Site icon Szallas.hu Blog

Időutazás és kaland az egész családnak – Bikal Élménybirtok és Puchner Kastélyszálló


Vágytok valami újdonságra, különleges élményre? Ha beléptek a Bikali Élménybirtok kapuján, több száz évet utaztok vissza az időben, és tuti, hogy alig akartok majd visszacsöppenni a 21. századba. Az élménybirtok hangulatos, macskaköves utcáin, illetve a jellegzetes házak és iparos műhelyek között életre kel a középkor. Az interaktív foglalkozásokat kicsik és nagyok is imádják, a birtokon fekvő Puchner Kastélyszálló pedig felülírja a szálláshelyekről alkotott eddigi fogalmatokat!

Kinek, és miért ajánlott a Bikali Élménybirtok?

Ha egy kicsit is vonzódsz a történelemhez, a középkorhoz, vagy egyszerűen szereted a tematikus parkokat és a rendhagyó élményeket – akkor neked! Mindegy, hogy a pároddal kettesben vagy a gyerkőcökkel kalandoznátok, garantáljuk, hogy úgy el fog röppeni az itt töltött nap, hogy észre sem veszitek. A „miért”-re pedig egyszerű a válasz: mert nincs még egy ehhez fogható hely az országban. Itt a gyerek játszva tanul, a felnőttek pedig kiszakadnak a rohanó hétköznapokból.

A Mesefalu, ahol elkezdődik a kaland

Itt kezdődik az időutazás; innentől kezdve talán csak a zsebetekben lapuló mobiltelefon fog halványan emlékeztetni rá, hogy a 21. századból érkeztetek. A Mesefaluban a középkori vidéki élet helyszíneit nézhetitek meg testközelből. 

Néhány példa:

A kovácsműhelyben

Az Óváros, a következő megálló

Az óvárosba lépve bizonyára feltűnik majd a kontraszt, micsoda különbség volt (már akkor is) a városban és a falun élők között. Kinézetét tekintve ez az a rész, amit manapság leginkább a középkorral asszociálunk: a macskakövesen kanyargó utcák és a keskeny, magas házak. Roppant hangulatos lesz, meglátjátok! 

A fallal körbevett óvárosba 4 robosztus kapun át érkezhettek és – a teljesség igénye nélkül – az alábbi helyszíneket fedezhetitek fel:

A városon kívüli rész, ahol a tettek mezejére léphettek

A városon kívül még inkább megelevenedik az élet! Belecsöppenhettek a korabeli lovagok kalandos és küzdelmes életébe, különféle bemutatók és foglalkozások keretében. Itt található többek közt a lovagi küzdőtér, az istálló, és a főtér is.

Megközelítés

Az egész évben látogatható Élménybirtok Baranya-megyében található, autóval körülbelül 2 óra 10 perc Budapesttől. Ha az M6-ost választjátok, Szekszárdnál kell letérni, ha pedig az M7-est, akkor Siófoktól kell dél felé haladni a Somogyi-dombság vidékén keresztül. 

Pontos cím: 7346 Bikal, Rákóczi utca 22.

Az a szuper, hogy az Élménybirtok igazán szerencsés helyen fekszik. Kelet felé autóval egy 45 perc Szekszárd, nyugatra ugyanennyi idő Kaposvár

Szintén egy háromnegyedóra Bikalról az Igali és a Tamási Fürdő, dél felé pedig még ennél is közelebb terülnek el az Orfűi-tavak. Ha tehát az élménybirtok felfedezése mellett szeretnétek egynapos kirándulásokat tervezni, nagyon egyszerűen összehozhatjátok!

Belépő díjak

Ne felejtsétek: Ha a szállás.hu-val foglaltok, a foglaláshoz járó kuponnal 10 % kedvezményt kaptok a teljes árú belépőre!

Az elő- és utószezon árairól, valamint a különféle családi kedvezményekről a hivatalos oldalon tudtok tájékozódni.

Egy különleges szálláshely, ami az élmény szerves részét képezi: Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal  ****

Nem akármilyen wellness kastélyszálló ez: a Birtokhoz tartozik, és a tematikusság jegyében többféle szállás hangulatával is vár:

És hogy mi a helyzet a wellness részleggel? Nos, ott is korokat és kultúrákat átívelő utazáson vehettek részt, hiszen van francia élményfürdő, egzotikus marokkói fürdőtér és reneszánsz palotafürdő is.

Egy rendkívül sokszínű, és kifejezetten családbarát szálláskomplexum ez, ahol belekóstolhattok az újdonság és a különlegesség varázsába. Egy kis ízelítő mások véleményéből:

„Sok helyen jártunk a párommal kettesben, illetve a családdal együtt is, az elmúlt kb.15 évben. Ezek alapján mondhatom, hogy nekünk eddig a legjobb, legsokoldalúbb hely volt! A szállás, a wellness, a személyzet, komfort, élmény…stb…magas színvonalú minden! Köszönjük az élményt! Emlékezetes marad!” –

vendégértékelés a szállás.hu oldalán

Ez tényleg az a hely, amit egyszer mindenkinek ajánlott meglátogatni, mert mindegy, hogy 10 éves az illető, vagy 50, tutira élvezni fogja!

A Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtokba itt tudtok foglalni >>

További szállások Bikalon és környékén >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version