Site icon Szallas.hu Blog

Hotel Kapitány Sümeg**** – Családi élmények történelmi környezetben


Aki a Sümegi Vár lábánál épült Hotel Kapitány****superior Wellnessben vakációzik, biztosan nem fog csalódni! Hogy miért is?

Hotel Kapitány Sümeg****+superior

Először is azért, mert a város maga az élő történelem! A sümegi vár egyike a kevés, szinte épen maradt középkori erődünknek. A távolból is gyönyörű, de az igazi kalandok a várkapun belül kezdődnek. A vár ma is él, működik a kovács és bognárműhely, a sütőház, számos kiállítás tekinthető meg, kipróbálhatók a korabeli fegyverek, táncosok bukkannak elő, finom borok várják a kóstolni vágyókat!

Aki ide látogat, már vissza is repült a középkorba, megismerheti az akkori várnép életét, hétköznapjait, szokásait, a cseppet sem sötét középkor legfényesebb oldalát. A számos interaktív program keretein belül kipróbálhatjuk a kecskefejést, ámulhatunk a solymász-, és íjászbemutatókon, láthatunk boszorkányüldözést, alkimista műhelyt, beülhetünk a Várbábszínházba, vagy megnézhetjük hogyan is működik egy ekkora vár felvonóhídja.

Lovagi bemutató

A történelmi kalandozás fénypontja a lovagi torna bemutató, mely a nyáron vadonatúj mongol lovaskaszkadőr show-val is elkápráztat bennünket. Ezt követi a középkori lakoma, ahol a kor hagyományainak megfelelően evőeszköz nélkül kerülnek felszolgálásra a fogások.

Lovagi étterem

A megfáradt harcosokat pedig várja a négycsillag superior szálloda, a mai kor minden kényelmével, 2 emeletes wellness-szel, masszázsokkal, éttermekkel.

A középkori kalandok szerencsére a szállodában sem érnek véget! A gyerekek itt is tovább élhetik a lovagok és várkisasszonyok életét, számos interaktív foglalkozás, játék segíti őket ebben. A bátrabbak akár a lovagi torna bemutatókon is kipróbálhatják magukat. A régió első Történelmi Élményparkjában a vár mellett egy hatalmas középkori játszótér, állatsimogató, a Várcsárda, kiállítások, múzeumok garantálják, hogy senki se unatkozzon.

Pár sümegi nap után mindenki feltöltődve, energiával telve, élményekkel és kalandokkal a tarsolyában köszönhet el a Hotel Kapitánytól és a sümegi vártól, amely egész évben visszaVÁR!


Csomagajánlat: Tanévindító a Kapitányban – hétköznaponként

Várkapitány Úr ajándéka a szálloda vendégeinek: Történelmi lovasjátékok & mongol lovaskaszkadőr bemutató!

Részletek és foglalás >>

 

 


Exit mobile version