Site icon Szallas.hu Blog

Irány a Novigrad-riviéra! Kalandok a Novigradi-tenger környékén szállásajánlóval


Titkos kis öblök, hegyes sziklák és vadregényes rafting útvonalak várnak a Novigradi-tenger környékén, ahol a különleges élmények nem hagynak unatkozni egyetlen pillanatra sem. Tarts velünk, a programokhoz még panorámás szállásokat is ajánlunk neked! 

Irány a Novigradi-tenger! Merre indulj útnak? 

A Novigradi-tenger egy gyönyörű tengeröböl Horvátországban, az Adriai-tenger keleti oldalán. Posedarje, Jasenice, Novigrad és Obrovac települések osztoznak az érdekes alakzatú öblön, amely kiváló választás családi és baráti kikapcsolódáshoz egyaránt. A környéken az aktív pihenés, azaz a túrázás, biciklizés, illetve a sziklamászás éppen olyan izgalmakat tartogat, mint a vízi sportok, illetve a kulináris kalandok. 

Felfedeznéd a Novigradi-tenger látnivalóit és programjait? Tarts velünk, az öböl és környéke bakancslistás horvát úti cél!   

Maslenica híd, a Novigradi-tenger kapuja

TOP 5 program és látnivaló a Novigradi-tenger környékén

A Novigradi-tenger igazi top horvát úti cél, a vízparti kikapcsolódást kiegészítheted kirándulással, adrenalinbomba programokkal, történelmi sétával és fotózással is. Bárhogyan is döntesz, ez a nyaralás garantáltan rengeteg élménnyel ajándékoz meg

Fedezd fel Novigrad látnivalóit! 

A Novigradi-tenger szűk öblében található Novigrad település, amelynek római kori erődjéből mesés kilátás nyílik a környékre. Novigrad a kortárs építészetet is bemutatja, a településen álló kisebb templomok minden turistát elvarázsolnak. 

A városnézős programot érdemes hűvösebb napokra időzíteni, a kánikulában bátran tesztelheted a Novigradi-tenger strandjait. Romantikus programot tervezel? A környéken számos kis rejtett öböl vár!  

Novigradi-tenger

Merülj el Posedarje látnivalóiban és gasztroélményeiben!

Posedarje Zadartól 23 km-re, a Maslenica híd közelében, a Novigradi-tenger partján található. A település nevezetessége a falu központjában lévő Rózsafűzér Királynője templom, illetve a Szentlélek temploma, amely a község határában egy szigetre épült

Ha megismerkednél a helyi ízekkel is, a Posedarje-i prsut ne maradjon le a listádról, ezt a finomságot a helyiek saját kezűleg készítik, kizárólag só, hideg füst és a bura szél segítségével. 

Szentlélek temploma, Posedarje

Rafting és hajózás a Zrmanja kanyonban

Horvátország egyik legszebb kanyonja a Zrmanja kanyon, amelyben a Zrmanja folyó folydogál, egészen a Novigradi-tengerig. A kanyont feltétlenül keresd fel, ha szereted a pörgős programokat, ugyanis a terület a lenyűgöző természeti kincsek mellett vízi sportokkal is vonzza a látogatókat. 

A folyó felső szakaszán számos vízesés és zuhatag található, ráadásul amellett, hogy a Zrmanja kisebb hajók számára hajózható is, vadvízi evezéssel, kajakkal vagy kenuval is érdemes felfedezni a kanyont.

Rafting a Zrmanja folyón

Bungee jumping a Maslenica hídnál

Ezer éve tervezgeted, hogy kipróbálod, milyen élményekkel gazdagodsz bungee jumping közben? Az 50 méter magas Maslenica híd tökéletes választás ehhez a kalandhoz, hiszen ugrás előtt még a panorámában is gyönyörködhetsz.

Nyaralás után boldogan meséled majd otthon, micsoda kihívás volt legyőzni a félelmet, hogy részt vegyél életed egyik legizgalmasabb kalandjában

Maslenica híd

Túrázz a Paklenica Nemzeti Parkban!

A Paklenica Nemzeti Park a Velebit-hegység tenger felőli oldalán, Zadartól 30 kilométerre északra található. A Nemzeti Park a tengerparttól indul, legfontosabb, és egyben leglátványosabb része a Velika Paklenica kanyon.

A hegyes, magas, sziklás partszakasz a sziklamászók kedvelt célpontja, de ha csak túrázni szeretnél ezen a különleges tájon, az is remek programnak ígérkezik. Arra mindenképpen figyelj, hogy bakancsban indulj útnak!

Paklenica Nemzeti Park

Bringáznál a Novigardi-tenger környékén? Természetesen erre is van lehetőség, Podgradinába, Pridragába és Maslenicába is kényelmesen eljuthatsz két keréken. 

Templom Podgradina településen

Novigradi-tenger szállástippek – A tökéletes kikapcsolódáshoz

Beleszerettél a Novigradi-tenger varázslatos világába, és örömmel összekapcsolnád a strandolást az aktív szabadidős programokkal? A következő szálláshelyek első látásra belopják magukat a szívedbe! 

Medencés szálláshely családi nyaraláshoz – Apartments Milena Novigrad

Panorámás apartman vízimádóknak – Apartments Mali Dvor Novigrad

Tengerparti nyaralás a barátokkal – Apartman Novigrad – CDZ654

Kertes apartman kemencével – Apartman Podgradina – CDA432

A felhőtlen nyaralás jolly jokere – Apartmanok Parkolóhellyel Posedarje

A családi kikapcsolódás fellegvára – Apartmani Lipić Posedarje

Szálláshely tengeri panorámával – Apartman Posedarje – CDZ359

Apartman wellness szolgáltatásokkal – Apartman Josip Posedarje

Klímás szálláshely panorámával – Apartman Pridraga – CDA136

Gondtalan családi nyaraláshoz – Apartmanok A Tenger Mellett Pridraga

Romantikus szálláshely pároknak – Apartman Slivnica – CDA267

Élvezd a Novigradi-tenger látványát, és hagyd, hogy magával ragadjon a programok hangulata. Foglalj szállást nálunk, irány Novigrad! 

Ezek is érdekelhetnek, ha Horvátországba utazol:

(Képek: Szallas.hu, Shutterstock.com)


Exit mobile version