Site icon Szallas.hu Blog

Hajdúszoboszlói gyógykezelések, nem csak időseknek


A gyógyfürdői gyógykezelések nem csak időseknek valók. Fiatalabbak is elkezdhetik. Kezdjétek hajdúszoboszlói gyógykezelésekkel még most, télen!

Saját tapasztalatból mondom, hogy rendszeres sportolás és egészségesnek tartott életmód mellett is jól tud esni olykor egy-egy gyógyfürdő kezelése. Alaposan meggyúrnak, megvízsugaraznak, kiegyenesítik a gerincem és máris mehetek újra futni egy kellemes félmaratont. Na jó, egy kicsit azért még ejtőzik az ember utána. A hajdúszoboszlói gyógyvizet 1925-ben találták. Szénhidrogéneket kerestek, azaz olajat. Nem jött össze; 1100 méteren járt a fúrófej, amikor előtört a 75 Celsius fokos termálvíz. A vízről kiderült, hogy jódot, brómot, konyhasót, hidrogénkarbonátot tartalmaz, de van benne titán, vanádium, réz, cink, ezüst, stroncium, bárium és ólom.

Hogy mindez mire jó?

A teljesség igénye nélkül ízületi és idegbántalmakra, izomsérülésekre, meddőségre, idült bőrbetegségekre. Természetesen vannak ellenjavallatok is. Fertőző betegséggel, gümőkorral, magas vérnyomással, rákkal, súlyos idegrendszeri zavarokkal nem javallott. De reméljük, mindnyájan fittek vagytok egy hajdúszoboszlói gyógykezelésre!

Téli programok Hajdúszoboszlón >>

Hajdúszoboszlói gyógykezelések

Csak a hajdúszoboszlói gyógyfürdő bő 40 gyógykezelést kínál. Ha nem is a teljes palettát, de ezt lekövetik a hajdúszoboszlói gyógyszállodák. Íme, néhány példa kedvcsinálóként!

Szálláshelyek, ahol hajdúszoboszlói gyógykezelések várnak >>

Súlyfürdőkezelés

Szerintem az egyik leglátványosabb, középkori kínzóeszközre is emlékeztető kezelés során a nyakatoknál fogva lógtok. Szerencsére a vízben, de saját testetek súlya szépen kihúzza a fájó gerinceteket.

Szénsavas fürdő

A krónikus artériás és vénás keringési zavarokat gyógyítja és segíti a sebgyógyulást. Ne legyen rá sohasem szükség, de az infarktus utáni rehabilitációban is használják.

Iszapkezelés

Itt alaposan bekennek titeket a megfelelő testtájakon a gyógyvízfúrások hordalékából és a hajdúszoboszlói gyógyvíz üledékéből álló meleg masszával. Igen, egy kicsit bizarr; eleinte. De amikor kimásztok a csomagolásból, szinte más emberek lesztek.

Gyógykezelések hajdúszoboszlói szállodákban

A Hunguest Hotel Béke szálloda és gyógyfürdő orvosi felügyelet mellett kínál a fenti példákon kívül gyógymasszázst, gyógytornát, elektro-, magneto- és fényterápiákat. 

A Hunguest Hotel Aqua Sol Hajdúszoboszló díjtalan átjárást kínál nektek a hajdúszoboszlói gyógyfürdőbe, ahol „megkapjátok a magatokét”, ha hajdúszoboszlói gyógykezelésre vágytok. A gyógykezelések hatását fokozza a gyógyvíz mellett a levegő sós, jódos és brómos páratartalma is.

Hunguest Hotel Apolloból egy zárt folyosón tudtok átmenni a Hunguest Hotel Béke gyógy- és wellness részlegébe, ha gyógykezelésre vágytok.

Megfigyeltétek már, hogy a gyógyfürdői gyógykezeléseket reklámozó fotókon leginkább idősödő nők és férfiak szerepelnek? Ez semmiképpen se tartson vissza titeket egy hajdúszoboszlói gyógykezeléstől, mert utána garantáltan szebbnek látjátok majd a világot!

Még több hajdúszoboszlói szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotó: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version