Site icon Szallas.hu Blog

Belföld az új külföld! – Így nyaralunk a koronavírus után


A koronavírus után a hazai szállásadók számára a legnagyobb kihívás az, hogy minél gyorsabban alkalmazkodjanak az új igényekhez. Bár csökken a vendégéjszakák száma, a vendégek továbbra is vágynak a feltöltődésre, így a belföldi turizmus újraindul, de egyértelműen dominálnak bizonyos szempontok a szállás kiválasztásakor. Mutatjuk azokat a szálláshely típusokat, amelyek garantáltan népszerűek lesznek idén! 

Így nyaralunk a koronavírus után! Milyen trendek várhatók idén a szállásfoglalásnál? 

1. A tisztaság mindenekfelett! 

Az elmúlt hetekben, hónapokban különösen nagy hangsúlyt kapott a fertőtlenítés, és tisztaság fontossága. Ez a megnövekedett igény várhatóan még évekig fontos tényező lesz a szállásfoglalásnál, ezért kelendőbbek lesznek azok a szállások, ahol a korábbi vendégértékelések is dicsérik az adott szálláshely tisztaságát. Természetesen szállástippet is hoztunk! 

Dorogi Borkuckó Tarcal

Tokaj-Hegyalja nem csak azok számára ideális úti cél, akik örömmel kirándulnak a családdal és a barátokkal, de a gasztroélmények szerelmesei is hódolhatnak a borozás örömeinek. A Borkuckó a Dorogi Testvérek Pincészetének feldolgozója felett helyezkedik el, a 7 férőhelyes szálláshelyen borkóstolóra is van lehetőség.

Programtippek Tarcal közelében >>

Középkorú pár vendégértékelése: „Nagyszerű és újszerű szobák, nyugodt környék, finom borkóstoló és reggeli, és legfőképpen nagyon barátságos vendéglátás! Mindehhez képest nagyon jó áron.”

Dorogi Borkuckó Tarcal

Szent Rita Vendégház Lókút

Lókút Veszprém közelében, Eplény szomszédságában fekszik, a község a Dunántúl egyik legmagasabban fekvő települése. A 2 szobás, állatbarát vendégház ideális választás azok számára, akiknek a tökéletes pihenés a csendről és a nyugalomról szól. A környéken több túraútvonal áthalad, kirándulás után pedig jóleső érzés lesz megpihenni a vendégház kertjében található fedett teraszon. 

Legjobb programok Lókút közelében >>

Idősebb pár vendégértékelése: „Szép, tiszta, kellemes ház, kedves, barátságos szállásadók. Bogáncs kutyus egy tünemény! Bakonyi kirándulások kiindulópontjaként a legmegfelelőbb, csendes, hangulatos kis falu.”

Szent Rita Vendégház Lókút

2. Szálláshely teljes ellátással

Az elmúlt hetekben számos étterem, sütöde, és cukrászda zárta be ideiglenes a kapuit, és bár a házhozszállítás sok helyen működött, a legtöbb háztartásban saját készítésű ételek kerültek az asztalra. Érthető okokból tehát azok a szálláshelyek egyértelműen népszerűek lesznek idén, ahol egy kicsit feltehetjük a lábunkat, és teljes ellátást vehetünk igénybe. A koronavírus után mindenki szeretné teljes nyugalomban kipihenni a karantén fáradalmait.

Erdei Villa Dobogókő

Az Erdei Villa a Dobogókői hegycsúcson található, erdei környezetben. Az épületnek hatalmas zöld kertje van, ezért azok különösen élvezik majd az itt tartózkodást, akik szívesen vannak a szabad levegőn a szürke hétköznapok után. Baráti összejövetelekhez, családi kikapcsolódáshoz kiváló választás a 10 férőhelyes ház, ahol ráadásul a kisállatokat is szívesen látják. 

A legjobb programok Dobogókő környékén >>

Itt megszálló gyermeke család vendégértékelése: „A szállás természet közeli, csendes és nyugodt. Nagyon jól éreztük magunkat. A szállásadó nagyon segítőkész volt. Az étteremben az étel nagyon bőséges és finom volt.”

Erdei Villa Dobogókő

Thermal Hotel Harkány

A hotel a Dél-Dunántúli régió legnagyobb szállodája, Pécstől mindössze 25 km-re fekszik. A szálloda pihentető környezete népszerű azok körében, akik a teljes kikapcsolódást és ellazulást keresik. A Villányi Borvidék borai, a hagyományos magyaros ételek és a modern konyha ínyencségei garantáltan meggyőznek arról, hogy Harkány jó úti cél. Aktív kikapcsolódáshoz remek választás a teniszpálya, a strandröplabda pálya és a kerékpározás is. 

