Site icon Szallas.hu Blog

Tengerszem túra és mesés látnivalók egy festői, magyar borfaluban


Elragadó, hagyományőrző település, utánozhatatlan vidéki bájjal, türkizkék tengerszemmel és megannyi látnivalóval? Ismerjétek meg a csodás kirándulóhelyekben bővelkedő, Tokaj-Hegyalján meghúzódó, pöttöm kis borfalut, Erdőbényét! 

Az Aranyosi-völgy kapujában, a vadregényes Zempléni-hegység és a végtelen Alföld találkozásánál bújik meg Tokaj-Hegyalja egyik legrégebbi települése. A parányi Erdőbénye földjén járva a szelíden hullámzó lankák, a virágos rétek, a védelmező hegykoszorúk egyből rabul ejtik a szíveteket. Ezen a mesebeli tájon még a háborítatlan természettel, a szívélyes vendéglátással és a múltból megőrzött értékekkel találkozhattok. 

Ám ezen kívül kitűnő borok, magával ragadó látnivalók, szuper kirándulóhelyek és csodás szállások is bőven akadnak errefelé.

Kövessetek minket és nézzétek meg, mit nem szabad kihagyni!

Húzzatok bakancsot, hogy kifürkészhessétek ennek az elbűvölő falunak a titkait! A takaros házikók és pincék között sétálva hamar átragad majd rátok Erdőbénye hamisítatlan, vidéki hangulata. Az egyházi épületek közül a Szent György Római Katolikus Templomot és az Erdőbényei Református templomot is megéri felkeresni. 

Múltról mesélő tárlatok

Festői túraútvonalak – nem csak természetjáróknak

Tipp: Ha Erdőbényén jártok, akkor feltétlen kóstoljátok meg a helyi kádárok boraiból származó, mennyei italokat a Bardon Borászatban vagy az Illés Pincében

Foglaljatok szállást ide: Magita Hotel és Étterem***!

Lassuljatok le és töltsétek a szabadság napjait távol a világ zajától, mesés természeti környezetben a Magita Hotel és Étterem***-ben! A kényelmes, tiszta és barátságos szobákban egyből otthon érzitek majd magatokat. 

A mediterrán hangulatú, kőfallal körülvett, zöldellő udvaron hatalmas szabadtéri medencében úszkálhattok. Ha elfáradnátok, akkor pedig a nyugágyakban dőlhettek hátra egy kis napozásra. 

A kinti fürdőzési lehetőség mellett természetesen a beltéri wellness is a rendelkezésetekre áll. Tisztítsátok meg a testeteket és lelketeket a forró szaunákban, majd merüljetek el a pezsgőfürdő masszírozó buborékaiban! 

A finom ételekről a kiváló konyha modern remekei gondoskodnak majd, ahol vegetáriánus, valamint laktóz- és gluténmentes ételeket is felszolgálnak.

További szálláshelyekért kattintsatok IDE >>

Ugye, hogy máris kedvet kaptatok egy kis kiruccanáshoz? Akkor ne tétovázzatok, hanem eredjetek az élmények nyomába Erdőbényén!

10 tokaji látnivaló, amiért érdemes útra kelni >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version