Site icon Szallas.hu Blog

Ezek a nyár legjobb balatoni programjai


A Balaton minden évben, minden nyáron elkápráztat minket gyönyörű városaival, lankás tájaival, hűsítő vizével és fergeteges programjaival. Itt az idő, hogy pakoljatok és meglátogassátok a magyar riviérát, hiszen számtalan pezsgő, nyüzsgő és élettel teli programmal várnak titeket Tihanytól Keszthelyig, Balatonboglártól Kapolcsig, Balatonfüredtől Siófokig.

Kertmozizz Vonyarcvashegyen! – 2018. július 25.

A kertmozik igazán nagy reneszánszukat élik, főleg a Balaton partján lévő települések kedves parkjainak, vendéglátó egységeinek kertjeiben. A nyáresti mozizások olyanok, mint egy jó rosé fröccs vagy egy kellemes limonádé, amely hűsít, szórakoztat, tele van élettel és ízzel. A meleg, nyári estékre ezért kiváló választásnak bizonyul az ilyen program, s mást nem is kell tenni, mint kézen fogni a párunkat vagy barátainkat és élvezni a legjobb mozifilmeket a vásznon a kellemes nyári estéken.

Cím: 8314 Vonyarcvashegy, Fürdő utca 1.

Telefon: +36 20 352 6586.

Előadás: július 25. (szerda) Felelsz vagy mersz

Művészetek Völgye 2018. július 20-29.

A Balaton-felvidék mindig elkápráztat, főleg ha olyan nagyszabású rendezvényeket szervez, mint a Balaton legnagyobb művészeti fesztiválját, a 28. Művészetek Völgyét Kapolcson, Vigándpetenden és Taliándörögdön. Egy igazi kultursokk vár itt rátok, hiszen a tíznapos fesztiválon közel 1200 különleges programmal várnak titeket.

Cím: Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend.

Részletes program: www.muveszetekvolgye.hu

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/muveszetekvolgye

Túrázz a Balaton körül! 2018. július 27.

S ha már Balaton, akkor érdemes egyet túrázni is, hiszen a Balaton környéke tele van felfedezésre váró tájakkal. Geológiai kincsek ezreivel, változatos tájképpel, neves, történelmi városokkal és helységekkel találkozhattok, ha gyalog vagy kerékpáron vágtok neki a nagy kalandnak. Ezen felül pedig van egy jó hírünk, hiszen szervezett formában, szakvezetett túrák keretén belül is barangolhattok, a veszprémi Édesvíz Természetbarát Egyesület szervezésében.

Cím: 8200 Veszprém, Kossuth Lajos utca

Túraidőpontok:

Badacsonyi Bor7 – 2018. július 13-29.

A badacsonyi borvidék borászai ezen a nyáron is szorgoskodnak és keresik a lehetőségeket, hogy a kedvetekre tegyenek. Így kerül megrendezésre a Badacsonyi Bor7 program, ahol még közelebbről megismerkedhettek a helyi borok egyedi karakterével. Vigyétek jó hírét a balatoni borvidéknek!

Cím: Badacsony, a Badacsony Park

Badacsony

Programelőzetes:

Badacsonyi szállások >>

A denevérek színes világa – 2018. augusztus 20-ig

A denevérek színes világa című kiállítás már évek óta a Balatoni Múzeum olyan természettudományos kiállítása, amely sokak által közkedvelt. Az interaktív tárlat ugyanis a digitális technikák felhasználásával és életképek segítségével kalauzolja a látogatókat a denevérek világában, s a keszthelyi kiállítás ezzel a programmal, a negatív tulajdonsággal felruházott repülő emlőst közelebb hozza az emberekhez. A nyáron egészen augusztus 20-ig látogatható a tárlat. Cím: Keszthely, Balatoni Múzeum

Kertmozizz Csopakon! – 2018. augusztus 27-ig

S mert szeretjük a borozós, limonádés, balatoni, nyári estéket, ezért egy újabb kertmozis programra invitálunk titeket. A következő állomás ebben a tekintetben Csopak, ahol a napközben fürdőzés után biztos jól fog esni a kellemes nyáresti melegben az óriás képernyő alatt pihenni.

Cím: 8229 Csopak, Forrás utca 5.

Előadások:

Tihanyi Szabadtéri Játékok 2018

Tihany a Balaton ékköve, s talán nem is lenne szebb helyszín a Balaton partján ahhoz, hogy a színház a csillagos égbolt alá költözzön. Ezért szinte már hagyományként kerül megrendezésre idén is a Tihanyi Szabadtéri Játékok, amelynek keretében nyolc héten át láthattok változatos előadásokat a Major utcában felállított Bujtor István Szabadtéri Színpadon.

Tihanyi Bencés Apátság

Cím: Bujtor István Szabadtéri Színpad. 8237 Tihany, Major utca 65.

Előadások:

Tihanyi szállások >>

Rózsakő Fesztivál – 2018. augusztus 17-20.

A Balaton tele van élettel és romantikával. Nem csoda, hogy a magyar tenger tízezreket vonz és tölt fel egész évre a nyár folyamán. A mi riviéránkon már tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Rózsakő Fesztivál a Hegy, víz, bor és szerelem jegyében. Itt a szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül állandó programok is várnak minden érdeklődőt, hiszen lesz bortúra nosztalgia terepjáróval, városnéző kisvonat és régiójáró busszal. A gyerekeket és a vállalkozó szellemű felnőtteket a rendezvény ideje alatt pedig élménypark várja 1-től 100 éves korig.

Cím: Badacsonytolmaj, centrum

Email: badacsonytomaj@tourinform.hu


Exit mobile version