Site icon Szallas.hu Blog

4 évszak varázsa a mátranováki Faluhely Major Vendégházban


Igazi elvarázsolt világban találja magát az, aki ellátogat a Mátra északi lábához, Mátranovákra. Itt található ugyanis a Faluhely Major Vendégház, ahol a vendégek extrém vendégszobákban pihenhetnek és töltődhetnek, miközben megismerkednek a palóc paraszti élet mindennapjaival. Egy szallas.hu vendégértékelés szerint „A hely több spiritualizmust hordoz magában, mint egy egyszerű falusi vendéglátás.” De mit jelent ez a valóságban?

Élet a Faluhely Major Vendégházban

A Faluhely-völgyben található gazdaság és vendéglátóhely a Földi család gondozásában áll. A béke szigete ez, ahol a szeretet alakul át megannyi tevékenységgé, gazdálkodássá, kertészkedéssé, főzéssé és szállásadássá.

4 évszak – 4 szoba

A Faluhely majorban összesen 4 vendégszoba található, melyek az évszakok után kapták a nevüket. Emellett a hegyoldalban egy jurta is várja a vendégeket, innen csodálatos kilátás nyílik a völgyre.

TAVASZ:

A régi, faragott ágy mellett egy parányi fürdőszoba áll páfrányokkal, mohás fatörzsekkel. Akár az erdőben! A szoba sarkában egy aprócska, különálló „fényszoba” található.

NYÁR:

A több elkülönített hálórész legfeljebb 8 fő részére ideális. A szobához tartozó fürdőhelyiségben külön férfi és női rész található, illetve egy közös toalett. A középső térben egy hangszigetelt kis szoba van, ahol a zene jótékony hatásait lehet élvezni.

ŐSZ:

A szobában a két fekhely a kemence tetején kapott helyet, ahol szalmazsák és toll derékalj várja a pihenni vágyókat. További fekhelyként a szénaágy szolgál. A kényelmes akrilkádban gyógynövényes fürdőt, aromafürdőt lehet venni.

TÉL:

A szoba különlegessége egy kőből épült medence, melyben testet és lelket kényeztető élmények várnak. Emellett helyet kapott itt egy fürdőszoba, babzsákfotel és egy kényelmes franciaágy is.

TIPP: minden szobához tartozik 1-1 különleges feladat, érdemes kipróbálni és végigmenni a kalandokon.

Tovább a szálláshely oldalára >>

A csomag tartalma:

• gazdag svédasztalos reggeli, 1 alkalommal extra piknikreggeli a domboldalban 
• pihenőrészlegek: melegvizes dézsafürdő, lábhűsítő erdei medence, erdei függőágyak rálátással a Kékesre és Galyatetőre, napozó és pihenőhelyek az udvarban, meditációs japánkert és terasz 
• társasjátékok, íjak, kerékpárok, kreatív alkotókészletek, fosszíliagyűjtő készlet és könyvek
• ágynemű, törölköző bekészítés 
• ingyenes parkoló a belső, udvari parkolónban 
• korlátlan WiFi Internet használat a szobákban és a major területén. 
• a választott szoba szellemiségéhez tartozó kis „munkafüzet”, a környék kirándulási és programlehetőségeit tartalmazó prospektusok 
• nagy beszélgetések a háziakkal a teremtett világról, természetről és az élet nagy kérdéseiről 
• masszázslehetőség

Öt elem tere – programok a Faluhely Majorban

A Faluhely Major programkínálatát az öt őselem, a tűz-víz-levegő-föld-fa szimbólumrendszerének megfelelően lett kialakítva.

Tűz – izzasztókunyhó: Melegét forró kövekkel táplálják, amire gyógynövényeket morzsolnak, vizet locsolnak.

Víz – dézsafürdő: gyönyörű környezetben elhelyezett dézsafürdő, amely segíti az ellazulást, relaxálást

Levegő – inhaláló: szabadtéri inhaláló egy sós vízzel működő természetes párájú közeg, ahol a kristálytiszta levegő járja át az ember tüdejét. Ellazít, tisztít, feltölt.

Föld – csendbarlang: a völgy mélyén, a fenyves lábánál húzódó homokkőszurdok a csend, a béke szigete. A természetes falak között kialakított pihenőfülkék páratlan szabadságot és nyugalmat biztosítanak.

Élőfa: „Állj meg egy fa mellett, tedd rá mindkét kezed és hunyd le szemeid. Csendesülj el, ne várj semmit, ne akarj semmit, várj türelemmel. Észre fogod venni, hogy a fa gyökerei a mélybe kapaszkodnak, koronája pedig az égbe emelkedik.”

Dézsafürdő

Nyitva tartás: A Faluhely Major május 1. és szeptember 30. között tart nyitva. Foglald le mihamarabb a 4 szoba egyikét vagy a jurtát, és élvezd a szabadságot! >>


Exit mobile version