Site icon Szallas.hu Blog

Gyógyfürdők, szállók és kezelések- Világhírű helyek itthon


Ne gondold, hogy csak érettebb korban érdemes gyógyfürdők közelébe menni – ha sokat ülsz és „hátfájós” vagy, illetve szeretnéd megőrizni egészségedet, tégy egy próbát a nemzetközi hírű hazai gyógyvizekkel. Hogy meghozzuk a kedved egy testet-lelket felüdítő gyógykúrához, kiváló magyarországi gyógyfürdőket és gyógyszállókat ajánlunk.

Gyógyfürdő vagy termálfürdő? Mi a különbség?

Termálfürdőnek azokat a fürdőket nevezzük, melyek vízellátását meleg vizes forrásból biztosítják. Az esetek többségében a víz gyógyvízzé minősítése, valamint fürdőgyógyászati szolgáltatások bevezetése után ezekből lesznek a gyógyfürdők. A gyógyfürdő egy jogi kategória: leginkább azokat a létesítményeket nevezhetik így, melyek gyógyiszap, gyógyvíz, illetve egyéb természetes gyógytényező révén végeznek fürdőgyógyászati kezelést, több helyen OEP támogatással. 

Gyógyfürdők Nyugat-Magyarországon

1. Hévízi Tó – Hévíz

A Hévízi tó a világ legnagyobb vulkanikus eredetű, tőzegiszapos, biológiailag is aktív, természetes termáltava. Egyedülálló értéke a medrét vastagon borító gyógyiszap, mely a gyógyvíz minden kémiai anyagát tartalmazza, így még hatékonyabb egészséget visszaadó hatása. A tó vize kénhidrogént, szénsavat, metánt és rádiumgázokat is tartalmaz, s bámulatos javulást hozhat többek között ízületi és reumatikus betegségek, krónikus nőgyógyászati panaszok esetén.

Hévízi Tó – Hévíz

Ezt a gyógyszállót ajánljuk Hévízen: Palace Hotel Hévíz****

Legszívesebben a szálláshelyeden vennéd igénybe a tradicionális hévízi gyógykúrát? Akkor a Palace Hotelben foglalj! A szálló iszappakolást, gyógymasszázst, elektro- és hidroterápiát is kínál vendégeinek.

2. Zalakarosi Fürdő – Zalakaros

Zalakaros hazánk egyik leghíresebb fürdővárosa. Gyógyvize alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos, de jelentős a jód, bróm, kén, fluor, illetve kálium és nátrium tartalma. Gyulladásos problémák, mozgásszervi, vérkeringési rendellenességek hatékony gyógymódja lehet. A gyógyfürdőben orvosi beutalóval, várólista és időpont egyeztetés nélkül vehető igénybe medencefürdő, kádfürdő, súlyfürdő, szénsavfürdő, iszappakolás, gyógymasszázs, vízsugármasszázs és víz alatti csoportos gyógytorna.

Zalakarosi Fürdő – Zalakaros

Szállás családoknak Zalakaroson: Napfény Hotel Zalakaros***

Ha olyan szállást keresel a fürdővárosban, mely a család minden tagjának tökéletes lesz, válaszd a Napfény Hotel Zalakarost. A felnőtteket számtalan wellness élmény, a kisebbeket Xbox szoba, játszótér és gyerekanimáció is várja.

3. Harkányi Gyógyfürdő – Harkány

A harkányi gyógyvizet 1823-ban fedezték fel. Számos ásványi anyagot tartalmaz nagy mennyiségben, melyek révén segít a mozgásszervi, ízületi betegségek, pikkelysömör megelőzésében és gyógyításában. Igénybe vehető itt gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, elektroterápia, csoportos vízi gyógytorna és tangentor-kezelés is. 

Harkányi Gyógyfürdő – Harkány

Az egyik legjobb szállás Harkányban: Wellness Hotel Kager Harkány****

A termálfürdőtől öt percnyi távolságra található az Év Szállása 2019 – Minőségi Díj III. helyezését elnyerő Wellness Hotel Kager Harkány. A bababarát harkányi szállodában párokat, családokat és nagyobb társaságokat is szívesen fogadnak.

Gyógyfürdők Közép-Magyarországon

4. Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont – Cegléd

Az egyik legújabb gyógyfürdő Magyarországon a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, melynek nátriumkloridos-hidrogénkarbonátos, jódos termálvize kiválóan alkalmas mozgásszervi, reumatikus és bőrgyógyászati panaszok kezelésére. Ha itt keresnél gyógyulást, reumatológiai szakrendelés és balneoterápiás kezelések is várnak. 

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont – Cegléd

Szállástippünk Cegléd közelében: Élet & Energia Egészségjavító Szalon Panzió Nagykőrös

Ha szívesen kipróbálnál egy különleges egészségjavító módot, foglalj az Élet & Energia Egészségjavító Szalonban. A családias, barátságos kis panzióban igénybe veheted a 8 gépből álló, alakformáló és rehabilitácós Slender You gépparkot, és a CERAGEM jádeköves masszázságyat is.  

