Site icon Szallas.hu Blog

Elhoztuk nektek Horvátország rejtett kincseit!


Déli szomszédunk, Horvátország csodálatos kincsei közül már biztosan sokat ismertek és talán már jártatok is egynéhánynál, de mostani összeállításunkban arra törekedtünk, hogy a kevésbé forgalmas látnivalókat is megmutassuk nektek. Gyertek velünk és fedezzétek fel velünk az ezerarcú Horvátországot!

Horvátország rejtett kincsei

1. Hangolódás a Plitvicei-tavakra: Slunj

A festői szépségű Plitvicei-tavakon kívül Horvátország bizony tartogat még más csodálatos helyeket is – az egyik pedig közvetlenül az oda vezető úton fekszik. A vadregényes településen Slunjban található a Korana folyó torkolata, így lélegzetelállító vízesésekből és csodás vízimalmokból nincs hiány a városkában. Tegyetek egy sétát a kristálytiszta levegőn, a rusztikus hangulatú házikók között és merüljetek el ebben a páratlan mesevilágban!

Célszerű több napra tervezni a látogatást, mert a környéket nem csupán gyalogszerrel, hanem kerékpárral és lóháton is felfedezhetitek, ráadásul úszni, raftingolni és horgászni is tudtok – többek között – a páratlanul szép helyszínen. 

Rastoke

SZÁLLÁSTIPP: Hotel Mirjana & Rastoke****

2. Érintetlen földi paradicsom: Stiniva

Európa egyik legcsodálatosabb strandja a Vis szigeten bújik meg. A Stiniva strand a legtöbb kíváncsi szempár előtt rejtve marad, mert az öblöt hatalmas sziklagyűrű veszi körül, így aki szeretné felkeresni ezt a paradicsomi helyszínt, annak bizony le kell gyalogolnia pár kilométert vagy hajóra kell szállnia. Az viszont biztos, hogy megéri az erőfeszítést!

Stiniva

SZÁLLÁSTIPP: Villa Luana with amazing sea views Vis

3. Strandolj barlangban! A Bettina barlang

Dubrovnikot évről-évre elözönlik a turisták, ami nem csoda, hiszen fantasztikus látnivalókkal büszkélkedhet ez a mediterrán város. Viszont, ha hajlandóak vagytok egy kis testmozgásra, akkor szívből ajánljuk, hogy béreljetek kajakot és evezzetek el a Bettina barlangba, ahol páratlan élményben lehet részetek… elvégre ki ne szeretne egy barlangban strandolni a türkizkék vízben?

Barlang Dubrovnik közelében

SZÁLLÁSTIPP: Villa Lia

4. Varázslatos, „világító” barlang: Bisevo Kék barlangja

Szálljatok vízre és nézzétek meg a Bisevo szigetnél meghúzódó Kék barlangot, ahol a természet kreativitásának köszönhetően a napfény a sziklarés és a tenger között be tud kúszni kövek közé, ezáltal úgy tűnik, mintha a lélekvesztőnket alulról világítanák meg. Elképesztő látványt ígér!

Bisevo Kék barlangja

SZÁLLÁSTIPP: Apartmanok A Tenger Mellett Komiza, Vis – 8856

5. Hódítsd meg a Tajer világítótornyot!

Az Adriai-tengeren található Sestrica Vela sziget teljesen lakatlan, csupán egy égbe törő, különleges világítótorony árválkodik rajta és egy melléképület, melyben két apartman is kényelmesen megfér – az ablakok a végtelen vízre néznek, ahol delfinek ugrándoznak. Bolt természetesen nincsen a szigeten, de fürdésre van lehetőség. Élvezzétek a tenger hullámait és a magány édes gyümölcseit!

Sestrica Vela

SZÁLLÁSTIPP: Hotel Mediteran Zadar*** +superior

6. Egy békés kirándulóhelyszín: Lubenice

Horvátország egyik legrégibb települése a Cres szigetén álló közel 4000 éves település, Lubenice, ahol mindenki ismer mindenkit. A csodálatos falu viszont mentes a turistaáradattól, így amennyiben egy nyugodt kirándulóhelyszínt kerestek a vakációhoz, ez a városka ideális megoldást jelent. Gyönyörű loggiákat, tereket és kápolnákat rejt a sziget. 

Lubenice

SZÁLLÁSTIPP: Apartments Gorast

7. A nyugalom szigete: a Saplunara part

A Mljet sziget dél-keleti részén húzódik meg az a varázslatos szakasz, mely csodaszép homokos tengerpartjával és kristálytiszta vizével könnyedén elrabolhatja a szíveteket. Különösen igaz ez akkor, ha nem szeretitek a nyüzsgő strandokat, ahol egymás érik a turisták. Nos, a Saplunara parton garantáltan a pihenésé lehet a főszerep. Töltődjetek fel egy idilli környezetben és ringatózzatok kedvetekre a tenger hullámain! 

Mljet sziget

SZÁLLÁSTIPP: Apartmanok és Szobák A Tenger Mellett Öböl Saplunara, Mljet – 4907 Saplunara

Horvátország rejtett kincsei csak Téged várnak! Ha szeretnéd felfedezni ezeket a helyeket, érdemes mielőbb szállást foglalni >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version