Site icon Szallas.hu Blog

Kiskutya, golyóálló mellény, preparált skorpió. Mi ezekben a közös? Mindet hagyták már ott hotel szobában.


Minden 10. vendég a szálláshelyen hagy valamit távozáskor – ez derült ki a szallas.hu legújabb kutatásából, melyen közel 400 szállásadó vett részt. Leggyakrabban ruhát, szépségápolási terméket, gyerekjátékot, műszaki cikket felejtünk a szobában, de gyakran előfordul, hogy értékesebb ékszer vagy lakáskulcs marad a széfben.

Az otthagyott különlegességek sorát szaporítja az a kistermetű kutyus is, mely egy szállodai szobában elbóbiskolva várta gazdáját, aki a távozáskor megfeledkezett az ebről. Szerencsére a gazdi észbe kapott, és hamarosan visszajött érte” – mesélte  Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője.

Természetesen akadnak extrém esetek is, a személyzet talált már  preparált skorpiót, vadászpuskához való lőszert és golyóálló mellényt is a szobák takarítása során.

Különleges példák a vendégek által otthagyott különleges tárgyakra:


A vendégek általában a nyaralásból hazaérve döbbennek rá, hogy valamit ottfelejtettek, ilyenkor legtöbbször postázást kérnek, nagy értékű tárgyak esetén pedig inkább maguk mennek vissza a hotelbe.

A szállásadók elmondása alapján, ha a vendég magától nem jelentkezik, akkor ők keresik meg őket, s ha kell, akár a következő szezonig is őrzik az ottfelejtett tárgyat, rendszerint egyébként feleslegesen, mert ezekért később csak minden 20. vendég jelentkezik” – tette hozzá Pálinkás János.

A feledékenység emberi dolog, de érdemes körültekintőnek lenni a nyaralás, pihenés alkalmával is és vigyázni értéktárgyainkra, vagy adott esetben kedvenceinkre.

Szallas.hu sajtóközlemény bővebben >>


Exit mobile version