5. Rudas Gyógyfürdő – Budapest

Az 500 éves múltra visszatekintő Rudas Gyógyfürdő magas fluoridin és ásványianyag-tartalmú gyógyvizének köszönhetően enyhülést ad ízületi gyulladásokban, porckorongsérvben, idegzsábában és mészhiányos problémákban szenvedőknek. A gyógyfürdő mellett modern wellness részleg, panoráma terasz és az egyedülálló törökfürdő várja a látogatókat.

Rudas Gyógyfürdő – Budapest

Budapesti szállás a Duna közelében: The Three Corners Hotel Art Budapest*** +superior

A belváros egyik legnyüzsgőbb pontján található a különleges stílusú The Three Corners Hotel Art Budapest. A modern budapesti szálláshelyen akár egyágyas szobát is foglalhatsz, de párok és családok számára is ideális választás.

Észak-Magyarországi gyógyfürdők

6. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő – Mezőkövesd

A Zsóry Fürdő gyógyvizének kéntartalma az egyik legmagasabb Magyarországon. Vize kitűnően gyógyít reumás megbetegedéseket, ízületi gyulladásokat és kopásokat, nőgyógyászati betegségeket, segíti a sérülések gyógyulását, ortopédiai műtétek utókezelését. A fürdő OEP támogatással is igénybe vehető orvosi gyógymasszázst, súlyfürdőt, tangentort, iszappakolást, kádfürdőt, szénsavkád kezelést kínál.

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő – Mezőkövesd

Itt szállj meg Mezőkövesden: Nefelejcs Hotel Mezőkövesd*** +superior

Akár papucsban is átsétálhatsz a Gyógyfürdőbe, ha a Nefelejcs Hotel Mezőkövesdet választod szálláshelyül. A fürdőtől 50 méternyi távolságban álló hotelben tágas szobák várnak párokat, családokat egyaránt. 

7. Demjéni Termáltó – Demjén

A Demjéni Termáltó Fürdő az Egri Korona Borház területén létesült, különleges kikapcsolódási lehetőséget kínálva az itt pihenő felnőtteknek, gyerekeknek. A tó termálvize segíti a regenerálódást, megoldást nyújt az emésztőszervrendszeri és anyagcsere betegségekre, mozgásszervi betegségekre.

Demjéni Termáltó – Demjén

Kiadó apartman Demjénben: Vili Vendégház Demjén

Akár családdal, akár kettesben merülnétek nyakig a demjéni gyógyvízben, a Vili Vendégház remek bázisotok lesz. A barátságos hangulatú szálláshely felszereltségére sem lesz panaszotok.

Gyógyfürdők Kelet-Magyarországon

8. Bocskai Strand és Gyógyfürdő – Hajdúböszörmény

A Debrecen közelében található Bocskai Strand és Gyógyfürdő vize 2003 óta gyógyvíz. Összetétele jodidos, bromidos, hidrogén-karbonátos, mely alkalmas reumatikus kopásos, ízületi betegségek kezelésére. A gyógyulást keresők sokféle fürdőkúra, masszázs, fizikoterápia, gyógytorna, Bioptron lámpás kezelés közül választhatnak. 

Bocskai Strand és Gyógyfürdő – Hajdúböszörmény

Gyógyszálló Hajdúböszörmény közelében: Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda Hajdúszoboszló***+superior

A hajdúszoboszlói Barátság Gyógy- és Wellness szállóban OEP által támogatott árakon veheted igénybe a szálloda saját gyógyászati (balneoterápiás-, hidroterápiás-, mechanoterápiás) kezeléseit, melyek alkalmazásával hatékonyan megelőzheted a mozgásszervi betegségeket.  

9. Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő – Orosháza

Már a XIX. század közepén is ismerték a gyopárosfürdői gyógyvíz hatékonyságát. Magas metakovasav tartalmú, alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvize segítséget nyújt mozgásszervi, nőgyógyászati, urológiai, bőrgyógyászati és idegrendszeri betegségekben szenvedők számára. Gyógyászati részlegükön OEP által támogatott kezeléseket, így többek között szénsavas fürdőt, tangentort, iszappakolást, gyógymasszázst lehet kipróbálni. 

Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő – Orosháza

Szállásajánlatunk Gyopárosfürdőn: Fehér Hattyú Panzió Orosháza

A Gyógyfürdő bejáratával szemben található a Fehér Hattyú Panzió Orosháza, melyben családokat és párokat egyaránt várnak. Családias, kényelmes szálláshely az Alföldön, akkor is remek választás, ha a tájat szeretnétek felfedezni.

Ha meghoztuk a kedved egy üdítő gyógyfürdőzéshez, válassz úti célt! Ha ez megvan, foglald is le a legjobb szálláshelyet >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version