Site icon Szallas.hu Blog

Időutazás és romantika a bikali Puchner Kastélyszállóban


Régi vágyam volt, hogy eljussak a Dél-Magyarországon, Bikalon található kastélyszállodába, a Puchner birtokra. Kettesben érkeztünk, de már mennék is vissza kisfiammal, hogy neki is megmutathassam, mennyi mindent lehet csinálni.

Egyet nem: unatkozni!

Bemutatom, én hogyan ismertem meg ezt a remek helyszínt, mennyi mindent adhat néhány itt töltött nap.

Luxus 

Azt gondolnád, hogy kastélyszálló, tehát minden a luxusról szól. Igen is és nem is. Végül is kastélyban vagy palotában lakhatsz, és ihatod a bort a vacsorához, akár a nagy urak régen (korlátlan italfogyasztás jár a büfévacsorához), ásványvízben fürödhetsz, sőt akár VIP részleg is rendelkezésedre áll a zavartalan pezsgőmedencés kikapcsolódáshoz.

Lovagteremben vacsorázol, ahol apródruhás felszolgálók lesik óhajod-sóhajod, mindenki kedves és meseszerű a környezet bent és kint egyaránt.

Romantika

Van felnőtt részleg a wellnesst tekintve, itt igazi csend és nyugalom vár, csak a buborékok hangját hallod, miközben lecsukod a szemed és teljesen ellazulsz a jacuzziban. Olvasgatsz a pihenőmedencében vagy a puha köntösödben a fürdőház kényelmes bőrfoteljében. Élvezed a lágy fényeket és színeket a marokkói fürdőtérben és hagyod magad elvarázsolódni.

A kastélyterem gyönyörű berendezésén legeltetheted a szemed, amíg elfogyasztod a büféasztalról választott finom falatokat. Gyertyafényes éjszakai fürdőzésben is részed lehet vagy lovaskocsikázáson is részt vehetsz.

Szállásfoglalás >>

Gyerekparadicsom

A bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja kicsiknek és a felnőtteknek is különleges élmény! A fürdőrészleg gyerekmedencéjén túl állatudvar, kézműveskedés és játszószoba csúszdával, labdamedencével, trambulinnal várja a gyerkőcöket. A játék alatt a gyerekeket animátor felügyeli. A nagyobbak pedig Xbox és Kinect játékokkal kapcsolódhatnak ki.

A kastély csodás parkjában jókat lehet bújócskázni, fogócskázni és egy szuper játszótér, valamint még óriási sakk is rendelkezésre áll. A középkori élménypark bejáratánál katonák fogadnak, az Apródképző színháztermében mesével, játékkal várják a legkisebbeket.

A mesefalu interaktív házaiban jókat derülhetünk azon, mit csinál a kovács, amikor nem dolgozik, miért kér segítséget tőlünk a festő. A boszorkányházban pedig feje tetejére állt világgal, kicsit rémisztő boszorkányságokkal találkozhatunk és egy készlettel a járművéből, melyek közül egyre kint fel is lehet pattanni.

Az állatudvarban sétál egy kis dámszarvas, aki különösen szereti, ha megsimogatják és nagyon vicces a kacsák és libák totyogását követni. Kecskék, szamarak, nyuszik és egyéb háziállatok mellett egy bájos lámával is találkozhatunk.

A kastélyszállodában az étkezésekkor etetőszékekkel felszerelt külön helyiséget biztosítanak a családosoknak, a gyermekek műanyag étkészletet választhatnak és nem hiányzik a menüből a tejbegríz sem.

Időutazás

A kastély, a palota, az udvarház épületei a múltba repítenek és úgy érzed majd magad a gyönyörű berendezés között, akár egy királylány. Igazi kincskeresésen vehetsz részt és közben felfedezed a szálloda káprázatos, fákkal, különleges szobrokkal tarkított parkját.

Sétálhatsz a középkori óváros falai között, felkapaszkodhatsz a toronyba, hogy a magasból is körbenézhess. Részt vehetsz lovagi tornán, előadásokon, lovagolhatsz és ismerkedhetsz az istállóban Luciferrel, a bátor és gyönyörű fekete lóval és társaival. Magadra ölthetsz korabeli ruhákat és jelmezben töltheted az estét a lovagteremben.

+TIPP: Foglalj a szallas.hu-n Bikalra és ajándék kedvezménykupont kapsz a foglalás mellé, amellyel -30% kedvezménnyel próbálhatod ki a  bikali Élménybirtokot! Megnézem >> 

Izomláz

Na, ezt először biztosan nem érted, de hidd el első kézből tudom, hogy a jacuzzi is jól átgyúrja az elgémberedett tagjaidat és fárasztó az ellenáramos medencében úszni, illetve kellemesen megmozgatja izmaidat a vízi torna. A sportközpontban számtalan szórakozási lehetőséget találsz, például bowlingot, ami után másnap bizony érezhetsz izomlázat. Választhatsz még biliárd, csocsó, darts, léghoki és egyéb játékok közül, valamint használhatod a fitnesz termet, a Flabélos készülékeket (térítés ellenében), fallabdázhatsz is. Lehet, hogy éppen a masszázstól vagy csontkovácsolástól lesz izomlázad, amire bejelentkeztél. Ha tényleg így lesz, másnap különösen jól fog esni a séta a birtok területén, illetve még jobban fogod élvezni a lazítást a finn vagy infraszaunák valamelyikében.

Ráadásként Bikalon arra is figyelnek, hogy egészséges ételeket fogyasszunk, bőséges választékot kínálnak zöldségekből, rántott, grillezett, párolt és nyers formában is megtalálhatóak a büféasztalon.

Kettesben vagy családdal

A Puchner kastélyszálló nevezetes arról, hogy többféle szobatípus közül választhatunk. Most még valamiről jegyeztem meg: igazán izgalmas és romantikus helyszín, ha kettesben érkezünk és nagyszerű programnak ígérkezik, ha családdal töltünk ott pár napot.

Kattints a hotel oldalára a további részletekért >>

/Fotók: Deák-Ember Ágnes/


Exit mobile version