Site icon Szallas.hu Blog

Kóstold meg az ország top éttermeinek kínálatát egy helyen! – ez vár rád az idei Gourmet Fesztiválon


Rácz Jenő zsíros kenyérrel, Sárközi Ákos pedig egy klasszik nagymamás nudlival robbant nagyot az idei Gourmet Fesztiválon. Persze május 27-29. között nem csak a pesti élvonal pattan fel a Millenáris fedélzetére! Több mint 70 étterem, cukrászda és borászat játssza ki kulináris ütőkártyáit, hogy még több ember szívében bontson rügyet a minőségi gasztronómia iránti szenvedély.

Ha mindig is szeretted volna kipróbálni Magyarország toplistás gasztrohelyeit, de utadat állta a távolság, akkor ezt a rendezvényt nem szabad kihagynod! Segítségképp összefűztük a legfontosabb infókat, hogy felkészülten vágj neki a kalandnak. Indulhat az ízbanzáj?

Minden, amit tudnod kell a 2022-es Gourmet Fesztiválról

Az ország legfinomabb rendezvényeként beharangozott Gourmet Fesztivál 2022-ben az Örökség témakörét járja körül. Mintegy 200-féle étel és desszert kerül terítékre: egyesek a családi receptkönyvből dolgoznak, míg mások távoli kultúrák konyhájából merítik az ihletet. Egy biztos: akár a jól bejáratott hagyományok híve vagy, akár az új élményeket hajtod, itt egy tányérral sem lőhetsz mellé!

Kulináris hedonizmus kezdő és veterán gasztrorajongóknak

Hasznos tudnivalók indulás előtt

Nyitvatartás:

Helyszín: Millenáris (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)

Belépőjegyek:

Fizetési lehetőségek:

Fontos: a workshopokra és a többi exkluzív programra csak bankkártyával vagy készpénzzel válhatsz regisztrációs jegyet!

Válogass klassz budapesti szállásaink közül >> 

Milyen ételeket kóstolhatsz a Gourmet Fesztiválon?

Ettél már thai gulyást? Tudod, mi fán terem az ángádzsábur leves? És hogy a csudába kerül egy tányérra a wasabi meg a tejberizs? A 2022-es Gourmet Fesztiválon ilyen és ehhez hasonló különlegességeket is kóstolhatsz!

De persze a magyaros ízek kedvelőt sem hagyták cserben: lesz szürke marha hunburger, szabolcsi töltött káposzta és ízes szegedi halleves. Desszert gyanánt a Gundel-féle somlóit érdemes tesztelni, de az eredeti, 125 éves receptúra alapján készült dobostortát sem szabad kóstolatlanul hagyni.

A teljes kiállítói névsort itt nézheted meg >>

A Gourmet Fesztivál tányérjai Instán is jól mutatnak majd

Száj nem marad szárazon a Borkonyha standjánál: Sárközi Ákos a nagymamája nudlireceptjét porolta le és kétféle verzióban is tányérra viszi a túrós tésztát. Rácz Jenő még ennél is hagyományosabbra vette a figurát, hiszen a grillezett kacsamáj mellett gourmet zsíros kenyeret szolgál fel. Biró Lajos a rántott élvezetek vitorlájába tol egy kis szelet, az ország első Michelin-csillagos étterménél pedig tarhonyarizottóval érkezik a tanyasi csirke.

Az a legbiztosabb, ha minél több ízt kipróbálsz!

Böngéssz Budapest fantasztikus szálláskínálatából >>

OTP Gourmet Fesztivál programok

A főváros gasztromennyországában nem csak ízlelni, hanem tanulni is lehet – ráadásul egyenesen a legjobbaktól. De vigyázz: a Gourmet Akadémia programjaira regisztrációs jegyet kell váltani, és csak korlátozott számban tudnak résztvevőket fogadni! A teljes programtervet a fesztivál hivatalos oldalán keresd, de itt van pár highlight az idei felhozatalból:

Május 27., Péntek

Május 28., Szombat

Május 29., Vasárnap (a workshopok gyerekeknek szólnak!)

Budapesti szállások pár megállóra a Millenáristól

Itt még több budapesti szállás közül válogathatsz >>

6 híres vidéki étterem + szállásajánló

Ha nem tudsz részt venni az idei Gourmet Fesztiválon, de vérbeli gasztrománnak vallod magad, akkor vess egy pillantást az alábbi listára! 6 kulináris zarándokhelyet állítottunk libasorba, és olyan szállásokkal is megtámogattuk őket, ahová öröm lesz visszavonulni a kajakóma beálltával.

1. Pajta – Őriszentpéter

Még több szállás az Őrségben >>

Látnivalók Őriszentpéteren >>

2. Macok – Eger

Még több szállás Egerben >>

Látnivalók a környéken >>

3. Erhardt – Sopron

Még több szállás Sopronban >>

Látnivalók a környéken >>

4. Platán Bisztró – Tata

Még több szállás Tatán >>

Látnivalók a környéken >>

5. Anyukám mondta – Encs

Még több szállás Encs környékén >>

Látnivalók a közelben >>

7. Gusto 13 – Veszprém

Még több szállás Veszprémben >>

Programok Veszprémben >>

Készen állsz megkóstolni az ország legjobb éttermeinek kínálatát? Akkor irány a Gourmet Fesztivál! Ha pedig még több szuper vidéki gasztrocélra vagy kíváncsi, lesd meg az alábbi cikket:

(Képek: Szallas.hu, gourmetfesztival.hu)


Exit mobile version