Site icon Szallas.hu Blog

A legjobb vidéki programok húsvétra, amit kicsik és nagyok is imádni fognak


Ha az otthoni tojásfestés és sonkafőzés mellett van kedvetek kiruccanni húsvét környékén, akkor a következő programokkal nem lőhettek mellé. Akár új ízeket próbálnátok ki, akár a természetbe vágytok, akár egy hagyományos locsolkodást néznétek meg, a listánkról biztosan megtaláljátok a tökéletes úti célt!

Hollókői Húsvéti Fesztivál

Ezt a bájos kis falucskát nem véletlenül hívják a húsvét fővárosának is. Hollókő lakói ugyanis húsvétkor magukra öltik színpompás népviseletüket, és életre keltik a magyar népszokásokat. Az egyik leglátványosabb program minden évben a locsolkodás, melynek során a falu eladó sorban lévő leányait meglocsolják a legények egy vödör kútvízzel.

Emellett a vendégek kóstolót kaphatnak a környék gasztronómiájából, isteni finom borokból és pálinkákból. A kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat pedig nép- és világzenei koncertek várják. Garantált az igazi népmese-hangulat!

Időpont: 2023. április 7-10.

Belépődíj:

Hollókő Húsvéti Fesztivál

A fesztiválról bővebben itt olvashattok >>

Tojáskeresés Noszvajon

Húsvétvasárnap Noszvajon ismét megrendezik tojásvadászatot, melynek során kis csapatokban kereshetik meg a résztvevők a település különböző pontjain elrejtett tojásokat, miközben megismerhetik a falu kincseit és ízeit.

Húsvéthétfőn pedig megnyitja kapuit a Gazdaház, melynek udvarán színes húsvéti forgatag várja a vendégeket: lesz bábszínház, zene, tánc, kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, valamint kézműves vásár.

Időpont: április 9-10.

Belépőjegy: A rendezvényre való belépés INGYENES, a tojásvadászat részvételi díja csapatonként 2500 Ft (Noszvajiaknak 2000 Ft).

Tojáskeresés Noszvajon

Húsvéti gasztrokaland Palkonyán

Palkonya gasztrofaluban 7 helyszínen több mint 14 étterem várja a vendégeket egy izgalmas kóstolóra. Az esemény fő helyszíne a Palkonyha Panzió Speiz lesz, ahol a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai kínálnak gasztronómiai ízutazást.

Több városból, például Pécsről, Villányból, Szentendréről és Szigligetről is érkeznek éttermek, hogy a vendégeknek igazán színes gasztronómiai kalandban legyen részük. A kóstolást pedig koncertek és egyéb izgalmas programok kísérik. Az idei, 2023-as esemény tematikája Baranya és Pécs gasztronómiája lesz.

Időpont: április 15.

Belépőjegy: A rendezvény látogatása INGYENES, de ha szeretnéd elkerülni a sorban állást és nyugodtan kóstolni, pezsgőzni, valamint részt venni az esti after party-n, akkor 2900 Ft-ért tudtok regisztrálni az eseményre >>

Húsvéti gasztrokaland Palkonyán

Ibolya Nap és Húsvét a Gödöllői Királyi Kastélyban

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a kastélyban többek között ibolya kiállítással és ibolyavásárral, locsolkodással, kisállat simogatóval, kézműves programokkal, előadásokkal, táncműsorokkal és a koncertekkel várják az érdeklődőket.

Mivel a programkínálat nagyon színes, biztosan minden korosztály megtalálja a számára legizgalmasabb programot – míg az idősebbek például elmerülhetnek a Lawn Dogs Jazzkoncertjében, addig a legkisebbek A Négyszögletű Kerek Erdő mesejátékot élvezhetik.

Időpont: április 9-10.

Belépőjegy: A sétálójegy ára 1000 Ft, melynek értéke levásárolható a kastélyban, 6 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Tipp: Az Ibolya Napon április 9-én a múzeum látogatására 50%-os kedvezményt biztosítanak az Ibolya nevű látogatóknak.

Ibolya Nap és Húsvét a Gödöllői Királyi Kastélyban

Skanzen Húsvét Szentendrén

A szentendrei Skanzenben húsvétkor felelevenítik a Kárpát-medence húsvéti hagyományait. A cél a határon innen és túl élő magyarok kultúrájának bemutatása, valamint a hagyományos gasztronómia, zene és tánc népszerűsítése.

A színpadi előadások mellett kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával várják a látogatókat. Kiemelt program lesz az erdélyi magyarok hagyományai az újonnan átadott Erdély tájegységben.

Időpont: április 9-10.

Belépőjegy:

Skanzen Húsvét Szentendrén

Húsvét a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumban

A balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumban húsvéthétfőn solymászbemutatóval, húsvéti játékokkal és nyúlfuttató versennyel várják a kicsiket és nagyokat. A gyerekek nagy örömére lesz Kalap Jakab koncert, ügyességi feladatok, tojáskeresés, valamint kézműves foglalkozás is. A nyúlfuttató versenyre már el is indult a jelentkezés: ha szurkolnál a nyuszidnak, nevezd be!

Tipp: Nyulakat korlátozott számban a Csillagvárnál is lehet bérelni.

Időpont: április 10.

Belépőjegy: Felnőtteknek 1450 Ft, gyerekeknek 1150 Ft a belépés.

Csillagvár Múzeum, Balatonszentgyörgy

Húsvét a nagykőrösi Safari Parkban

A tavaszi szünetben húsvéti programokkal várja a látogatókat a nagykőrösi Richter Safari Park, Magyarország egyetlen autós safari és élményparkja. Lesz tojáskeresés, tojásfestés, arcfestés, és természetesen a megszokott szafari programok: felszállhattok a harminc méteres óriáskerékre, a Safari Eye-ra, az állatsimogatóban pedig az autóból kiszállva közvetlen közelről nézhetitek meg vagy simogathatjátok az állatokat.

Emellett a cirkuszi sátorban az artisták káprázatos műsorszámokkal szórakoztatják a vendégeket. Sőt, a Safari tavon vízibiciklizhettek is! Az autós szafari látogatása időpontfoglaláshoz kötött. A Safari Vonat a belépőjegyen felül 1500 Ft/fő felár ellenében vehető igénybe, előzetes foglalás nem szükséges. Jegyinformációkat itt találjátok >>

Időpont: április 6-11.

Belépőjegy: Felnőtteknek 4500 Ft, gyerekeknek (2-9 éveseknek) 4000 Ft, 2 évesnél fiatalabb gyerekeknek ingyenes a belépés.

Húsvéti Sonkavásár és Fesztivál Velencén

Ha a húsvéti menü önmagában nem elégíti ki az ízlelőbimbóitokat, akkor ruccanjatok ki Velencébe, ahol élő zene mellett sülnek a pecsenyék, készülnek a bográcsos pörköltek, na és persze a sonkákból sem lesz hiány.

De az édesszájúaknak sem kell aggódniuk: lesz churros, buborék gófri és kürtőskalács is. A család legkisebb tagjai pedig kipróbálhatják az arcfestést, a póni lovaglást és a mini vidámparkot.

Időpont: április 7-10.

Belépőjegy: A belépés a fesztiválra INGYENES.

Húsvéti Sonkavásár és Fesztivál, Velence

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com)


Exit mobile version