Site icon Szallas.hu Blog

Hajdúszoboszló, ahol a gasztronómia és a fürdőkultúra kéz a kézben jár


Az Alföld egy nagy csoda, amely végtelen tájaival, ősi magyar kultúrájával, egyedi stílusával, zenéjével, táncaival és gyógyító vizeivel minden egyes látogatás alkalmával nyomot hagy az utazóban. Nem kérdés, hogy az őszi időszakban is vissza kell térni a festői, alföldi vidékre és Hajdúszoboszlóra, ahol megízlelhetitek a legfinomabb alföldi ételeket az ország egyedülálló gasztronómiai fesztiválján, majd pedig élvezhetitek a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Béke**** wellness szolgáltatásai mellett az „aranyló” gyógyvíz áldásos hatását. Indulhatunk?

Hunguest Hotel Béke Hajdúszoboszló****

Az alföldi „arany” nyomában…

Hajdúszoboszlóra kell menni, ha meg akarjátok tudni, hogy az alföldi emberek honnan nyerik és pótolják mérhetetlen életenergiájukat. Az Alföld legismertebb fürdővárosa számos titkot rejt magában.

Ezért, hogy megfejtsük a titkot, egészen 1925. október 26-ig kell visszautaznunk az időben, amikor elődeink szeme láttára a mélyből először tört fel a 73°C-os hévíz 1090,87 méter mélységből, két geológus, Dr. Bőhm Ferenc és Dr. Pávai Vajna Ferenc megalapozott kutatásai és fúrásai után. Ettől a naptól kezdődött meg Hajdúszoboszló új élete, s vált nem csak Magyarország, hanem Európa egyik leghíresebb fürdővárosává.

A gasztronómia alföldi fellegvára…

Ha pedig azt gondoljátok, hogy Hajdúszoboszló ősszel is csak a gyógyvízről és a gyógykezelésekről híres, akkor tévedtek!

A Hunguest Hotel Béke**** szálloda és gyógyfürdőben egyúttal a gasztronómia alföldi fellegvára is, ahol nemzetközi és magyar specialitások, finomságok várnak titeket, emellett a konyhán a speciális étkezési szokásoknak megfelelő (szénhidrátszegény, laktózmentes, gluténmentes) ételeket is tudnak biztosítani. Sőt, az édes szájú vendégek is minden szempontból mennyei birodalomba csöppennek, hiszen helyben készült, a szálloda saját cukrászai által kreált finomságokat kóstolhattok egész évben.

Ahol a gasztronómia és a borkultúra kézen fogva jár…

Kóstoltátok már a hajdúság legfinomabb bioételeit? Ha még nem, akkor most itt a remek lehetőség, hogy ellátogassatok a város legnépszerűbb és az ország egyedülálló gasztronómiai rendezvényére, 2018. szeptember 14-16. között.

A hajdúszoboszlói három napos Bioétel és Borfesztivál olyan gasztronómiai esemény, ahol a bio, a bor és az alföldi ízek kéz a kézben járnak. Ezen a hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényen a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességekkel és kiváló magyar pincészetek boraival találkozhattok. A fesztivál három napján a vendéglátók pultjainál csak bio húsból és bio élelmiszerekből készül ételek bő kínálata vár mindenkit. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető programok egészítik ki. Higgyétek el, hogy a kellemes őszi időjárás, a Hunguest Hotel Béke szálloda komplex szolgáltatásai, a fesztivál programjai és a bio gasztronómiai kínálat együttesen biztosítják majd az felejthetetlen és egyedi kikapcsolódást!

A borok szerelmesei örülhetnek a hírnek, hogy a rendezvény díszvendége, Vida Péter az „Év Bortermelője 2011.” – Vida Családi Borbirtok (Szekszárd) vezetője lesz, aki nem csak finom borokkal tud szolgálni, hanem biztosan válaszol majd minden borászati témát érintő kérdésekre is.

Részletes program: hajduszoboszlo.hu/bioetel-es-borfesztival

Ahol testi-lelki feltöltődés vár…

A gasztrokulturális élmények és borkóstolók után pedig nincs is jobb, mint hagyni, hogy a hajdúszoboszlóiak által is oly nagy becsben tartott gyógyvíz kényeztessen minket.

Tudtátok, hogy a helyiek eleinte nem is sejtették, mihez is kezdjenek az aranyat érő gyógyvízzel? Majd a tapasztalatok alapján előtérbe került a felhasználás lehetősége, hiszen a férfiak fürödni, míg az asszonyok mosni kezdtek a vízben és jótékony hatásait ez által is kifejtette a víz. Ma már a Hunguest Hotel Béke szálloda és gyógyfürdőben több mint negyvenféle kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett, köztük többféle gyógymasszázs, iszapkezelés, víz alatti sugármasszázs, gyógytorna, inhaláció, soft-lézer, elektro-, magneto- és fényterápiák teljes palettája.

A gyógyfürdőben alkalmazott fürdőkúrának nem csak gyógyító hatása igazolt, hanem kifejezetten azon vendégeknek is ajánlják, akik szeretnék megtartani vitalitásukat. Az őszi időszakban is sokrétű kezeléssel kényeztethetitek magatokat, hiszen a sportsérülésektől kezdve a nehezen gyógyuló csonttörésekig szinte mindenre jó hatással van az aranyat érő gyógyvíz.

A szálloda saját gyógyfürdőjében és a 3000 nm-nyi vízfelülettel rendelkező wellness részlegben teljes testi-lelki regenerálódás folyamatában lehet részetek. Az gyógyvíz szinte észrevétlenül viszi végbe áldásos gyógyító tevékenységét, miközben az új élményfürdőben, a gyógyvizes medencében, az úszómedencében és egy családi medencében élvezhetitek az életet. Az újdonságok közzé tartozik a kialakított „Szaunavilág”, míg a wellness részlegen különböző masszázsok (pl. svéd masszázs, kozmetikai nyirok masszázs, Shi-Tao lávaköves masszázs, tradicionális Thai masszázs, mézmasszázs), infraszauna, gőzkamra, illatkamra, kültéri rönkszauna merülőmedencével is kipróbálható.

Hajdúszoboszló és a Hunguest Hotel Béke**** minden évszakban várja a testi-lelki feltöltődésre és gyógyulásra vágyó vendégeket. Nincs ez másképp ősszel sem, szeptember-októberben is érdemes elindulni és hagyni, hogy az élmények és gasztronómiai programok feltöltsék a hétköznapok energiaraktárát. Találkozunk Hajdúszoboszlón?

Szállásfoglalás és egyéb információk >>

 


(fotók: Hunguest Hotel Béke Hajdúszoboszló****)


Exit mobile version