Site icon Szallas.hu Blog

A nyaraló, ami eddig csak az álmainkban létezett: a mesebeli Gyurka Kisrönkház Ispánkon


A valódi feltöltődést nyújtó pihenéshez nagyban hozzájárul, ha nem csak a környék és a programok, hanem a szállás is olyan, mint amilyennek azt megálmodtuk. Nemrég rábukkantunk egy mesebeli helyre, egészen konkrétan az ispánki Gyurka Kisrönkház szálláshelyre, ami pont olyan, mint amiről már évek óta álmodozunk. Ispánk neve egyáltalán nem csengett ismerősen, de a takaros kis házikót megpillantva elhatároztuk, legyen bárhol, ide egyszer el kell jutnunk!

Ispánk, a világ közepe

Ispánk község Vas megyében található, ami rögtön magyarázatot is adott arra, miért nem volt ismerős, ugyanis nagyon ritkán fordulunk meg erre. Most viszont itt lesz a kitűnő alkalom, mert az Őrség már nagyon régóta szerepel a bakancslistánkon, és most megtaláltuk hozzá az álomszállást is.

Ispánkról egyébként az őrségiek úgy tartják, ott van a világ közepe. Hogy miért?

A magyarázat nagyon egyszerű: a templomnak itt nincs árnyéka. Az egészben csak annyi a csavar, hogy a településen templom sincs. A falunak két része van, a Keleti és a Nyugati szer, ahol összesen alig 100 fő él. Akik csendre és nyugalomra vágynak és mindezt csodás környezetben, friss levegőn tennék, azoknak Ispánk a tökéletes úti cél.

Az aprócska község egyetlen látnivalója (a gyönyörű természeti környezeten kívül) az Ízrestaurátor – Kézműves Csokoládé Műhely, ami már önmagában is nagyon vonzóvá teszi a helyet. Bár kedvünkre való lenne minden nap csokiműhely-látogatással és kóstolgatással elütni az időt, de a környező településeken is akad még érdekes látnivaló szép számmal, úgyhogy unatkozni nem fogunk.

Egy kis ízelítő:

Őrségi Patakparti Alpaka Farm Szaknyéren

Gyurka Kisrönkház – Álomszállás az Őrségben

A faházaknak már eleve van egy különleges hangulatuk, de a Gyurka Kisrönkház atmoszférája valami egészen különleges. Talán a környék teszi, vagy az ízléses, letisztult berendezés, de ez az a hely, ahonnét legszívesebben haza se mennénk. Olyan elképesztő nyugalmat áraszt, amit nehéz megfogalmazni, át kell élni! Az igényes kivitelezésű rönkház jól felszerelt, úgyhogy semmiben nem szenvedünk majd hiányt a pihenés alatt.

A 4 férőhelyes faházba felár ellenében kutya és macska is bevihető, így nem csak a romantikus, kettesben töltött pihenésnek lehet tökéletes helyszíne, hanem a családi vakációnak is.

A kis lak egyébként nem is olyan kicsi, az 50 négyzetméterén 4 fő is kényelmesen elfér. Rendelkezik egy tágas nappalival, hálószobával, fürdőszobával, wc-vel, konyhával és egy hangulatos terasszal, ahová reggelente kiülhetünk egy kávé társaságában, és hallgathatjuk a madarak reggeli szerenádját, miközben a kilátásban gyönyörködünk, esténként pedig egy pohár bor kíséretében nézhetjük a csillagos égboltot.

Külön kérésre reggeli, vagy félpanzió is kérhető, de mivel a kertben van bográcsozási és sütögetési lehetőség, érdemes ezt is kihasználni.

Ha szerepel a terveitek között, hogy eltöltötök néhány napot az Őrségben, és olyan szállást kerestek ahol csendes, nyugodt környezetben élvezhetitek a természet közelségét, ne keresgéljetek tovább, a harmóniát árasztó Gyurka Kisrönkház a tökéletes választás! Igazi álomszállás!

Keressétek fel az adatlapját, és csapjatok le a szabad dátumokra! >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version