Site icon Szallas.hu Blog

Hotelek, amelyek stílusát Wes Anderson is megirigyelné


Wesley Wales Anderson, ismertebb nevén Wes Anderson amerikai filmrendező talán a Grand Budapest Hotel óta vált igazán ismertté Magyarországon. Az idén 50 éves Anderson emellett olyan filmek írója, producere és rendezője, mint a Tenenbaum, a háziátok, A fantasztikus Róka úr, a Holdfény királyság és a Kutyák szigete. Sajátos stílusa, könnyen felismerhető képi világa és egyedi karakterei miatt nevét a legjobb kortárs amerikai filmesek között emlegetik.

Milyen a Wes Anderson-stílus?

„Filmjei egyetlen képkockáról felismerhetőek. De egy beállításból biztosan. Nagyon sok képe szimmetrikus, rendkívül erős színvilágú és képein nincs kitakarás: még ha egy tucat szereplőt is látunk egyszerre, egyikük arcát sem takarja el semmi.” (filmvilag.hu)

A Grand Budapest Hotel című filmből már megismerhettünk egy tipikusan Wes Anderson-stílusú szállodát. Ha Ti is szívesen megszállnátok egy hasonlóban, mutatunk néhány tippet:

Grand Budapest Hotel előzetese:

Hotelek, amelyek Wes Anderson színpompás világába repítenek

Grand Jules Boat Hotel Budapest***

A Grand Jules – Boat Hotel a Duna-parton, Budapest budai oldalán található. A szállodahajó 800 méterre helyezkedik el a Parlament épületétől, így néhány szobából egézen elképesztő a kilátás. A lenti szoba akár a Grand Budapest Hotel egyik szobája is lehetne!

Grand Jules Boat Hotel Budapest***

NH Geneva City Geneva****

Elegáns hotel Svájcban, Genf belvárosában! Az impozáns előtér szintén a Grand Budapest Hotel hangulatát eleveníti fel.

Astoria Hotel Balatonfüred ***

A balatonfüredi szálloda épületét a Dőry család építette – romantikus stílusban – 1868-ban nyaralónak. Az elegáns épületben mindössze 17 szoba kapott helyet. A pirosas tónusok és a retró stílus dominál a szobák hangulatában, akárcsak a rendező filmjeiben.

Astoria Hotel Balatonfüred ***

Hotel Sorea Hutník Tatranské Matliare Vysoké Tatry ***

Szlovákiában, a Lomnici-csúcstól 10 km-re fekszik a Hotel Sorea, festői környezetben. Akárcsak a Szudéták, a letűnt Grand Budapest Hotelnek otthont adó képzeletbeli Zubrowka országában. A Hotel Sorea a film rajongóinak kötelező, hiszen a Kelet-Európai hotelek hangulatát idézi.

Hotel Sorea Hutník Tatranské Matliare Vysoké Tatry ***

Roset Boutique Hotel Bratislava***** 

Bécsi stílusú, 1903-as évekbeli épületben kapott helyett Pozsony egyik ötcsillagos szállodája, amely elegáns környezetet és a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtja vendégeinek. Bizonyos fényviszonyok mellett szinte teljesen rózsaszínben pompázik az épület!

Roset Boutique Hotel Bratislava***** 

A homlokzat kissé ismerős lehet, mutatjuk, honnan:

Screenshot a Grand Budapest Hotel című fimből a képzeletbeli szálloda miniatűr másáról az 1930-as évekből.

Dalmahoy Hotel & Country Club Kirknewton ****

Az Egyesült Királyságban található kastélyszállóban 215 szoba található. A különleges stílusú hotelben a vendégek kedvükre teniszezhetek vagy kipróbálhatják a spa kezeléseket. A szálloda hangulata a Tenenbaum család otthonára emlékeztet minket.

Újhuta Kastélyszálló Háromhuta

Az Újhuta Kastélyszálló tornyokkal ellátott, fehérre festett falai, zöld zsalugáterei, főúri vadászkastély hangulatát idéző épülete a XIX. századba repítik a látogatókat. 

Újhuta Kastélyszálló Háromhuta

SUJÁN Rajmahal Palace, Jaipur – Relais & Chateaux Jaipur****

Négycsillagos kényelem, wellness-szolgáltatások, különleges és színes berendezés, mindez az indiai Jaipurban! Ami majdnem olyan mint egy Utazás Darjeelingbe!

Hotel Imperial, a Luxury Collection Hotel, Vienna *****

A Hofburgtól 1 km-re, Bécs belvárosában található az elegáns Hotel Imperial ötcsillagos szálloda.

Hotel Amade Château Vrakúň *****

Wes Anderson filmjei szinte egyetlen képkockáról felismerhetőek. De egy beállításból biztosan, hiszen nagyon sok képe szimmetrikus. Ezt a kompozíciós harmóniát még maga Wes Anderson is megirigyelné!

A Csallóköz szívében fekvő kastély valaha az Amade grófok birtokához tartozott, szállodaként 2010-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. A kastély a maga visszafogott pompájával az elegancia és a luxus igazi fellegvára. A pasztell tónusok a hotel összes szobájában dominálnak.

Hotel Amade Château Vrakúň *****

A hotelben azonban a meghökkentő részletekben sincs hiány, ne csodálkozzanak a vendégek, ha véletlen egy béka néz vissza rájuk a falról.

Ismerősnek tűnnek a pasztell zöldes árnyalatok? Nem véletlen!

Még több Wes Anderson-stílusú hotel:

További stílusos szálláshelyek a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, Instagram, shutterstock)


Exit mobile version