Site icon Szallas.hu Blog

Hogyan tölts el egy hosszú hétvégét Budapesten?


Gyönyörű fővárosunk nem csak azoknak lehet kitűnő célpont, akik az ország más részeiről érkeznek, hanem akár budapestiként is érdemes néha más szemmel nézni a városra, és rácsodálkozni mindarra a szépségre, ami egyre vonzóbbá teszi a külföldiek körében is. Íme néhány ötlet, amivel különlegessé és emlékezetessé tudjuk tenni az itt töltött napokat.

Budapesti esti fényekben (Fotó: Dan Freeman / Unsplash)

 Fürdők

Bátran állíthatjuk, hogy Budapest gyógyfürdői világhírűek. Ezek többsége műemlék épület, így már önmagában is látványosságnak számítanak, ám a termálvíz, masszázs és szauna gondolata csak még inkább vonzóvá teszi őket. Jól hangzik, ugye?

Széchenyi Fürdő

Rudas, Gellért, Széchenyi – csak néhány fürdőhely azok közül, ahol garantáltan átadhatjuk magunkat a pihenésnek. És a legjobb, hogy ezt nemcsak nyáron, hanem egész évben megtehetjük!

Belvárosi szállások Budapesten

A legszebb panorámák

Rengeteg olyan hely található a Duna mindkét partján, ahonnan mesés kilátás nyílik az alattunk elterülő városra. Az egyik ilyen kihagyhatatlan hely a Gellért-hegy.

Duna, háttérben a Gellért-hegy

Az Erzsébet hídtól indulva a kis ösvényeken és lépcsőkön haladva gyalogolhatunk fel a hegyoldalon, de ha nem szeretnénk hegyet mászni, autóval is megközelíthető. Az itt található Szabadság-szobor bizony nem panaszkodhat a kilátásra. Szintén a budai oldalon találjuk a Várnegyedet, amelynek bármelyik pontjáról gyönyörködhetünk a városunkban, legyen az a Halászbástya, a Budai vár vagy a Várkert Bazár.

Kilátás a várból

A pesti oldalon a Szent István Bazilika tornyaiból láthatjuk a város háztetőit, az Erzsébet téren álló óriáskerékre felszállva pedig 360 fokos panoráma tárul elénk.

Egy ital a magasban

Ha már panoráma, akkor mindenképpen meg kell említenünk a budapesti rooftop bárokat is, ahol egy pohár bor mellett élvezhetjük a budapesti kilátást. Naplemente után a város meleg fényei egy igazán különleges hangulatot varázsolnak körénk.

Gyönyörködjünk a kivilágított Lánchídban a nemrég megnyílt Leo Budapest teraszáról, koktélozzunk egy karnyújtásnyira a Szent István Bazilikától a High Note Skybarban, vagy élvezzzük a panorámát a St. Andrea Wine & Skybarból a Vörösmarty téren. Bármelyiket is választjuk, különleges élményben lesz részünk.

Belvárosi éttermek                                                  

Budapest hetedik kerülete mára már úgy ismert, mint a város bulinegyede. De nemcsak bárok és szórakozóhelyek várják az idelátogatókat, hanem számos étterem is. Az ázsiai konyhától az olasz ízeken át egészen a magyaros fogásokig megtalálható itt minden, amit csak megkívánunk. Az én egyik kedvenc helyem a Dob utcai Vintage Garden, ahol a finom ételeken túl, a különleges dekorációnak köszönhetően egy igazi tündérmesében érezhetjük magunkat.

Kálvin tér, Budapest

Látogassunk el a Kálvin tér és Ráday utca környékére is, ahol szintén remek helyeket találhatunk, ha megéheztünk, ráadásul innen már csak pár perc séta a Szabadság híd vagy a Bálna Terasz.

Városnézés    

Budapest ezernyi nevezetességét felsorolni is nehéz. Minden városrészben más és más felfedeznivaló vár ránk. A múzeumoktól a színházakon át az állatkertig mindent megtalálunk, ami egy szuper hétvégébe csak belefér. Az Andrássy út múltidéző palotái, a Dunán átívelő monumentális hidak és a parlament gyönyörűen kivilágított épülete is mind megérnek egy-egy pillantást.

Naplemente a Dunánál (Fotó: musicFactory lehmannsound / Pexels)

Ha pedig valami különlegesre vágyunk, szálljunk fel egy hajóra és nézzük meg a várost egy más szemszögből. A Bkk hajójáratait már 750 forintért is igénybe vehetjük, amellyel a Rómaifürdőtől egészen a Kopaszi-gátig utazhatunk. (Mindig tájékozódjunk az aktuális menetrendekről, mert az alacsony vízállás miatt egyes megállók kimaradhatnak).

TIPP: Ha a szallas.hu oldalon foglalsz, 20 % kedvezményt kapsz a Duna Corso Városnéző Sétahajózás áraiból!

A város felfedezésére érdemes rászánni pár napot, hiszen akárcsak a legtöbb főváros, Budapest is rengeteg érdekességet és élményt tartogat. Számomra ez az egyik legszebb város, ezért bátran ajánlom mindenkinek, hogy látogassatok el ide, és használjátok ki a városban rejlő lehetőségeket. Én már beleszerettem, és ti?

 

További programok Budapest >>

Szállások Budapesten >>

/Fotók: Körmöndi Larina, shutterstock, pixabay/

 


Exit mobile version