Kihagyhatatlan programok Harkány közelében >>

Középkorú pár vendégértékelése: „A csend és a Wellness kiváló volt, valamint a Svédasztalos ellátás, kimagasló étel kínálata nagyszerű, az étterem tisztasága és felszerelése az asztalok terítése, vendégek fogadása kimagasló!”

Thermal Hotel Harkány

3. Olcsó szállások, kedvezmények, kuponok

A koronavírus után sokan csak azokat a kedvezményes szállásokat engedhetik meg maguknak, amelyek a kuponoknak és akcióknak köszönhetően nem terhelik meg a pénztárcákat. Az olcsó szállás nem jelenti azt, hogy a minőségről is le kell mondanunk, a szolgáltatások sokszínűsége így is garantált. 

Vadása Camping és Faházak Hegyhátszentjakab

Az Őrség dombjai között rejlő kemping alpesi stílusú, otthonos faházai családi kikapcsolódáshoz, és baráti összejövetelek lebonyolítására kiválóan alkalmasak. A Vadása-tó csupán 4-5 perces sétára található a kempingtől, a tó a strandolás mellett horgászáshoz is tökéletes célpont. A 3 hektáros természetvédelmi területen sátorozásra is van lehetőség. 

Programok Hegyhátszentjakab környékén >>

Itt megszálló család vendégértékelése: „A kemping nagyon szép, hangulatos és csendes. A faház kényelmes, jól felszerelt. Bababarát: nagyon jó minőségű volt a kiságy és az etetőszék. Kádat is lehet kérni, de nekünk nem volt rá szükség. Gyerekekkel tökéletes választás. A tulajdonosok is nagyon kedvesek voltak.”

Vadása Camping és Faházak Hegyhátszentjakab

4. A koronavírus után szívesebben utazunk autóval, és kerékpárral

A repülős és vonatos utazásokkal szemben idén előtérbe kerülnek azok a célpontok, ahova autóval és kerékpárral is el lehet jutni. Ez persze nem jelent kihívást a vendégek számára, hiszen számos ilyen hely található az országban, ráadásul utazás közben biztosan nem kell érintkeznünk másokkal. 

Studio Apartman Velence 

Ha nem riadsz vissza gondolattól, hogy a Velencei-tó partján kerékpározz, vedd célba a családdal Velencét! Az apartmanokhoz külön terasz tartozik, az udvaron pedig sütögetés és bográcsozási lehetőség is van.

Programok és látnivalók Velence környékén >>

Fiatal pár vendégvéleménye: „Csendes környék, nagyon közel a Korzóhoz. Szépen berendezett, tiszta apartman, gyönyörű kert, mindennel meg voltunk elégedve, szuper hely!”

Studio Apartman Velence

Ostorházi Vendégház Kemence

Bár a Börzsönyben nincsenek nagy távolságok, mégis autóval érdemes útnak indulni, mert a kacskaringós utak és a szintkülönbség alaposan próbára tehet bennünket. A vendégház gyalog csupán 2 percre fekszik a Kemencei kisvasút végállomástól és a Kemence pataktól. Az udvarban focizni, tollasozni, és pingpongozni is lehet, nyári időszakban pedig strandolni is lehet a kemencei strandon.

Kemence közelében keresel programtippeket? >>

Baráti társaság vendégvéleménye: „Tiszta, kényelmes, jól felszerelt szálláshely. Segítőkész házigazdák, szép kert, kiváló családoknak, baráti társaságoknak.”

Ostorházi Vendégház Kemence

5. Szállások 20-30% kedvezménnyel

A korlátozások feloldása után nem ritka, hogy egyes szállások 20-30% kedvezményt is adnak, hogy minél több vendég számára legyenek vonzóak. A Szallasguru.hu oldalán található akciós utazásokra és élménycsomagokra nehéz nemet mondani. 

Szívesen választanál a kiszemelt programokhoz szállást? 

Népszerű belföldi utazások, és hihetetlen akciók várnak a Dunakanyarban, Hévíz környékén, a Balatonnál, vagy akár a hegyekben. Sőt! Akciós ajánlatok hosszú felhasználással is igénybe vehetők, a választék igen színes, ráadásul nem csak a szállás-, és ellátástípusok közül választhatunk, de számos helyen Pihenőkártyával is lehet fizetni!   

A koronavírus után a magyarországi turizmus újraindításával sokat tehetünk a belföldi szállásadókért, a kedvezményeknek köszönhetően pedig soha nem látott akciós ajánlatok közül válogathatunk. Alig várod, hogy egy szálloda vagy vendégház teraszán pihenj? Vízparti és kulináris élményekre vágysz?

Nézz körül a szallas.hu kínálatában, és szavazz a kikapcsolódásra! A legjobb szálláshelyeket még ma lefoglalhatod! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version