Site icon Szallas.hu Blog

Élvezd a téli világot! Hegyi vendégházak csodálatos panorámával


Nincs is jobb annál, mint amikor a reggeli kávé kortyolása közben fenséges hegyvidéki panoráma tárul elénk, vagy amikor az esti csillagnézést nem zavarják a városi fények. Akár romantikus vendégházat kerestek a hegyekben a szerelmetekkel, akár családdal szeretnétek pár napot a természetben töltődni, ez a lista segít megtalálni a legjobb választást. Hegyi vendégházak Magyarországon – 13 szálláshely, ami télen is tárt karokkal vár!

Élvezd a téli világot! Hegyi vendégházak csodálatos panorámával

Imádnivaló hegyi vendégházak a Zemplénben

Yeti Vendégház Vágáshuta

Lehet, hogy jetit nem fogtok látni, de meseszép hegyi panorámát egészen biztosan. A vendégház ugyanis hegytetőn áll, erdő mellett, és hatalmas udvar veszi körbe. Családok számára tökéletes: a 6 férőhelyes ház csak egyben bérelhető, és 4 éves korig ingyenes a foglalás! Kiránduljatok a közeli túraútvonalakon, nézzétek meg Füzér Várát, vagy keressétek fel a Pálházi erdei kisvasutat.

Irány a Yeti Vendégház >>

Yeti Vendégház Vágáshuta

Porcelán Vendégház Hollóháza

Tudtátok, hogy Hollóházáról indul az Országos Kék Túra vonala? A falu a Zempléni-hegység egyik ékköve, és itt várja a 4 szobás Porcelán Vendégház is, hogy birtokba vegyétek. A falu felett elhelyezkedő szállásról gyönyörű kilátásban lesz részetek a környező vonulatokra! Harapjatok friss levegőt, és élvezzétek, hogy teljes nyugalom vesz körül. Mivel az ország csücskében található, így remek választás arra az esetre, ha szeretnétek elbújni a világ nyüzsgése elől.

Itt találtok több információt a szállásról >>

Elbűvölő hegyi vendégházak a Pilisben és a Börzsönyben

Kilátó Vendégház Nagymaros

Szeretnétek, ha a hegyvidéki panoráma mellett a Visegrádi Fellegvárra is fantasztikus kilátásotok lenne? Mi sem egyszerűbb, foglaljatok a nemes egyszerűséggel „kilátónak” keresztelt szállásra. A vendégház berendezése ötvözi a falusi, kissé rusztikus stílust a modern kényelemmel, és akár 6-an is elfértek benne. Este mindenképp üljetek ki a teraszra, hogy a kivilágított vár fényeit megcsodálhassátok! Egyéb programnak pedig ott a 10 percre lévő Julianus-kilátó, a számos környékbeli túraútvonal, vagy egy rövid sétával a Duna-partra is leértek.

Tovább a szállás oldalára >>

Kilátó Vendégház Nagymaros

Gesztenye Vendégház Nagymaros

Ez a bájos hegyvidéki vendégház onnan kapta a nevét, hogy a híres nagymarosi szelíd gesztenyések és a Gesztenyés tanösvény is csupán pár száz méterre található tőle. A 4 személyes, kifogástalanul felszerelt faház szigetelt, így egész évben romantikus menedéket nyújt. A környék verhetetlen: a háztól 10 percre fantasztikus kilátópont található, ahonnan belátható a Dunakanyar legszebb része, Visegrádtól kezdve a Szigetcsúcson át egészen a Naszályig. 

Részletek a vendégházról >>

Gesztenye Vendégház Nagymaros

Ostorházi Vendégház Kemence

A börzsönyi hegyek lábánál, a Kemence-patak mellett vár rátok a színes, fiatalos Ostorházi Vendégház. Tágas kertjében ücsörögve hallgathatjátok az erdei élővilág neszeit, éjszaka pedig háborítatlanul kémlelhetitek a felettetek ragyogó csillagokat. Nappal a túrautakon barangolhattok, vagy kipróbálhatjátok a kemencei kisvasutat, ami nem csak az egyik legjobb az egész országban, de az egyetlen olyan is, amit önkéntesek működtetnek.

Foglaljak az Ostorházi Vendégházba! >>

Ostorházi Vendégház Kemence

Foglaljatok a Mátrába és gyönyörködjetek az ország legmagasabb hegyeiben!

Gilice Vendégház Parádsasvár

Igazi romantikus szállás a hegyekben, dézsafürdővel, meseszép panorámával, és amolyan faluszéli/erdőmenti nyugalommal. Bármikor begyalogolhattok a faluba, de a természet is egy lépésre van. Egy túrázós nap után pedig pláne jól fog esni elmerülni a fatüzeléses kinti dézsafürdőben! Ha kettesben szeretnétek a hegyekben kikapcsolódni, ez a fűthető, 4 személyes faház tökéletesen megfelel. 

