Site icon Szallas.hu Blog

Gyermekbarát wellness a Velencei-tó partján


Kicsik még a gyerekek? Olyan helyet keresel, ahol teljes kikapcsolódás várja az egész családot? Akkor irány a Velencei-tó! Néhány nap alatt felfedezhetitek a tó környékét.

Gyermekbarát szálloda a tóparton – Velence Resort & Spa ****+superior

Jó szívvel ajánlom a Velence Resort & Spa ****+superior szállodát, amely egy igazán gyermekbarát szálloda.

Velence Resort & Spa****+superior

 

A szoba elég tágas volt ahhoz, hogy a két kicsivel (2,5 és 4 éves) kényelmesen elférjünk (egy extra ágy és egy babaágy bekészítés fogadott minket). Egyébként babakocsit, lépcsőfellépőt, WC-szűkítőt és minden más babakelléket biztosít a hotel. (Előre jelezd a recepciónak!).

Wellness és játszóház

A folyosón kialakított játékkuckót imádták a gyerekek. A wellness részlegen két gyermekmedence is várta a kicsiket: egy a totyogók számára és egy a már nagyobbaknak. (Fürdőköpenyt biztosít a hotel). Rossz idő esetén ideális opció.

 

A játszóházban 3 éves kor felett animátorok vigyáznak rájuk. Zsombi vidáman ottmaradt egy kis időre, épp annyira, hogy apa és anya szusszanjon egyet, részt vegyen egy szauna szeánszon, vagy csak nyugodtan megigyon egy kávét újság olvasás közben.

Valódi gyermekvilág!

Hempergővel, háromszintes Dzsungel játszóházzal, Ele-Fülöppel és Ele-Fannival (kabala elefántok) és még sok egyébbel.  A kert csodaszép, játszótérrel és homokozóval. Az étterem külön gyermekmenüvel kedveskedik a családosoknak. Töltsetek itt néhány napot, nem fogtok csalódni!

További részletek a szállodáról >>

A környék kínálta lehetőségek közül néhány, amelyeket a gyerekek is biztosan szeretni fognak:

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark

Szarvasokat, őzeket, muflonokat, fácánokat láthatunk. Interaktív tájmúzeum és tájékoztató táblák színesítik a sétát. A kilátó, játszótér, erdei tanösvény (1,3 km hosszú 13 állomással) kicsiknek és nagyoknak izgalmas kihívást jelent.

(A nyitvatartásra érdemes rákérdezni. 3 éves kor alatt ingyenes)

Víziközlekedés a tó körül

A tó élővilágának megismerése csak vízi járművön lehetséges. Agárdon, Velencén és Pákozdon is lehetőség van sétahajókázásra.

Sétahajózás a Velencei-tavon

Óvodásokkal pedig bevállalható már egy 1,5 órás kenuzás is ősi halászcsapásokon és titkos vízi ösvényeken. Útközben a tavon természetismerti előadás hallhatunk a tó nádlabirintusáról. (Sárkányhajózásra is lehetőség van.) A túra végén rövid kérdezz- felelek játékkal adhatunk számot a hallott ismeretekről.

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak 10 % kedvezmény jár a sétahajózás árából >>

Dinnyési Várpark

35 várt tekinthetünk meg, tárlatvezetésre is biztosítanak lehetőséget. A várpark különlegessége, hogy a kis várak mindegyike eredeti építőanyagból (fa, kő…) készült. Az apró erődöket körülvevő út Nagy-Magyarország térképét rajzolja ki.

Madárdal tanösvény Dinnyés

A túraútvonal 15 km hosszú, ami 3 részből tevődik össze.

Gyerekekkel sem megerőltető a 9 állomást érintő 3 km-es sík terepű körséta. Megismerhetjük a környék növény és állatvilágát. A kilátóból csodaszép látvány tárul a szemünk elé.  A második túraútvonal 4 km-es és a seregélyesi tanösvényhez vezet.  A harmadik szakasz kissé hosszabb (8 km): Dinnyésről Agárdra vezet át a tóparton. Ez a túra mutatja be a vízimadár világot. A kis hidakról megleshetjük a ludakat, kócsagokat, bíbiceket, kékbegyeket és gémeket. Hangos táblák és festmények vezetik utunkat.

Kerékpárral a tó körül

Nem baj, ha nincs bicajod, Agárdon bérelhetsz. A déli parton teljesen felújított bicikliút vár. Ha feltekersz a Pákozdi-Emlékparknál a dombtetőre, csodaszép kilátás tárul a Velencei-tóra. A győztes csata színhelyén a lövészárkokon végig járva, betekintést nyerünk a ’48-as katonák életébe.

Katonai Emlékpark, Pákozd

Ha elfáradtunk, a lejtő alján kis hajóval átkelhetünk a túlpartra. Kb. 15 perc a menetidő a csodaszép nádason át. Elhaladunk a Velencei-tó madárrezervátuma mellett is, ami csak előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Gárdonyi Géza emlékház Agárdon

Az Egri Csillagok örökzöld olvasmány. Ki ne hagyjuk az író munkásságának megtekintését. A múzeum gondozói minden korosztályra fel vannak készülve: az óvodásoknak meseolvasással kedveskednek, a nagyobbak pedig többek között a titkosírásának rejtelmeibe merülhetnek el.

Az emlékházzal szemben található az egri vár kicsinyített mása, mely a gyerekeknek izgalmas kikapcsolódás, szabadon futkározhatnak, csúszhatnak-mászhatnak. (A gyerekek sisakot és fejlámpát is kapnak, 3 év alatt ingyenes.)

 

Az ország bármely részéről érkezők kis- és nagy családoknak felejthetetlen kikapcsolódásban lesz részük, ha néhány napot itt töltenek. Nekünk nagyon tetszett!

/Fotók: Pajor Csilla, szallas.hu/

 


Exit mobile version