Site icon Szallas.hu Blog

A legjobb vidéki programok húsvétra, amit kicsik és nagyok is imádni fognak


Ha az otthoni tojásfestés és sonkafőzés mellett van kedvetek kiruccanni húsvét környékén, akkor a következő programokkal nem lőhettek mellé. Akár új ízeket próbálnátok ki, akár a természetbe vágytok, akár egy hagyományos locsolkodást néznétek meg, a listánkról biztosan megtaláljátok a tökéletes úti célt!

Hollókői Húsvéti Fesztivál

Ezt a bájos kis falucskát nem véletlenül hívják a húsvét fővárosának is. Hollókő lakói ugyanis húsvétkor magukra öltik színpompás népviseletüket, és életre keltik a magyar népszokásokat. Az egyik leglátványosabb program minden évben a locsolkodás, melynek során a falu eladó sorban lévő leányait meglocsolják a legények egy vödör kútvízzel.

Emellett a vendégek kóstolót kaphatnak a környék gasztronómiájából, isteni finom borokból és pálinkákból. A kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat pedig nép- és világzenei koncertek várják. Garantált az igazi népmese-hangulat!

Időpont: 2024. március 29. és április 1. között

Belépődíj:

Hollókő Húsvéti Fesztivál

A fesztiválról bővebben itt olvashattok >>

Tojáskeresés Noszvajon

Húsvétvasárnap Noszvajon ismét megrendezik tojásvadászatot, melynek során kis csapatokban kereshetik meg a résztvevők a település különböző pontjain elrejtett tojásokat, miközben megismerhetik a falu kincseit és ízeit.

Időpont: 2024. március 31.

Belépőjegy: A rendezvényre való belépés INGYENES.

Tojáskeresés Noszvajon

Húsvéti gasztrokaland Palkonyán

A palkonyai Stílusos Vidéki Éttermiség – azaz SVÉT – rendezvényén vidéki, nívós éttermek tartanak bemutatót tudásuk legjavából, remélhetőleg szép, tavaszias időben, Palkonyán, ezen a festői szépségű Baranyai faluban.

A Hú!SVÉT palkonyai gasztrofalu rendezvénysorozat keretein belül 2024.04.05 – 06. között 6 helyszín és több, mint 10 vidéki étterem kínálatával ismerkedhetünk meg, esténként koncerteken is részt vehetünk.

Időpont: 2024 április 4-6.

Húsvéti gasztrokaland Palkonyán

Ibolya Nap és Húsvét a Gödöllői Királyi Kastélyban

Idén is színes programkínálattal várják az érdeklődőket az Ibolya Nap – Húsvét a kastélyban elnevezésű családi napokra a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Köztudott, hogy Sisi maga rendelkezett arról, hogy a lakosztályát kedvenc virága, az ibolya színével megegyező kárpitokkal burkolják, és amikor Gödöllőre érkezett, a királyné kertjébe árvácskát és ibolyát ültettek

Erre és a húsvéti ünnep hagyományaira építve kora tavasszal színes programokat kínálva várják a látogatókat egy kellemes, családi szabadtéri kikapcsolódásra.

Időpont: 2024. március 31. – április 1. között

Belépőjegy: A rendezvény 1.000 Ft-os sétálójeggyel látogatható.

Ibolya Nap és Húsvét a Gödöllői Királyi Kastélyban

Skanzen Húsvét Szentendrén

A szentendrei Skanzenben húsvétkor felelevenítik a Kárpát-medence húsvéti hagyományait. A cél a határon innen és túl élő magyarok kultúrájának bemutatása, valamint a hagyományos gasztronómia, zene és tánc népszerűsítése.

A színpadi előadások mellett kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával várják a látogatókat.

Időpont: még nincs pontos időpont

Skanzen Húsvét Szentendrén

Húsvét a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumban

A balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumban húsvéthétfőn solymászbemutatóval, húsvéti játékokkal és nyúlfuttató versennyel várják a kicsiket és nagyokat. A gyerekek nagy örömére Kalap Jakab koncert is lesz, ügyességi feladatok, tojáskeresés, valamint kézműves foglalkozás színesíti még a programokat. 

Tipp: A parkban kapható lesz vattacukor, kürtöskalács, és kézműves árusok más termékeit is érdemes lesz megkóstolni. 

Időpont: 2024. április 1.

Belépőjegy: Felnőtteknek 3900 Ft, gyerekeknek 3400 Ft a belépés.

Csillagvár Múzeum, Balatonszentgyörgy

Szeri Húsvét Ópusztaszeren

A Húsvét Ópusztaszer 2024. március 31. és április 1. között várja az érdeklődőket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark gyönyörű helyszínén. 

Ne maradj le a Szeri Húsvétról, ahol húsvéti hagyományok és még sok meglepetés teszi izgalmasabbá a húsvéti hosszú hétvégét.

Időpont: 2024. március 31. – április 1.

Belépőjegy: 3500 Ft-tól

Ópusztaszeri Húsvét 2024

Húsvéti Bárány és Sonka Vásár Velencén

Ha a húsvéti menü önmagában nem elégíti ki az ízlelőbimbóitokat, akkor látogassatok el Velencére, ahol élő zene mellett sülnek a pecsenyék, készül a bárány csülök, a bárány borda, a nyuszi comb és a nyúlpaprikás, na és persze a sonkákból sem lesz hiány

Az édesszájúaknak sem kell aggódniuk: lesz churros, buborék gófri és kürtőskalács is. A család legkisebb tagjai pedig kipróbálhatják az arcfestést, a póni lovaglást és a mini vidámparkot.

Időpont: 2024. március 29. – 2024. április 1.

Belépőjegy: A belépés a fesztiválra INGYENES.

Húsvéti Sonkavásár és Fesztivál, Velence

10 húsvéti kirándulás tipp gyerekekkel >>

https://blog.szallas.hu/10-husveti-kirandulas-tipp-gyerekekkel/

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version