Site icon Szallas.hu Blog

Hotel Palatinus City Center Pécs*** – Pihenés századeleji hangulatban


Pécs belvárosában sétálva szinte megelevenedik előttünk a történelem, az utcákon szebbnél szebb épületek sorakoznak a középkorból, a török időkből és a századeleji évtizedekből is. Pécs egyik legszebb szecessziós épületében, az egykori Grand Hotelben akár mi is részesei lehetünk a történelemnek, hiszen a Hotel Palatinus City Center***-ben minden adott egy felejthetetlen pihenéshez.

Hotel Palatinus City Center Pécs ***

A hotel

A gyönyörű, szecessziós épület és a benne található szálloda a város főtere mellett, üzletek és éttermek szomszédságában helyezkedik el, így remek kiindulópont Pécs felfedezéséhez. A grandiózus hallba belépve mintha egy másik korba csöppennénk: az art-nouveau remekművek, a lélegzetelállító bálterem – ahol egykor Bartók Béla is koncertezett – és a sok apró, művészi részlet a mai napig elvarázsolják az egykori Grand Hotel Pécs vendégeit.

Szobák

A szállodában 88 szoba és 6 lakosztály található, ezek mindegyike saját fürdőszobával, telefonnal, rádióval, televízióval, minibárral felszerelt.

A 15-21m²-es Economy szobák a hotel 4. és 5. emeletén kaptak helyet, két különálló ággyal, kilátással a belváros hangulatos háztetőire. A bútorzat és a szoba stílusa visszatükrözi a szálloda szecessziós jellegét. A 2. és 3. emeleten lévő standard szobák a franciaudvarra, míg a strandard lakosztályok a sétálóutcára néznek, utóbbiak a nappalival és franciaágyas vagy két különálló ágyas hálóval ideálisak családok részére. A felújított superior szobák a szálloda 3. emeletén találhatók, kilátással a belváros hangulatos háztetőire. A modern bútorzat harmonizál a szálloda szecessziós stílusával. 

A Palatinus Hotel bababarát szálláshely, 6 éves korig ingyenes szállást biztosít a gyerekeknek, emellett kutya vagy macska is bevihető az épületbe 3000 Ft/alkalom díj ellenében.

TIPP városnézéshez:

Európa egykori Kulturális Fővárosaként Pécsett nincs hiány nevezetességekben és izgalmas programokban. Ha a szallas.hu oldalán foglalsz szállást a Palatinus Hotelbe, a foglalásod mellé 24 ajándék kedvezménykupont kapsz a pécsi látnivalókhoz és programokhoz! Pl. 20 % kedvezmény a Zsolnay Kulturális Negyedbe, 10 % kedvezmény a Vasarely Múzeumba, 10 % kedvezmény a Harkányi Gyógyfürdőbe stb. Érdemes kihasználni!

Wellness és kikapcsolódás

Egy látnivalókban gazdag és eseménydús városnézés után pedig jólesik a pihenés és feltöltődés! Szerencsére a Palatinus hotelben erre is van lehetőség, hiszen különböző wellness-szolgáltatások közül is válogathatunk, legyen az szauna, gőzkabin vagy relaxáló masszázs.

Vendégértékelések

Hogyan vélekednek a hotelről a korábbi vendégek? Válogatás a szallas.hu vendégértékelései közül:

„Nagyon jó elhelyezkedése van a szállodának. A személyzet kedves és segítőkész. Az épület gyönyörű, főleg, ha hozzáolvassuk a Hamerli család történetét (ezt ki is rakhatnák a szállodában egy bemutatótáblára). Kis gyerekkel voltunk, akivel végig jártuk Bartos Erika: Hoppla meséi c. könyv alapján Pécs városát. Nagyon jó volt, hogy a legtöbb helyszínt gyalogosan meg tudtuk közelíteni. Második emeleten kaptunk szobát, tökéletes volt. A szálloda előtti utca, sétálóutca, sok kiülős étteremmel, nagyon jó hangulata van.”

„Többszöri, visszatérő vendég vagyok és mindig megelégedetten távozom. Tökéletes az étel kínálat, teljesítik a szoba választásom, türelmes, kedves személyzet segíti a kikapcsolódásom.”

Csomagajánlat

Szabadulj ki a dolgos hétköznapokból és tölts el pár hűsítő napot Pécsett és környékén! Válaszd a Nyári csobbanás a „pécsi tengeren” csomagot, amely 2018. június 18. – 2018. augusztus 31. között foglalható minimum két éjszakára.

A csomag tartalma:
• min. 2 éjszaka szállás 20% kedvezménnyel
• Félpanziós ellátás (büféreggeli + ebéd vagy vacsora)
• Egész napos belépő az orfűi Aquaparkba (vagy rossz idő esetén egész napos belépő a Pécsi Állatkertbe)
• Jeges kávé/limonádé fogyasztás
• Szaunahasználat a Relax Stúdióban
• ÁFA

További részletek és foglalás >>

 


Exit mobile version