Site icon Szallas.hu Blog

Gyógyító erejű fürdők Horvátországban


Azt gondolod, hogy Horvátország csak nyáron tud izgalmas lenni? Bizony, ennél nagyobbat nem is tévedhetnél! Télen is számtalan lehetőség vár, ha szeretnél lazítani egy kicsit – bónuszként pedig még a testednek is jót tehetsz, ha ellátogatsz a következő helyekre: gyógyító erejű fürdők Horvátországban!

Gyógyító erejű fürdők Horvátországban

Császári fürdő: Daruvár

Horvátországban, a magyar határtól körülbelül egy órányira fekszik Daruvár, mely kulturális, balneológiai és borászati központ is. Az itt található fürdőt ma az ország egyik legkedveltebb wellness-központjaként tartják számon. A létesítmény vizének gyógyító erejét már az ókori rómaiak is felfedezték és állítólag Nagy Constantin, Hadrianus és Marcus Aurelius császár is tiszteletét tette már az akkor még Aquae Balissae névre hallgató fürdőben. A 37-50 C fokos termálvíz jó hatással van a reumás és idegi megbetegedésekre, illetve a sportsérülésekre is, de nem csupán a víz, hanem az itt található iszap is gyógy-ír a testnek. A minden igényt kielégítő, modern fürdőkomplexumban 1800 négyzetméteres tér áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy spa élményekkel gazdagodj: próbáld ki a medencéket, a jakuzzikat, a relaxáló szobát és a török, valamint a finn szaunát is! Ha pedig igazán szeretnéd kimaxolni a wellnessezést, akkor válassz magadnak egy frissítő masszázst is a kínálatból!

Erre figyelj, ha Horvátországba utazol >>

Daruvár

Tipp: Járjátok be a híres Julijev parkot, ahol mintegy 60 féle különböző gyógynövény található. Érdemes egy sétát tenni a kiépített útvonalon és meglátogatni a Júlia forrást is. A legenda szerint, aki iszik ebből a vízből, az szerelembe fog esni. 

Itt szállj meg, ha mész: Apartmanok Daruvar Bjelovarska 

Az élmények birodalma: Tuhelj 

Az ország fővárosától, Zágrábtól körülbelül 40 km-re, Krapina-Zagorje megyében található a wellness-élményeiről elhíresült település Tuheljske Toplice falu. A fürdőben található gyógyvizet már az orrunkkal  felismerhetjük, az inhalálása pedig a légzőszerveinkre is jó hatással lehet. Szintén gyakran keresik fel az üdülőhelyet mozgásszervi és érrendszeri megbetegedésekkel, mivel ezeket a problémákat is remekül enyhíti a gyógyvíz. Érdemes kipróbálni az iszapterápiát, mely reumára, valamint kopásos panaszok kezelésére szolgál elsősorban, de gyulladáscsökkentő hatása is ismert és a bőrre is jó hatással van. Amennyiben egészségügyi okból keresnéd fel Tuheljt, úgy ne hagyd ki a gyógymasszázst se a napi programból. A fürdőben található kültéri és a beltéri medencékben garantáltan felfrissülhetsz, a szaunakínálatból pedig finn és gőzfürdőt is választhatsz. 

Tipp: Ha igazán elszánt bicajos vagy és nem riaszt vissza a téli időjárás sem, akkor bérelj biciklit és fedezd fel a környéket és az utat szegélyező templomokat!

Itt szállj meg, ha mész: Terme Tuhelj – Hotel Well Tuhelj ****

Hedonista élvezetek: Sveti Martin

A szlovén határhoz közel találod Sveti Martint, azaz Muraszentmártont, ahol állítólag Európa egyik legegészségesebb gyógyvize található, mely ásványi anyagokban rendkívül gazdag. A Life Class nevű fürdőben pedig minden adott hozzá, hogy feltöltődj – a hely ugyanis Horvátország legmodernebb wellness-oázisaként hirdeti magát – és bizony nem is árul zsákbamacskát: 1800 négyzetméteren mindent megtalálhatsz a tökéletes ellazuláshoz és gyógyuláshoz. A medencék mellett több mint 20-féle masszázsfajtából választhatsz. Sőt! A ház masszázsát, a Sveti Martint is érdemes kipróbálni, mely csodákat tesz a nyirokkeringéssel és a makacs stressztől is megszabadít.

Tipp: Pároknak kifejezetten ajánljuk, hogy próbálják ki a 3 órára bérelhető VIP részleget, ahol hidroterápiás kád, gőzfürdő és szauna is található. Ráadásul eközben az érzékeinket is kényeztethetjük fényterápia és válogatott zene segítségével. 

Itt szállj meg, ha mész: Hotel Spa Golfer – LifeClass Terme Sveti Martin Sveti Martin na Muri ****

További szálláshelyek Horvátországban, nemcsak a tengerparton >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version