Site icon Szallas.hu Blog

Strandok, uszodák és fürdők Sopron közelében


Meglehet, Sopron nem a fürdők városa. Környékén azonban jócskán akad víz. A felszínen és a mélyben egyaránt buzognak gyógyhatású vizek a „leghűségesebb város” táján. Közülük válogattunk néhányat.

Miért szeretjük Sopront?

Sopron büszke lehet gazdag történelmére. A hatvanezres város Magyarország műemlékekben második leggazdagabb települése. Vendégéjszakák terén szintén a hazai prémium ligában találjuk Sopront. Szeretjük hangulata, borai és fekvése miatt. Karnyújtásnyira terül el a kontinens legnyugatibb sztyepptava, a Fertő tó és vele a Világörökség Fertő-tó Kultúrtáj. Bécs egynapos kirándulással megjárható Sopronból. De nagyszerű kiiundulópont lehet egy-egy fürdőzéshez is.

Sopron belvárosa

Látnivalók: Sopron – a szabadság, a hűség és a kékfrankos városa az Alpok lábánál

Fürdők Sopron közelében

A Lővér Fürdő

A Lőverek árnyas fái alatt terül a Lővér Fürdő – Csík Ferenc Uszoda. A működését 1908-ban megkezdő strand mára több kinti medencével, csúszdával bővült. Tudományos-fantasztikus filmeket idéző fedett uszodáját Sopron várossá nyilvánításának 700 éves évfordulóján, 1977-ben adták át. A Lővér Fürdő medencéi mellett finn-, aroma-, és fényterápiás szaunákat, csúszdákat és élménymedencéket is kínál.

Cím: 9400 Sopron, Lőver krt. 82.

A rómaiak is balfi vízben gyógyultak

A Sopron környéki fürdők közül kihagyhatatlan Balf. A Fertő-Hanság Nemzeti Park világörökségi területén fekvő település (ma Sopron része) magas kénhidrogén tartalmú forrásairól ismert. Ásványvizét már több mint 100 éve palackozzák és meglehetősen régen gyógyulnak kénes gyógyvizeiben is. A Sopron közeli Balf gyógyfürdője 1876 óta gyógyfürdő, de kutatások szerint már a rómaiak is éltek a víz jótékony hatásával. A balfi gyógyvíz leginkább mozgásszervi és ortopédiai betegségekre javallott. Gyógyászati részlege mellett wellness-szolgáltatásokat is kínál.

Cím: 9494 Sopron-Balf, Fürdő sor 8.

Szállást keresel Sopronban? >>

Hegykő, SáRa Termálfürdő

A néhány kilométerre Balf után fekvő Hegykő vizét 2004-ben nyilvánították gyógyvízzé, de a fürdő már a ’70-es évek óta üzemel. Ásványianyag-tartalma az egyik legmagasabb az országban. Hat kültéri medencéje közül kettő – az egyik gyógymedence és a termálmedence – egész évben nyitva tart. A kis, családias hangulatú fürdőt sokan pont azért szeretik, mert tömeg nélkül, a világtól mintegy elvonulva fürdőzhetnek. Egyesek szerint a fürdő népszerűbb a szomszédos orsztrákok, mint a magyarok közt.

Cím: 9437 Hegykő, Fürdő u. 5.

Tómalom – Fürdés nem csak medencében

1842 óta folyamatos a fürdőélet a Soprontól alig néhány kilométerre, északnyugatra fekvő Tómalom fürdőben. A feltételezések szerint már a római időkben is létező tórendszer legnagyobb tagja partján Mühl Konrád molnár nyitott nyilvános fürdőt. A II. világháborúban megsérült fürdő több felújításon is átesett. Napozóteraszok, csúszda, gyerekeknek elkülönített rész, stégek és csónakok várják a fürdőzni vágyókat május 1-től szeptember végéig.

Cím: 9407 Sopron, Erdőalja u. 1.

A Fertő sós vize

A Fertő tavi vízitelep szintén a Sopron környéki természetes strandok számát gyarapítja. Tudtátok, hogy a Fertő tó vizében, iszapjában sok a nátrium és hogy iszapját gyógyhatásúnak tartják? Sekély vize könnyen felmelegszik. A vízitelepet üzemeltető Soproni Vízmű Zrt. arra figyelmeztet, hogy az idénre tervezett és megkezdett kivitelezési munkák miatt a vízitelep korlátozottan látogatható!

Világítótorony a Fertő tó (osztrák) partján

Ha Sopron környékén fürdőznétek, a városban több mint 70 szálláshely közül választhattok a Szallas.hu oldalán!

Szallas.hu TIPP: Panorámás jacuzzi a Hotel Sopronban


Exit mobile version