Site icon Szallas.hu Blog

Mesebeli kisváros Ausztria szívében


Létezik egy kisváros Felső-Ausztriában, amely nem csak festői környezetével, hanem hangulatos kis utcáival is azonnal belopja magát a turisták szívébe. Ez Hallstatt.

Hallstatt, Ausztria

Hallstatt a Hallstatti-tó partján, az Alpokban fekszik, nevének jelentése a kelta hagyományok szerint: „a só helye”. A só említése nem véletlen, hiszen a településen 7000 éve működik sóbánya, ennek Kaiserberg nevű része 2002-ben nyílt meg múzeumként.

Hallstatt ősszel

A Salzburgtól kb. 70 km-re található városka a szikla lábához, egymásra épült házak csodálatos sorából áll, autót is elvétve látni itt, hiszen a helyszűke miatt csak engedéllyel lehet behajtani. A turistáknak fizetős parkolók állnak rendelkezésre a város szélén.

Egymásra épült házak

Hallstatt egyik ékessége a fő tér melletti barokk templom, amelynek tornya már messziről látszik akár kocsival, akár hajóval érkezünk.

A barokk templom, Hallstatt szimbóluma

További különleges látnivaló a városka főtere, ahol a színes házak közötti padokon bárki kedvére megpihenhet, ha elfárad a séta közben. A házak alján éttermek, kávézók és ajándékboltok csábítják a látogatókat.

A főtér

Hallstatt minden évszakban kitűnő választás lehet, de télen, amikor hó borítja a házak tetejét és az Alpok is fehéren virít a háttérben, lenyűgöző látványt nyújt. Érdemes megnézni 😉

Felső-ausztriai szállásokért kattints a képre!

(fotók: pixabay, 123rf.com)


Exit mobile version