Site icon Szallas.hu Blog

Gran Canaria: miért érdemes ezen a csodás szigeten nyaralni?


Jártatok már Gran Canaria szigetén? A Kanári-szigetek harmadik legnagyobb tagjáról van szó, ami egy földrajzilag roppant lenyűgöző helyszín. Lehet strandolni a homokos, pálmafás tengerparton, kirándulni az 1000 méter fölötti hegyekben, delfinnéző hajótúrán részt venni, vagy felfedezni a pezsgő éjszakai életet. Városnézésre is tökéletes, hiszen a festői városokban a spanyol és afrikai kultúra keveredik egymással. Nem csoda, hogy a turisták körében is egyre népszerűbb célpont!

Gran Canaria, becenevén a „mini kontinens”

A vulkanikus eredetű Gran Canaria az Atlanti-óceán egyik gyöngyszeme. Spanyolországhoz tartozik, ugyanakkor helyileg közel esik Afrikához – ezért aztán mindkét kultúra hatása érezhető a szigeten. A főváros az észak-keleten található Las Palmas de Gran Canaria, ahol a sziget 850 ezer lakosának nagy része él.

És hogy miért hívják mini kontinensnek? Azért, mert földrajza és klímája annyira sokszínű és változatos, hogy inkább egy nagyobb országra illene, mintsem egy kis szigetre! Gran Canaria egyik vonzereje a csodálatos természet. A sziget egy részét zöld erdőség fedi, a másik részén viszont száraz, sivatagos táj vesz körül.

Télből a nyárba: melyik Kanári-szigetre utazzunk?

Maspalomas dűnéi a tengerparton, Gran Canaria déli részén

A sziget belsejét pedig hegyes vidék alkotja, ahol a legmagasabb csúcs, a Pico de las Nieves közel 2000 méteres. A különleges természet miatt a sziget csaknem felét védett területté nyilvánította az UNESCO!

A sziget belseje erdős, hegyes vidék

Melyek a legnépszerűbb helyek a szigeten?

Éppen azért, mert a sziget olyan változatos, szinte minden részét kedvelik a turisták, attól függően, hogy kit mi vonz. A déli, Marokkó felé eső rész alapvetően sivatagos, így egészen meleg klímával rendelkezik. Aki itt szeretne pihenni, annak érdemes Mogan település körül keresgélnie szállást.

Amadores Beach a sziget déli oldalán

A sziget középső részét azért választják sokan, mert valami gyönyörű a környezet: magas hegyek között, lélegzetelállító kilátás és hangulatos kis falvak várnak. Ez a rész tökéletes terep kirándulásra is. Nagyon sok jó szállás található például San Bartolome de Tirajana vagy Santa Lucia környékén! És ha már városnézés, ne hagyjuk ki Agüimes települést sem, melynek óvárosa tele van történelemmel, és a turisták egyik kedvenc célpontja.

A festői falvak egymást érik a szigeten – Tejeda, Gran Canaria

És persze ott van a sziget északi része, ahol a fővárost is találjuk. Las Palmas-ban élénk hangulat és szuper strandok várnak, ráadásul ez azért is az egyik legkényelmesebb opció, mert a városnak saját reptere van, így könnyedén megközelíthető. Érdemes tudni, hogy a déli szakasszal ellentétben itt kicsit több a csapadék, de a nyári hónapokban jó időre számíthatunk!

Las Canteras, az egyik közkedvelt strand a fővárosban

Néhány hasznos tudnivaló, ha Gran Canaria a célpont:

Ha a fővárosban járunk, látogassuk meg a híres Santa Ana katedrálist

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version