Site icon Szallas.hu Blog

Gyulai pálinkafesztivál és minden, amit még látnod kell a pálinka fővárosában


Gyula és a gasztronómia kéz a kézben jár – és nem csak a kolbászra gondolunk, hanem a pálinkára is! A Gyulai Pálinkafesztivál 2021 egyik fénypontja, már ami a rendezvényeket illeti. Hogy miért érdemes részt venni rajta? Mert finom kóstolók, izgalmas gasztro-programok, könnyűzenei koncertek és jó hangulat vár rátok egy csodás helyszínen, a Gyulai Vár területén. Nem csak lelkes pálinkarajongóknak ajánlott!

Háttérben a Gyulai Vár

Gyula, a pálinka fővárosa

Tudtátok, hogy az első gyulai pálinkafesztiválra 2000-ben került sor, Kisüsti Pálinka Fesztivál néven, és ez igencsak nagy újdonságnak számított akkoriban? Ugyanis két évtizede még nem igazán fogadták el a pálinka valódi értékét az országban.

Gyula madártávlatból

Azóta ez megváltozott, és Gyula méltán viseli a „Pálinka fővárosa” címet. Az immár 21. éve megrendezett Gyulai Pálinkafesztivál 3 napig tart, és célja, hogy a termelők és a fogyasztók egymásra találjanak. A pálinka igazi hungarikum, és Gyula méltó módon ünnepli meg. Kóstolhattok panyolai pálinkát, bajait, békésit, és még sok másmilyent. Ha szeretitek a pálinkát, egyértelműen itt a helyetek, de ha nem, akkor is sok-sok olyan program vár, ami érdekelhet!

Gyulai Pálinkafesztivál 2021 fellépők

Mivel igen bőséges a fellépők sora (amit a hivatalos oldalon böngészhettek át részletesen), most csak ízelítőnek hozunk néhány közkedvelt előadót:

Gyulai Pálinkafesztivál 2021 programok

Néhány példa a széleskörű programkínálatból:

Gyulai Pálinkafesztivál 2021 jegyek, helyszín, és időpont

Fontos: A Gyulai Pálinkafesztivál 2021-ben csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

A váron túl is vannak még kihagyhatatlan látnivalók Gyulán! 

Ezek a programok és helyszínek tetszeni fognak:

Almásy-kastély

A gyönyörű kastélyban nem ám egy száraz múzeumkiállítás vár! Megleshetitek, hogyan éltek anno a főurak és a személyzet, a toronyból pedig csodás kilátás tárul elétek a Gyulai Várra. Minden korosztály élvezni fogja!

Almásy-kastély Gyulán

Gyulai Kolbász Múzeum

A pálinka egy dolog, de a gyulai kolbász is messze földön híres. Ha már itt jártok, érdemes betérni a múzeumba, ahol megismerhetitek a kolbász történetét, és persze kóstolóban is részetek lesz. 

Gyulai Kolbász Múzeum

Gyulai Várfürdő  

A csúszdás, élménymedencés, szaunás, és gyógyvizes Várfürdő rengeteg élménnyel vár, akár adrenalinra, akár gyógyulásra vágytok. Ráadásul rossz időben is szuper program!

Gyulai Várfürdő

Gyulavári Kastély  

A helyszín egy elegáns főúri rezidencia, de a benne lévő látogatóközpontban újszerű módon ismerhetitek meg a Dél-Alföld néprajzi, kulturális és természeti- környezeti értékeit. Sokrétű programjait a kisiskolástól kezdve az idősekig mindenki érdekesnek találhatja.

Gyulavári Kastély

Ne felejtsétek – szállás.hu-s kedvezménykuponnal 10%-al olcsóbban vehetitek a belépőt!

Séta a szökőkutas, gyönyörű városközpontban

Gyula belvárosa a legszebbek közé tartozik, hangulatos főtérrel és szökőkutakkal, amik este, kivilágítva (is) gyönyörűek. A világóra, a Gyula felirat, és a Körös-csatorna is izgalmas látnivalók. Egy szimpla séta is klassz program, de akár nyeregbe is pattanhattok – főleg, mivel szállás.hu-s kuponnal 20 % kedvezményt kaphattok a bicikli bérlés árából!

Kapus-híd

Pósteleki Szabadidőpark

Ha gyerekkel vagytok, mindenképpen ejtsétek útba a Gyula melletti parkerdőt, ahol a Széchenyi-Wenckheim kastély romjai mellett állatsimogató és játszótér is található.

Állatsimogató a Pósteleki Szabadidőparkban

+ Tipp: Ha romantikus, fesztiválozós-városnézős hétvégére készültök a párotokkal, jó tudni, hogy Gyulán is van szerelemlakat! A Várfürdőhöz közeli, hangulatos Park Hotel Gyula *** előtti lakatfalon tudjátok elhelyezni a szerelmi lenyomatotokat. Közvetlenül a Körös-parton van!

Vár a Gyulai Pálinkafesztivál 2021 szeptemberében, ínycsiklandó nedűkkel, zenével, és vidám hangulattal! Kombináljátok a programot egy városnézéssel, hiszen Gyula rendkívül sok élményt kínál, és gyönyörű városközponttal rendelkezik. 

Ráadásul jobbnál-jobb gyulai szállások közül válogathattok >>

Még több látnivaló Gyula környékén: fedezzétek fel a határmenti várromokat is

(Képek: szallas.hu, shutterstock, facebook)


Exit mobile version