Site icon Szallas.hu Blog

Ízek, borok, Badacsony, Balaton – ezzel vár a Gasztrohegy!


Nincs is annál jobb, mint amikor az ember kiül egy étterem teraszára egy finom fogással és egy pohár borral, miközben a távolban elterülő Balatonban gyönyörködik. A Gasztrohegyen erre is lehetőségetek lesz! A badacsonyi gasztro-hétvége keretében finomabbnál finomabb kóstolókon vehettek részt, összesen 10 vendéglátóhelyiségben. Most elhoztuk az eseményről legfontosabb tudnivalókat.

Gasztrohegy Badacsony 2022 – áprilisban különleges, ínycsiklandó vegetáriánus ételekkel várnak, ne hagyjátok ki!

Miről szól a Gasztrohegy?

Valójában egy gasztro-hétvége, vagy egy gasztrotúra, amire a Badacsony vidékén kerül sor. Összesen 10 vendéglátóhelyiségbe lehet betérni, ahol az adott hónapnak megfelelő tematika ételeit kóstolhatjátok. Az áprilisi tematika a „Vega” ételek, azonban ettől még ugyanúgy megtalálhatók a húsos fogások is az étlapon, csupán arról van szó, hogy kiemelt figyelmet kapnak az izgalmas alapanyagokkal készült vegetáriánus ételek.

Tölgyes Kúria, a Gasztrohegy egyik résztvevője

A kóstolók viszonylag kisebb adagok, hogy maradjon a bendőben hely a többi étterem kóstolójára is. Ha viszont a szokásos módon szeretnétek fogyasztani, arra is lehetőség van, á la carte. A túrát ti tervezitek meg: azokba az éttermekbe mentek, amelyekbe ti szeretnétek

Tudnivalók a Gasztrohegyről

Tilia Borvendéglő 

Ingyenes-e?: 

Csak a fogyasztásért kell fizetni, maga a program nem igényel semmilyen belépőt.

Hogyan célszerű megközelíteni az éttermeket?:

A legegyszerűbb, ha felpattantok a Gasztrobuszra, amelyre akár 2 napos (azaz egész hétvégés) buszbérlet is vásárolható, és a messzebbi helyszínekre is elvisz. Egy út 1000 Ft-ba kerül.

Érdemes-e asztalt foglalni, vagy bérletet venni?:

Attól függ; ha nagyobb társasággal érkeztek, akkor mindenképpen jó ötlet előre foglalni, hogy biztosan jusson hely. Ami a bérletet illeti, ha több helyen is szeretnétek kóstolni, akkor érdemes egy kedvezményes bérletet vásárolni: ez 4 Gasztrohegy ételt+bort tartalmaz, a vásárló által megválasztott helyen, illetve a 2 napos Gasztrobusz bérlet is benne van.

A bérletet a Hableány étterem infopultjánál vehetitek át, és a buszokat is itt keressétek! 

Gasztrohegy résztvevők

Laposa Terasz

És ha már ott vagytok, felmerülhet bennetek a kérdés: mit nézzünk meg Badacsonyban? Ízelítőnek néhány tipp:

Szállástipp Badacsonyban – Hotel Bonvino Badacsonytomaj ****, ami a Gasztrohegyen is részt vesz:

Még több Badacsony szállás:

Hotel Halászkert Badacsony ***

Főnix Panzió Badacsony

Levendula Apartmanház Badacsony

Na, megjött az étvágyatok? Egyetek-igyatok finomakat, kiránduljatok, és élvezzétek az áprilisi hétvégét a Balaton szomszédságában! 

Badacsony szállás választéka igencsak bőséges, válogassatok kedvetekre >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version