Nézegessetek még képeket a vendégházról >>

Gilice Vendégház Parádsasvár

Csibész Vendégház Sirok

Ha kinyitjátok a vendégház ablakait, a híres Siroki Vár tárul fel előttetek, ami azért nem mindennapi látvány! A Tarna-patak völgyére és a hegyekre is pazar panorámát kaptok, mivel a vendégház dombtetőn áll. Nemrégiben felújításon esett át, így bővült a felszerelés és cserélődtek a bútorok is. Ha a Mátra (remélhetőleg hóval borított) hegyeinek ölelésében szeretnétek elvonulni a világ elől, és vonz a siroki vár különleges hangulata, mindenképpen próbáljátok ki ezt a családbarát helyet.

Tovább a szállás oldalára >>

Csibész Vendégház Sirok

Fészek Vendégház és Vendéglő Galyatető

Különleges vendégház ez, mivel már-már egy szálloda hangulatát idézi meg. Elsősorban párok kiruccanásához ajánljuk, mert a környék igazán romantikus atmoszférával rendelkezik. A magasan elhelyezkedő vendégházból olyan panorámában lesz részetek, hogy a lélegzetetek is eláll, hát még ha kiültök egy pohár borral, és úgy gyönyörködtök a Mátra fenségében. Itt ráadásul tényleg egymásra tudtok figyelni, még az étkezés megoldására sem kell energiát fordítanotok, mert reggelivel vagy akár félpanzióval is foglalhattok. 

Itt tudtok foglalni a Fészek Vendégházba >> 

Fészek Vendégház és Vendéglő Galyatető

Várnak a Mecsek és a Zselic dombjai is!

Astra Vendégház Bőszénfa

Egyszerre modern és meghitt házikó a Zselicben – ha a párotokkal kerestek romantikus szállást a hegyekben, ez lehet a befutó! Megmelegedhettek a kandalló előtt vagy kiülhettek a faborítású teraszra, ahonnan a környező dombság csodálatosan belátható. A közelben található a szarvasfarm és a zselici csillagvizsgáló is, ami romantikus programnak is remekül beillik. 

Fogaljatok a Zselic egyik legjobb vendégházába >>

Astra Vendégház Bőszénfa

Székely Gerendaházak Geresdlak

Hegyvidéki vendégház dézsafürdővel és panorámával? Megtaláltátok: a Székely Gerendaházak 2 különálló faházzal és wellness szolgáltatással vár. Miközben átmelegedtek a dézsafürdőben, megvitathatjátok az élet nagy kérdéseit, és kigyönyörködhetitek magatokat a tájban: nyáron a virágba borult domboldalban, télen pedig a zúzmarás lankákban. Arról nem is beszélve, hogy négylábú kedvencetek ingyen veletek tarthat! 

További képek és részletek a gerendaházakról >>

Székely Gerendaházak Geresdlak

Élvezzétek a vadregényes kilátást a Bükkben!

Lillaberek Vendégház Miskolc

Kevés szebb hely van hazánkban, mint Lillafüred, és a Szinva-patak völgye. Akármerre is indultok a vadregényes környezetben megbújó vendégházból, bőven lesz program és látnivaló a közelben. Például a gyönyörű lillafüredi vízesés csak egy kellemes sétányira, 1 km-re van. Egyszerre csak egy családnak vagy kisebb baráti társaságnak adják ki a szálláshelyet, így senki sem fog zavarni, csak a tiétek lesz a terep!

Foglaljatok Lillafüreden >>

Lillaberek Vendégház Miskolc

Szőlőcskei Vendégház és Pihenő Eger

Egy darabka mennyország Eger mellett: több száz hektár erdővel, mezővel és szőlőtáblával körbevett helyen kapcsolódhattok ki. A kilátás páratlanul gyönyörű a vendégházból! A háromszintes ház egyik legklasszabb része az egyedi, vadász hangulatú társalgó, borozó, de az erkélyen is jókat lehet beszélgetni, vagy az éjszakai égboltot lesni. Eger pedig mindössze 8 perc autóval.

Még több információ a vendégházról >>

Szőlőcskei Vendégház és Pihenő Eger

A Kőszegi-hegység szép, szelíd lankái se maradjanak ki!

Ciklámen Apartman Velem

Ha vágytok a friss alpesi levegőre és a lankás hegyvidék látványára, egy kis falusi nyugalommal megfűszerezve, irány Velem! 2 darab különálló apartman vár titeket minden évszakban, egy rendkívül csöndes, eldugott helyen. A panoráma valami lenyűgöző, szinte karnyújtásnyira vannak a kőszegi vonulatok. Lassítsatok le, és töltődjetek fel a fák ölelésében. Kőszeg középkori, romantikus belvárosa pedig csak 10 perc autóval. 

Foglaljatok a Kőszegi-hegységbe! >>

Ciklámen Apartman Velem

Ti melyik hegységbe mennétek egy téli hétvégére? Válasszatok egy hangulatos vendégházat, ahol nem lehet betelni a panorámával! A szűrők beállításával itt tudtok még keresgélni szállásokat >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Olvass tovább: 10 különleges faház Magyarországon – Erdei szálláshelyek, wellness faházak a természet ölelésében


Exit mobile version