak óriási öröm, hogy a hotel a Nyíregyházi Állatpark területén helyezkedik el, így több száz állatfaj szomszédságában ébredhetnek. A szoba ára ráadásul tartalmazza a korlátlan belépést is a Sóstó Zoo-ba.

3. Wellness Hotel Gyula ****+superior

Különösen családok számára kínál tökéletes üdülési lehetőséget a Wellness Hotel Gyula, hisz a szálló gyerekbarát szolgáltatásait a szülők ötletei alapján alakították ki. A hotel a város első család- és szülőbarát szállodája, mely 650 négyzetméteres kétszintes wellness központtal, 300 négyzetméteres játszóházzal és Game Zone játékteremmel is büszkélkedhet. 

1-3 csillagos hotelek kategória

1. Hotel Szárcsa Székesfehérvár***

A székesfehérvári Hotel Szárcsa is kategóriagyőztes lett 2022-ben. A szálloda rendkívül stílusos, terei antik-, stíl-, vagy parasztbútorokkal vannak berendezve. A Fehér Terem és a hangulatos udvar mesébe illőek, a Deluxe szobában pedig még privát jacuzzid is lehet.

2. Hotel Barbakán Pécs***

A leghíresebb pécsi látnivalók közelében, ingyenes parkolási lehetőséggel vár családokat és párokat a hangulatos Hotel Barbakán. A bababarát pécsi szállodában számos gyermekgondozási felszerelést is biztosítanak, így nem kell otthonról vinni a kiságyat, fürdetőkádat, etetőszéket.

3. Hotel Adalbert – Szent Tamás Ház Esztergom ***

Merülj el Esztergom történelmében, kultúrájában! A Hotel Adalbert vendégeként ezt könnyen megteheted, hiszen a szálloda sétatávolságra esik a leghíresebb nevezetességektől. Akár egyágyas szobát is foglalhatsz, de persze a családokat is várják kényelmes szobák. A szálló egyik különlegessége, hogy reggeliztető éttermükből a Szent Tamás-hegyre nyílik szépséges panoráma.   

Panzió, Apartman, Vendégház kategória

1. Basaltina Panzió Balatonederics

Még be sem lépsz a Basaltina Panzió ajtaján, de máris magával ragad a hely szépsége, atmoszférája. Egy csodaszépen felújított parasztház kelt új életre a Balaton–felvidéki szálláshely képében, melynek minden centimétere igényes és hívogató. A háziak ráadásul isteni reggelit is kínálnak, melyet a környékbeli termelők portékáiból állítanak össze.

2. Főnix Panzió*** Badacsony

Idén nyáron nem kell hosszan keresgélned azt a nívós és tágas szálláshelyet a Balatonnál, ahol bőven elfértek nagy társasággal vagy családdal. Még saját konyhátok is lehet! A Főnix Panzióban természetesen párokat is várnak szeretettel. Ha tetőtéri szobát választasz, a Balaton látványában gyönyörködhetsz reggelente. Ami még jobb, hogy a strandra a panzió saját kis bekötő útján nagyjából 5 perc alatt lejuthatsz.

3. Piramis Fürdő és Üdülőpark Demjén

Mesevilágba csöppensz a Demjén Piramis Fürdő és Üdülőparkban. Lakhatsz gombaházban, mint Törpapa, uraságként a Végvárban, ha pedig a fürdőzés szerelmese vagy, keresd fel az egyiptomi Kheopsz-piramis méretarányosan kicsinyített mását, ahol termál- és gyógyvizes medencék sora vár.  

Év Turisztikai Attrakciói 2022 a vendégértékelések alapján

1. Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Mórahalom tarolt 2022-ben, hiszen a Colosseum Hotel mellett a Szent Erzsébet Gyógyfürdő is aranyérmes lett az Év Turisztikai Attrakciói között. Megérdemelten, hiszen a Fürdőben nyáron akár 21 medencében is pihenhetsz, regenerálódhatsz, szaunából pedig 11 található itt! A Fürdő minősített jódos gyógyvize magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően jótékony hatású a térd- és vállízületi betegségek esetén.

2. Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Európa 40 legjobb kiállítóhelye közé is besorolták 2018-ban a felújított gyulai Almásy–kastélyt, ahol az interaktív technika segítségével megelevenednek az urak és cselédek mindennapjai.

