Site icon Szallas.hu Blog

Felejthetetlen balatoni élmények várnak a Tihany Yacht Clubban


Festői környezet, színes programpaletta, finom borok és ínycsiklandó gasztronómiai kínálat vár mindenkit a Tihany Yacht Clubban. Itt minden megtalálható, ami a tökéletes nyári élményekhez szükséges: karnyújtásnyira van a Balaton, a környék történelmi és kulturális látnivalói kirándulásra csábítanak, sőt az aktív kikapcsolódás szerelmesei is megtalálják a számításukat a tihanyi félszigeten.

Anno…

1934-ben a pesti piarista gimnázium 2-es számú cserkészcsapatának öregdiákjai gondoltak egy nagyot, és a közös élményeik helyszínén, a Balaton partján, Tihanynál, építeni kezdtek egy késő-Bauhaus jellegű csónakházat. A csónakház, a későbbi yacht club épülete hamarosan el is készült Virág Pál tervei alapján, s szerkezetében is olyan masszívnak bizonyult, mint egykori cserkész megálmodóinak hite, ereje, kitartása. Az épület ma is áll, a ’70-es években egy nagyobb felújításon esett át, azóta folyamatosak a kisebb-nagyobb fejlesztések teszik még komfortosabbá. A Tihany Yacht Club a kompkikötőtől nyugatra, Magyarország első, 1952-ben létesített tájvédelmi körzetében található, így nem csak maga a történelmi táj, hanem a környezeti kincsek is emelik a club hangulatát.

Múlt és jelen

Az évtizedek alatt számos család megfordult itt, de üzleti találkozóknak, céges rendezvényeknek, esküvőknek is helyszínéül szolgált a club. Sőt ma is, aki a balatoni nyaralását tervezi és pihenni szeretne, akkor ezen a helyen, gyönyörű nyugodt környezetben megteheti ezt. Kikapcsolódásképpen ellátogathattok a történelmi emlékekkel bőségesen ellátott balatoni helyekre, a bencés szerzetesek ősi kegyhelyeire vagy a Tihany Yacht Club saját zárt partszakaszán élvezhetitek a balatoni nyarat.

Tihanyi Bencés Apátság

Szállás

A Tihany Yacht Club egy darab két légterű családi szobával és kettő darab két ágyas szobával várja az ide látogató vendégeket. Ideális szállás lehet a nagyobb családi nyaralások, illetve baráti társaságok vagy kisebb céges utazások alakalmával. A parkolás a szálloda zárt parkolójában minden esetben biztosított, s jó ha tudjátok, hogy az emeleti légkondicionált kétágyas szobák pótágyazhatók.

Gasztronómia

A szálloda étterme a’la carte étlappal, menüvel, szendvicsekkel, magyaros ételekkel várja a vendégeket. A konyha a „farm to table” elv alapján működik, miszerint helyi termelőktől származó, friss és egészséges ételeket tesznek a vendégek elé. Lehetőség van grillezésre, bográcsozásra és szalonnasütésre is igény szerint, továbbá speciális gyerekmenüt is lehet kérni. Mindemellett az étterem régi stílusú bárja és fedett terasza meleg időkben jéghideg, hűvösebb napokon forró italokat kínál.

Sport és Balaton

Mindenki, aki szereti a vízi sportokat, a horgászatot vagy a vitorlázást, itt igazán jól fogja érezni magát. Ugyanis a Yacht Club a Balatonba benyúló, a tavat két medencére osztó Tihanyi-félsziget nyugati oldalán fekszik, kiváló területen ahhoz, élvezni lehessen a nyári, balatoni feelinget. A kirándulásokon és a strandoláson túl a környéken lehetőség nyílik egyebek között lovaglásra és csónakázásra is. Az aktív pihenés után a Club igény szerint különböző programlehetőségeket is tud ajánlani, többek közt részt vehettek borkóstolón vagy kerti sütésen a parti kemencénknél.

Egyéb szolgáltatások

Tihanyban maga a szálloda is segít abban, hogy aktívan töltsük el a szabadidőnket. A csoportok, rendezvények kiszolgálása mellett a club vállalja a helyhez kötődő programok szervezését, így részt lehet venni SUP-oktatáson és túrán, sétavitorlázáson, de a víz közepén, naplementében is lehet jógázni. Felejthetetlen élmény lesz! A Yacht Club gyermekbarát szállás, a szolgáltatások között megtalálhatóak az étkezést segítő asztali etetőszékek, baba etetőkészletek vagy a gyerekmenü és a kiságy.

 

Kedvezmények

Ellőttünk áll a nyár legjava, az augusztus, ezért ha még nem foglaltatok szállást, most itt a nagy lehetőség! A Tihany Yacht Club augusztusban és a szeptember 30-ig foglalóknak 20% előfoglalási kedvezmény biztosít, illetve további 20% long stay kedvezményt, ha minimum 6 éjszakát foglaltok le ezen a csodás helyen.

További részletek és foglalás >>

 

Ugye nektek is megjött a kedvetek ahhoz, hogy a nyár végét egy balatoni vitorláson töltsétek, finom borokat kóstolva?


Exit mobile version