Site icon Szallas.hu Blog

Hunguest Hotel Panoráma Hévíz, ahol nem csak a kilátás miatt érdemes megszállni


Nagyon ránk fér már a pihenés és a változatosság, de hová is menjünk? Legyen valami hangulatos városka, lehetőleg a Balaton közelében és a természet szomszédságában, és rendelkezzen gyógyvízzel is… Bingó, Hévíz! Most pedig képzeld el, hogy a szobád kényelmes teraszáról gyönyörű rálátást kapsz a zöld környezetre és a tóra, ami csak 500 lépés a szállodától. Ez bizony a Hunguest Hotel Panoráma Hévíz lesz! 

Hunguest Hotel Panoráma Hévíz

Miért éppen a Hunguest Hotel Panoráma Hévíz?

A szálloda az üdülőközpont egyik leglátogatottabb helyszíne, ami –Hévízen egyedülálló módon– összeépült a világhírű Hévízi Szent András Gyógycentrummal és élményfürdővel. A szálloda kissé zord külseje senkit se tévesszen meg: amilyen impozánsan magasodik a többemeletes szálloda, belül annyira barátságos, tiszta és jól felszerelt. Bár mindenkit szeretettel várnak, a vendégkört jellemzően a középkorú és idősebb korosztály teszi ki, hiszen a főszerepben a nyugodt pihenés és a gyógyulás áll. 

A hévízi tó a szállodához nagyon közel van

Mellesleg nem csak a kétlábú vendégeket fogadják örömmel, hanem a négylábúakat is, igazi kutya-és macskabarát szálláshely. Ahogy a szállás.hu-n található egyik vendégértékelés fogalmaz:

„Állatbarát, a cicánk nagyon jól érezte magát ebben a szállodában. Sikerült panorámás, tóra néző szobát kapnunk, így gyönyörködhettünk a tökéletes kilátásban is.” – középkorú pár 3 nap alapján

Gyertek velünk, fedezzük fel együtt, mire számíthattok itt!

Milyen is a panoráma a Panorámában?

Autóval vagy tömegközlekedéssel érkeznétek? Mindegy is, mert a szálloda mindenhogyan könnyedén megközelíthető, a buszállomás gyalog is csak körülbelül 5 perc. Becsekkolás után itt az idő elfoglalni a szobát! Ami először feltűnik a küszöböt átlépve, az a letisztult stílus, és az, hogy mennyire világos a szoba. Az erkélyre nyíló méretes üvegajtónak hála bőven árad be természetes fény. És mi a helyzet azzal a bizonyos panorámával? 

Kétszemélyes szoba a Hunguest Hotel Panorámában

Kilépve a teraszra máris meglátjuk: ha szerencsénk van, megpillanthatjuk a Hévízi-tó gyönyörű, sötétzölden csillogó vizét, de éppenséggel az sem rossz, ha a festői Zalai-dombság hullámzik a messzeségben. Jó lesz itt kint ücsörögni kora reggel vagy naplementekor, a csöndben, a friss levegőn, és gyönyörködni a tájban!

Esti kilátás a városra és a messzi dombokra

Az egyik szállóvendég remekül összefoglalja a lényeget:

„Profi személyzet, rendkívül kényelmes ágy a (tényleg) felújított szobában, finom ételek; állatbarát (sőt vendégbarát) hotel, kedves, családias hangulattal. A környezet pedig egyszerűen gyönyörű. A magasságát leszámítva az épület kívülről nézve nem éppen hivalkodó, de belül kellemes meglepetéseket tartogat.” – középkorú pár, 2 nap alapján

A híresen finom konyha

Következhet a vacsora! Már az étterem felé közeledve megcsap az ínycsiklandó illat. A vendégértékelések eléggé magasra teszik a lécet az elvárásokkal kapcsolatban, hiszen sokan külön kiemelik a konyha minőségét. Ez beigazolódni látszik: a választék bőséges, a fogások pedig nagyon finomak, akár húsos, akár húsmentes ételeket preferálunk. Az egyetlen hátulütője ennek a félpanziós ellátásnak, hogy könnyedén felkúsznak a kilók az alatt a néhány nap alatt…

„Nagyon jó a konyha, bőséges finom ételek, kedves személyzet, tisztaság, jó ár-érték arány.” – fiatal pár, 3 nap alapján

Wellness a folyosón túl

Eljött a wellness ideje, hisz nincs Hévíz, víz nélkül! A szállodából elérhető a Hévízi Szent András Gyógycentrum és élményfürdő, amelybe a belépés térítésköteles. A fürdőköpenyes vendégeket követve gyorsan rátalálni a fedett, fűtött hídra, amely átvezet a fürdőbe. A magas ablakokon beárad a napfény, a háttérben a fürdők eltéveszthetetlen zúgó-csobogó alapzaja, és az illat is tipikus, finom wellnesses-vizes-klóros. Helyben vagyunk!

Fedett folyosó a Szent András Gyógycentrum és élményfürdő felé

A gyógycentrumban európai színvonalú, komoly szakmai háttérrel rendelkező orvosi gárda felügyelete mellett vehetjük igénybe a különböző kúracsomagokat. Ezek mozgásszervi és egyéb egészségügyi problémák gyógyítására alkalmasak. De azért a gyógymedencék mellett az élményelemekkel feldobott medencéket is ki kell próbálni, hiszen nincs is jobb egy fürdőruha-szaggató erősségű nyakzuhanynál.

„Jó a konyha, csendes a hely, legnagyobb jó, hogy kényelmesen, közvetlenül át lehet menni a gyógyfürdőbe.” – idősebb pár, 3 nap alapján

Mit lehet csinálni a környéken?

Wellness kipróbálva, de hát mégiscsak Hévízen vagyunk, az ország egyik legnépszerűbb településén – kéne még valamit csinálni! Szerencsére erre szállodán belül és kívül is bőven adódik lehetőség. Ha szeretitek a muzsikát és a kultúrát, jó helyen vagytok: hetente több alkalommal a lobby bárban este élőzene, csütörtökönként pedig kulturális program szórakoztatja a vendégeket. Egész évben színes programok, koncertek teszik változatossá a szálloda ajánlatait.

Egregyi borospincék

Ha pedig szállodán kívül szeretnétek barangolni, több se kell! A szálloda a város központjában található, egy kőhajításnyira van mozi, múzeum. Közvetlenül mellette húzódik a hangulatos Rákóczi sétálóutca. Betérhetünk a kis butikokba nézelődni, kiülhetünk valamelyik kávézóba, vagy fagyizás közben megcsodálhatjuk a sétányt szegélyező villákat, amelyek az 1920-as években épültek.

Hévízi sétálóutca

Akármikor látogatunk Hévízre, szezonális programokban sem lesz hiány, legyen az a hévízi adventi vásár, a híres hévízi borünnep vagy a Márton napi családi fesztivál, hogy csak néhányat említsünk. A gasztronómia és a hagyományok mindig találkoznak Hévízen! 

TIPP: Ezeket a látnivalókat sem szabad kihagyni!

Vizuális típus vagy? Ennél jobb összefoglalót aligha találni a szállodáról:

Kedvet kaptatok személyesen is felderíteni a terepet? Ha legközelebb Hévízen szeretnétek kikapcsolódni, most már tudjátok, hol érdemes megszállni! Irány a Hunguest Hotel Panoráma Hévíz! Itt tudtok foglalni a szállodába >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version