Site icon Szallas.hu Blog

Így tölts el egy teljes napot a Nyíregyházi Állatparkban!


Magyarország legszebb állatparkja a nyíregyházi. A Sóstó Zoo egy csodálatos tölgyerdőben található Sóstógyógyfürdőn, Nyíregyháza központjától 5 kilométerre. A bámulatos állatvilág több, mint 500 faját és több, mint 5000 egyedét (köztük számos csak itt látható) mutatja be egy nem akármilyen területen. A természetes közeget próbálták megteremteni az itt dolgozók, a 30 hektáros területen láthatóan jól érzik magukat az állatok és te is biztosan élvezni fogod a felfedező-túrát. Könnyed sétának semmiképp nem nevezném, érdemes egy teljes napot rászánnod erre a programra.

A méltán híres és népszerű helyszín folyamatosan fejlődik és újul, nemrég Európa legjobb állatkertjének választották a kategóriájában. Fantasztikus élményekben lehet részed és biztosan különleges és felejthetetlen kaland lesz számodra is, ha ellátogatsz ide.

Szállások az állatkert környékén

5 ok, amiért érdemes itt egy egész napot eltölteni

  1. Mert úgy érzed majd magad, mintha egy világ körüli utazáson lennél.
  2. Hatalmasat sétálsz a jó levegőn, a fák árnyékában, és csak ámulsz és bámulsz, miközben felfedezed a földrészek szerint megtalálható állatokat.
  3. A gondozók állatszeretetét, figyelmességét és profizmusát az egész park területén észreveheted.
  4. Látványetetéseken, fóka- és papagájshow-n vehetsz részt. Óriási élmény, a jó hangulat garantált!
  5. Különleges, ritkaságnak számító állatokkal és növényekkel is megismerkedhetsz, van állatsimogató és az állatok etetésére is lehetőség nyílik: vásárolhatsz automatákból állatcsemegét, hogy megetethesd a háziállatokat vagy a lámacsaládot.

Különleges környezetben láthatod az állatokat.

A SóstóZoo Sarkvidéki Panorámája Európában is egyedülálló módon köves talaj helyett homokot biztosít a jegesmedvéknek, akik nagyon jól érzik magukat és sokszor csobbannak a feszített víztükrű medencében is. Az üvegfalaknak köszönhetően a látogatók betekintést nyerhetnek a víz alatti életbe is, megnézhetjük, hogyan úszkálnak a jegesmedvék, illetve a szomszédban élő borjúfókák és pingvinek.

A Zöld Piramis és Ócenárium komplexumában az Indiai-óceán lenyűgöző élővilágát egy igazi kuriózumnak számító üvegfolyosóban közlekedve csodálhatod meg. Az 500.000 literes akváriumban lévő élőlények közül a két szirticápa és a 2 méter hosszú tigriscápa a legnépszerűbb, de több cápafaj, ráják, trópusi korallok és színpompás halak is megfigyelhetőek. Egy héten kétszer pedig cápaetetés is zajlik nagy közönség előtt.

Az Óceanárium fölött található az Esőerdő, ahol 10 méter magasságból lezúduló vízesés, csodálatos trópusi növények, orchideák mellett sétálhatunk és különleges hüllőket láthatunk. Hangulatos függőhídon át juthatunk el a nagy kedvencekhez, az orangutánokhoz, akik mindig szórakoztatják a látogatókat vagy a Félelem barlangjához, ahol denevérekkel, csótányokkal és egyéb olyan fajjal ismerkedhetünk közelebbről, amelyektől tartunk.

A Viktória ház a különleges és bizarr külsejű állatokról nevezetes és a gyönyörű színekben pompázó egzotikus növényekről, olyan látványosságok mellett mint a hatalmas röpde, egy szép édesvízi akváriumrendszer és a Winnetou világát bemutató indiántábor. Itt él a ritka szumátrai tigris, de vannak itt bölények, és játékos mosómedve, valamint lajhár is.

Érdekes és izgalmas az oroszlánkifutó kialakítása. Szinte csak egy vizesárok választja el a látogatókat a vadállatoktól, és egy föld alatt kialakított részről is gyönyörködhetünk bennük. Fehér oroszlán is él itt.

Különlegességnek számít a Makierdő, besétálhatunk a sárgaszakállú- és a gyűrűsfarkú makik közé, fotózkodhatunk a karnyújtásnyira található állatokkal.

Az állatpark végén elérjük a Magyar Ősparkot, ahol egy mini-skanzen is található. A leglátványosabbak az európai bölények, mellettük vaddisznókat, dámvadakat és jávorszarvasok láthatunk, valamint egy jurtát, amely a honfoglaló magyarok életét mutatja be.

A parasztudvar és állatsimogató sem csak a legkisebbek kedvence.

Az állatpark fejlesztése folytatódik. Erdei Ösvény és az India Ház építésén dolgoznak, valamint két éven belül megépülhet a Jégkorszak látványelem.

Tudtad-e?

Érdekességek és „elsők” az állatpark történetében:

Információ a belépőkről

A megvásárolt jegyekkel a Zöld Piramis és Ócenárium, Viktória ház és az Andok Kalandok is látogatható, valamint nyáron a Fóka és Papagájshow-n is részt vehetsz.

Ha már jártál a Nyíregyházi Állatparkban, tudhatod, hogy előfordul, hogy nem marad idő néhány területre, akármennyire is szeretnél mindent látni, mégis kimarad jó pár állat. Ne bánd, látogass el máskor is a megyeszékhelyre, hogy élvezhesd ismét a mindig újszerű, csodás turisztikai attrakciót, az ország legszuperebb állatkertjét!

Látnivaló a közelben

Az Állatparki jegy felmutatásával a Jósa András Múzeumot 10% kedvezménnyel látogathatod meg. (illetve a múzeum belépő is 10%kal kedvezőbb állatkerti belépőre jogosít).

Jósa András Múzeum Nyíregyháza

Még több szálláshely Nyíregyházán >>

/Fotók: Deák-Ember Ágnes, Nyíregyházi Állatpark/

 


Exit mobile version