Site icon Szallas.hu Blog

Strandolj, evezz, hajókázz! – Hűsítő vízparti programok a nyárra


Azon tanakodsz, milyen hűsítő élmény tenné még szebbé a nyári napokat? Akár a fürdésre, akár a hajózásra szavazol, számos kevésbé ismert hely van az országban, ahol hangulatos programokon vehetsz részt. Csapj le a legjobb helyekre, és válassz a hűsítő vízparti programok és élmények között az otthoni klíma helyett! Mutatjuk, merre indulj! 

Hűsítő vízparti programok a nyárra

Vadása-tó – Fürödj Hegyhátszentjakab bájos tavában! 

A Vadása-tó különlegessége, hogy első látásra megszeretteti magát a kirándulókkal. A tópart népszerű a horgászok és a fürdőzők körében is, annál is inkább, mert a hangulatos kis strand erdei környezetben fekszik. A tóban, melyet 12 forrás táplál, ponty, keszeg, süllő és balin is él. A Vadása-tó romantikus rendi helyszín, ne hagyd ki, ha erre kirándulsz! 

A legjobb szállások a környéken >>

Vadása-tó

Pécsi-tó – Ismerd meg Orfű vízparti kincseit! 

Az Orfűn található Pécsi-tó nem csak szépsége miatt bakancslistás hely, évente több ezren keresik fel, hogy itt üdüljenek, és horgásszanak. Ha kedveled nyaralás alatt is az aktív kikapcsolódást, biztosan örömmel fogadod a hírt, hogy a tavon kajakozni és kenuzni is lehet. Sőt, még SUP bérlésére is van lehetőség.  

Szálláshelyek Orfű közelében >>

Orfűi naplemente

Sétahajózás Szarvason, a Holt-Körös vizén

A Boglár Sétahajó a Holt-Körös vizén közlekedik, az órás túra során lehetőséged lesz megismerni a terület élővilágát, és Szarvas látnivalóit. Ha szívesen innál egy frissítő limonádét a több mint 80 éves hajó fedélzetén, miközben a naplementében gyönyörködsz, akkor ezt az élményt semmiképpen ne hagyd ki! 

Foglalj szállást Szarvason! >>

Sétahajózás Szarvason

Hajózz Balatonfüred és Tihany legszebb vízparti részein! 

A hajózás minden korosztály számára remek program, a Balaton pedig minden évszakban mesés panorámával ajándékoz meg. Fizess be egy 2 órás félsziget-kerülő sétahajózásra, és gyönyörködj a Balatonfüredről induló hajó fedélzetéről a Tihanyi-félsziget szépségében, illetve tekintsd meg Tihany nevezetességeit! 

A legjobb szállások Balatonfüreden >>

Balatonfüred is vizes élményekkel vár!

Kenutúrázz a Dunakanyar legszebb részein!

Most ismerkedsz csak az evezés világával, de szívesen bevállalnál a barátokkal egy hangulatos kenutúrát a Dunakanyarban? Mondj igent az élményre, és használd ki a napsütést és a víz közelségét arra, hogy a vízen ringatózva gyönyörködsz a Pilis és a Börzsöny vonulataiban! 

Tipp! Kenubérlésre a nagymarosi rév közelében, Zebegényben, vagy akár a Római parton is van lehetőség, így szabadon eldöntheted, hogy rövidebb, vagy hosszabb túrára indulsz-e!

Szállások a Dunakanyarban >>

Kenutúra

Kutyabarát helyet keresel? Vár a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert! 

Ha egy vidám kutyabarát program is szerepel a nyári bakancslistádon, keresd fel Keszthelyen a Kutyás Parkot, amely 2020-tól tárt karokkal várja a gazdikat, és a négylábú kedvenceiket. A hűsítő fürdés mellett rendezvényeken is részt vehetsz a vízparton, ráadásul a piknikkertben szemezgethetsz a balatoni helyi termelők finomságaiból is! 

Kutyabarát szállást keresel Keszthelyen? >>

Keszthelyi Kutyás Park

Strandparadicsom gyerekeknek – Hívogat a Napsugár strand Agárdon!

A Velencei-tó nagyon népszerű a kisgyermekes családok körében, hiszen a tó vize hamar átmelegszik, és elég sekély ahhoz, hogy a legkisebb gyerekek is biztonságban játszhassanak. A homokos parttal, rengeteg árnyékos résszel és modern játszótérrel rendelkező strandnak hatalmas parkolója van, ráadásul vonattal is könnyen megközelíthető! 

Gyermekbarát agárdi szállást foglalnál? >>

Napsugár Strand, Agárd

Szívesen részt vennél egy sétahajózáson, vagy egy kenutúrán? Horgászprogramot keresel? Ne hagyd, hogy elszaladjanak melletted a meleg nyári napok, szavazz a hűsítő vízparti élményekre! 

Foglald le a szállásod mihamarabb a szállás.hu kínálatából, és tervezd meg a tökéletes hétvégi, vagy többnapos nyaralást! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version