Site icon Szallas.hu Blog

Falvak, amelyek a legszebb arcukat mutatják ősszel


Magyarországon számos tündéri falu várja ősszel is a látogatókat, mi most kiválasztottunk 5 csodás helyet az Őrségtől Tokajig, lehet válogatni, no és persze utazni!

Noszvaj

Noszvaj a Bükk egyik gyöngyszeme, Egertől 1 km-re, a Bükki Nemzeti Park déli határán fekszik. Utcáin mesébe illő házikók, hangulatos borospincék sorakoznak, de érdemes megnézni legfőbb látnivalóként a De La Motte-kastélyt, a kék-fehérre festett Gazdaházat és a barlanglakásokat.

Noszvaji szállások >>

Erdőbénye

f: erdobenye.hu

Erdőbénye az 1600-as évektől a Rákócziak birtoka volt, ők építtették a kastélyt és az alatta lévő pincerendszert, ami Hegyalja egyik legnagyobb összefüggő pincerendszere. Az erdobenye.hu szerint „piciny falucska, háborítatlan természet, barátságos emberek és sok érdekes látnivaló” jellemzi. Ősszel, a szüret idején kötelező felkeresni!

Szállások Erdőbényén >>

Zebegény

A Dunakanyar egyik legszebb települése Zebegény, amelynek tetejéről csodás kilátás nyílik a környékre. A Börzsöny-beli túraútvonalak közül több is átfut Zebegényen, egy őszi kirándulás alkalmával kötelező megállni és végigsétálni a Duna-parton.

Zebegényi szállások >>

Hollókő

f: holloko.hu

Hollók kihagyhatatlan bármilyen listából, hiszen az egyetlen olyan falu Magyarországon, amely szerepel az UNESCO Világörökség listáján. A Nógrád megyei palóc település legnagyobb értéke a tradicionális falukép, amelyet sikerült eredeti formájában megőrizni és ne feledkezzünk meg a Hollókői Várról sem, amely szintén sok titkot rejt.

Hollókői szállások >>

Szalafő

Szalafő Pityeszer nevű része igazi kis mesefalu, amely eredeti formájában maradt fenn és jelenleg falumúzeumként működik. Az Őrség ősszel a legszebb arcát mutatja, érdemes a falulátogatást összekötni a szeptemberi Tökfesztivállal vagy egy gombászással.

Szállások az Őrségben >>


Exit mobile version