A kiállítás megálmodóinak célja az volt, hogy a tárlat minden korosztály számára érdekfeszítő és tartalmas legyen, és ebben sikerrel is jártak. További érdekesség itt a 13,5 méter magas toronykilátó, melynek tetejéről gyönyörű panoráma nyílik Gyula középkori téglavárára, valamint a kastélyra és kertjére. 

3. Hungarospa Hajdúszoboszló

Ha imádod a vizes élményeket, a hajdúszoboszlói Hungarospa számodra maga lesz a Paradicsom. Itt épült fel anno az ország első csúszdaparkja, manapság is 15 csúszda – köztük a beszédes nevű kamikaze, a szabadesős alagút vagy a cunami – várja az adrenalinfüggőket.

Ha nyugalmasabb időtöltésre vágysz, sétálj át a Prémium Zónába, ahol fedett pihenő jurták, párnás napágyak, napernyők és egzotikus medencék várnak. A vízibárban még trópusi koktélkülönlegességeket is kóstolhatsz. 

Év Turisztikai Attrakciói 2022 a szakmai zsűri döntése alapján

1. Magyar Zene Háza – Budapest

A Városliget egyik legújabb csillaga a Magyar Zene Háza, mely már több rangos nemzetközi építészeti díjat bezsebelt. A lenyűgöző, aranyszínben pompázó épület interaktív zenetörténeti kiállításoknak, családi programoknak és színvonalas koncerteknek ad helyet.

2. Bükki Csillagda – Répáshuta

Még egy év sem telt el a Bükki Csillagda megnyitása óta, de ez az egyedülálló létesítmény máris ezüstérmes attrakció lett! Közép-Európa legmodernebb csillagászati és természetismereti látogatóközpontjában Planetárium, holografikus Bolygótúra–tanösvény és virtuális valóság éppúgy része a programnak, mint az elmaradhatatlan csillagles a közel 7 méter átmérőjű Kupolában.

3. Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Szentendrei Skanzen)

Generációk óta az egyik kedvenc helyünk a Szentendrei Skanzen. Különleges élmény és valódi időutazás bebarangolni a kilenc magyar tájegységet bemutató parasztházakat, bekukucskálni az egykori tisztaszobákba, paraszti konyhákba. A gyerekeket interaktív kiállításon túl kóstolós helyszínek, játékos állomások, óriási játékudvar, bábszínház és gyerekgazdaság is várja. 

Év Turisztikai Települései 2022 a szakmai zsűri döntése alapján

1. Debrecen

A „kálvinista Róma” megérdemelten diadalmaskodott a turisztikai települések között, hiszen szinte minden „műfajban” kínál programlehetőséget az ide látogatóknak. A kultúrára szomjazókat várja a Református Kollégium múzeuma, és a Déri Múzeum Munkácsy Mihály ikonikus festményeivel.

Az aktív kikapcsolódást kedvelők nyakukba vehetik a Debreceni Nagyerdőt, városi sétákon vehetnek részt, vagy csobbanhatnak az Aquaticum Élményfürdőben. 

7+1 bakancslistás nyári élmény Debrecen belvárosában >>

2. Szeged

Szeged nemcsak Tudományegyeteme miatt „hírös város”, de az évente megrendezett Szegedi Szabadtéri Játékok is messzire viszik a hírét. Fedezd fel te is az impozáns Dóm teret, sétálj a Tisza-parton, lazíts az Ökokikötőben! Ha ide látogatsz, a legfontosabb kellék egy kényelmes cipő lesz, amelyben bebarangolhatod a csongrád–csanádi megyeszékhely minden zegét-zugát.

Aquapark, csúszdavilág és burgerek – Extrém élményeket tartogat a szegedi wellness! >>

3. Zalakaros

A bronzérmes Zalakaros legfőbb vonzereje a Termálfürdő, ahol nemcsak a gyógyulni vágyók találnak enyhülést panaszaikra, hanem a pancsolni, fürdőzni vágyók is számos élménnyel gazdagodhatnak. A Fürdő mellett található Termáltó vizén te is átsétálhatsz a kőkorongokra lépve. Ha a víz mellett a földön és a levegőben is elidőznél, akkor vár az Égerösvény, de indulhatsz sétarepülésre is. 

Érzékek útján Zalakaroson >>

Gratulálunk a 2022-es Év Szállása, az Év Turisztikai Attrakciója, és az Év Turisztikai Települése díjak nyerteseinek! 2023-ban keresd fel őket Te is, foglalj ehhez szállást oldalainkon! >> 

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version