Site icon Szallas.hu Blog

4 varázslatos Harry Potter hotel a világ minden tájáról


Bizonyára többen is vagyunk olyanok, akik nehezen dolgozzák fel, hogy nem kaptak meghívó levelet a Roxfortba. (Legalábbis egyelőre. A remény hal meg utoljára!) Szerencsére azonban Harry Potter töretlen népszerűségének hála számtalan olyan tematikus helyszínre ellátogathatunk, ahol úgy érezhetjük, mintha mi is a varázsvilág részesei lennénk.

Most megmutatunk négy Harry Potter stílusú szállást, illetve három olyan helyszínt Skóciában, ami kötelező program minden Harry Potter rajongónak. És hogy milyen apropóból vesszük elő ismét kedvenc varázslónk történetét? Egyrészt mert Harry Potter (és JK Rowling) szülinapja július 31-re esik, másrészt mert idén nyáron van 12 éve, hogy az első könyv a boltok polcaira került!

Harry Potter hotelek világszerte

Hóbagoly portré és seprű a falon? Miért is ne! Arkansas államban van egy roppant hangulatos hely, ahol parkban elkerített, különböző temájú faházakban szállhatunk meg. Az elegáns párizsi faház, a hobbit odú vagy a mini-kastélyt rekonstruáló szoba mellett külön Harry Potter témájú kunyhókat is találunk. Ezekben a Hogsveil Cottages nevű barátságos szobákban a berendezés hűen tükrözi a varázslók világát.

Ugyanakkor a mugli szokásainktól sem kell megválnunk, mert van Wifi, sőt, a Roxforttal ellentétben itt a szobához privát szauna és jacuzzi jár! Ráadásul a szállás felnőttbarát, azaz csak 18 éven felüli vendégeket fogadnak, így egész biztosan zavartalan lesz a pihenés.

Corvin Hotel Gyula ***

A Corvin Hotel egy igazán sokszínű, izgalmas szálloda Gyula belvárosában. 35 szobával rendelkezik, és ezek egy része tematikus. A kisgyerekesek kedvence a Micimackó, Star Wars vagy Pókember szoba, míg a romantikázni vágyók az exkluzív Káma-szutra szobát foglalhatják el. És természetesen találunk Harry Potter szobát is. Ez családoknak is kiváló, mivel kényelmes, 2 légterű, és remekül felszerelt. Úgyhogy szerencsére nem is kell külföldre utazni: itt Magyarországon is találunk szuper Harry Potter stílusú szobát!

Habár a gyulai Várfürdő nagyon közel van a szálláshoz, maga a hotel is rendelkezik saját wellness-részleggel. Így szaunázásra is van lehetőségünk, és kipróbálhatjuk az élménymedencét is!

Georgian House Hotel London ****

A londoni Georgian House Hotel a roxforti házak szobáinak berendezését kelti életre. Eleve egy könyvespolcnak álcázott ajtón keresztül jutunk a varázslatos, eldugott helyiségekbe. Baldachinos ágyak, bájital palackok a polcon, Griffendél címere a függönyön, kandalló, sötét faburkolat, dísz fa-bagoly… Látszik, hogy odafigyeltek a legapróbb részletekre is! A recepción ráadásul kikölcsönözhetjük a Harry Potter filmek valamelyikét, amit aztán a szobánk saját TV-jén újranézhetünk.

A hotel egyébként nagyon praktikus helyen, a Victoria Station közelében van, 2 km-re a Big Ben toronytól. Az ár tartalmazza a reggelit is. Londoni tartózkodáshoz tökéletes választás!

Ráadásul nem csupán Harry Potter rajongóknak tökéletes szállás ez, hanem azoknak is, akik egy a hamisítatlan, vidéki angol házikóban szeretnének pihenni!

+ 3 kihagyhatatlan Harry Potter látnivaló Skóciában

The Elephant House Cafe, Edinburgh – Harry Potter születési helye

Ez volt JK Rowling egyik kedvenc kávézója, ahol a Titkok Kamrája és az Azkabani Fogoly nagy része íródott. Mivel az írónő sok időt töltött itt Harry szövevényes történetének megalkotásával, így a kávézó azóta is Edinburgh egyik látványossága. Betérhetünk egy kis finomságra, és megtekinthetjük az emléktáblát is.

The Elephant House Cafe kívülről

Mellesleg Edinburgh önmagában is egy roppant hangulatos város, tele történelemmel és csodás építészettel, ami az írónőt is inspirálta. Ha tehetitek, egyszer mindenképp látogassatok el!

Glenfinnan Viaduct, Lochaber – Utazz a Roxfort Expresszel!

Először a második filmben láthattuk a híres viaduktot, abban a jelentben, amikor Harry és Ron repülő autóval, stílusosan utazik a Roxfortba. A vonat és a híd azóta többször is megjelent a vásznon, és ikonikus része lett a Harry Potter világnak.

Glenfinnan Viaduct

Ennek megfelelően elérhetővé tették a rajongók számára is! A Jacobite Steam Train működteti a vonatot, ami Fort William és Mallaig között közlekedik, mintegy 70 km-t megtéve. A viadukt 380 méter hosszú és 30 méter magasan húzódik – innen aztán biztosan pazar a kilátás! Egy felnőtt vonatjegy 36 font körül van.

Steall Falls, Glen Nevis – ahol Harry elbánt a Magyar Mennydörgővel

Skócia egyik vonzereje a természeti kincsei. Ha már unalmas a Loch Ness, akkor is számos látnivalót találunk még a Skót-felföld csodás tájain. Ezt a film készítői ki is használták, mivel számos jelenetet itt vettek fel. Az egyik híres helyszín a Steal Falls vízesés, ahol a negyedik filmben Harry elbánik a Magyar Mennydörgő sárkánnyal. Festői környezet, érdemes elkirándulni! Már csak azért is, mert Fort William közelében található – és ide közlekedik a fent említett Roxfort Expressz.

Steal Falls

Ti milyen Harry Potter helyszíneken jártatok már?

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version