Site icon Szallas.hu Blog

Hévíztől Zalakarosig – Fürdőkörkép Zala megyéből


Az ország délnyugati csücskében megbúvó Zala megyét akár a vizek megyéjének is nevezhetnénk. Itt hullámzik a Balaton egy része és a Kis-Balaton. Ezeket táplálja a Zala, a megye határfolyója a Mura. Mindegyik megér egy-egy külön írást, ezúttal azonban Zala megye termálvizeiről, gyógyfürdőiről és wellness lehetőségeiről válogatunk.

Zala megye legszebb fürdővárosai

Hévíz és a tündérrózsás tó

Mivel mással kezdhetnénk, mint a Hévízi-tóval, Európa legnagyobb melegvizű és gyógyhatású tavával? 38 méteres mélységéből buzog fel a 38 fokos gyógyvíz. Percenként akár 30 ezer liter kerül a mederbe. Vizét egyebek mellett hatékonyan gyógyít reumás mozgásszervi betegségeket, gyulladásos ízületi és gerincbetegségeket, köszvényt. A Hévízi-tó felszínén úszó indiai vörös tündérrózsák szépsége pedig önmagáért beszél. A tó egész évben várja a gyógyulni vágyókat, azonban a szállodák sem fukarkodnak gyógy- és wellness szolgáltatásokban.

Hévízen a szallas.hu szálláshelyek igen széles választékát kínálja >>

Hévízi tófürdő

Zalakaros – Olajból víz

A Keszthely és Nagykanizsa közt fekvő Zalakaros szintén a termálvíznek köszönheti népszerűségét. Sőt, a vendégéjszakák száma alapján az ország 10 legnépszerűbb desztinációinak egyike. Hasonlóan számos fürdővárosunkhoz, termálforrására olajkutatás közben bukkantak. A mintegy 2000 méter mélyről érkezett 96 fokos víz összetétele egyedülálló Európában. A mozgásszervi problémák mellett hatékonyan bánik el nő- és bőrgyógyászati betegségekkel is. A zalakarosi fürdő egész évben minden generáció számára kínál vizes élményeket. A komoly gyógykezelésektől a pihentető wellness szolgáltatásokon át a csúszdaparkig mindenki talál érdeklődésének megfelelőt.

A szallas.hu pedig mindehhez gazdag szálláshely választékot kínál >>

Zalakaros

Szentgrót vize

Zalaszentgróton állítólag az ország egyik legjobb minőségű termálvize csobog a Szent Gróth Termálfürdő medencéiben. A Zala folyó völgyében megbúvó település fürdője a wellness kedvelőinek két, óriás finn szaunával, gőzkabinnal és masszázzsal kedveskedik. Kül- és beltéri medencéi közt a gyermekpancsoló és gyógyvizes medence egyaránt megtalálható. A fürdő honlapjának tanúsága szerint idén május elsején nyitnak.

A szallas.hu foglalások mellé a fürdőben kedvezményes fürdőbelépőt adnak >>

Szent Gróth Termálfürdő

Kehidai ásványok

Végül, de nem utolsósorban említsük meg Kehidakustányt. 94 méteres óriáscsúszdát, 13 medencét, csendszobát, valamint egy Szauna Oázist is kínál a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő. Külső medencéi egy része egész évben nyitva tart. A hazai gyógyfürdők között kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvizével csábítja a gyógyulni vágyókat a létesítmény.

A szallas.hu Kehidakustányban is igen színes szálláshely ajánlatokkal vár titeket >>

Ne feledjétek, Zala megyében a Szallas.hu több mint ezer szálláshelyet kínál!

/fotók: szallas.hu, shutterstock/


Exit mobile version