HorvátországHű! - A Szallas.hu új hűségprogramja

Irány kocsival az Adria – 5 kiváló és közeli tengerparti hely Horvátországban

2 perces olvasási idő

Horvátországot a képeslapra illő csodás tengerpartja, elérhető árai és karnyújtásnyi közelsége évről évre az egyik legnépszerűbb autós úti céllá teszi a magyarok számára. Ebben a cikkben öt olyan adriai tengerpartot mutatunk, amelyek autóval alig pár óra alatt is elérhetők. Íme a TOP 5 legközelebbi tengerpart a szomszédban!

1. Rijeka

Lépjétek át a határt Letenyénél, és induljatok el az egykori Fiume irányába, amelyet ma már a térképeken Rijekaként találtok meg. A Budapesttől kb. 500 kilométerre lévő városba érkezve másszatok fel Trsat várába, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a völgyben fekvő városra és a végtelenbe nyúló tengerre.

Keressétek fel a 17. században épült Szent Vitus-székesegyház tekintélyt parancsoló épületét, majd sétáljatok egyet a Rijeka főutcájának számító Korzón. Mivel a város az egykori Osztrák-Magyar Monarchia és a mai Horvátország egyik fontos kikötője, így a színes halpiacot se hagyjátok ki a látnivalói közül. 

A város és környéke strandokban is gazdag, és több közülük csupán néhány percre található a városközponttól. Válasszátok például a víz tisztaságát garantáló kék zászlós Ploce vagy Kostanj strandot. Ha valami vadregényesebbre vágynátok, akkor fedezzétek fel a meredek sziklák között, kissé eldugottabban fekvő, páratlan látvány nyújtó Sablićevo strandot.

A részben kavicsos, részben betonos Kantrida strand mellett ingyen tehetitek le az autót, míg a város keleti részén található homokos Brajdicán pedig akár a kutyátok is elmerülhet a hűs vízben.

TIPP: Nyerj 7 millió forintos Kia álomautót a Szallas.hu és új hűségprogramjával! 2024. június 17. – augusztus 31-ig játszhatsz. Hű! de jó lenne a vadonatúj Kia Picanto! Játszok >>

Ha kedvet kaptatok Rijekához, akkor csekkoljátok le ezeket a tengerhez közeli, modern apartmanokat:

2. Opatija

Budapestről autóval kicsit több mint 5 óra alatt elérhető Opatiját ma is belengi a századforduló elegáns hangulata. A város ugyanis az egykori Monarchia arisztokratáinak kedvenc üdülőhelye volt. A Budapesttől 515 kilométerre található káprázatos városban mintha megállt volna az idő.

Sétáljatok végig a tenger mellett futó Lungomare-sétányon, és csodáljátok meg az útba eső ódon villákat. Készítsetek egy szelfit Opatija szimbólumával, a Lány sirállyal című szoborral. Aztán pedig induljatok úszni, mert a város alatt elterülő tenger nemcsak hűs, hanem krisztálytiszta is.

Opatija

Itt a strandok általában betonosak vagy kavicsosak, és sokszor gyorsan mélyül a víz. A csodálatos Angiolina park mellett található Lido strand például részben homokos, és nagyon jól felszerelt. A hőség elől a kicsiny Škrbići strand árnyas fái nyújthatnak menedéket. Ha gyerekekkel nyaraltok, akkor pedig érdemes a lassan mélyülő Slatina vagy a játszóteres Tomaševac strandon tábort verni.

Foglaljatok kényelmes és jól felszerelt szállást Opatijában:

Új Kia Picanto: kis autó nagy kirándulásokhoz: a 7 millió forint értékű, 2024-es, vadiúj Kia Picanto modell platinum felszereltségben, comfort csomaggal, Milky Beige színben vár. Városi kisautó, ami sportos, fiatalos és vagány külsejével, egyedi színeivel és LED-es nappali fényeivel kitűnik a tömegből. Egyedi belső tere pont olyan jól néz ki, mint amennyire kényelmes. Most meg is nyerheted az autót! Megnézem >>

3. A Krk-sziget

A magyar fővárostól mindössze 525 km-t levezetve akár egy szigeten is kiköthettek. Krk varázslatos szigete nemcsak természeti szépségekben gazdag, hanem történelmi és kulturális látnivalókban is. Járjátok be Krk város középkori, zegzugos utcáit. Ugorjatok el Baska hangulatos óvárosába, vagy igyatok egy pohár, aranyszínű Zlahtinát a toszkán hangulató Vribnikben.

Fedezzétek fel a glagolita ábécé legrégebbi nyomait a Szent Lucia-templom ódon falai között Jurandvor falujában, majd járjatok a kalózok nyomában a Biserujka cseppkőbarlangban. Ha mindezekkel megvagytok, kapjátok elő a törölközőket, és irány a 200 kilométeres partszakasszal rendelkező sziget valamelyik strandja! 

Irány kocsival az Adria – 5 kiváló és közeli tengerparti hely Horvátországban
Krk

A sziget fürdőhelyei közül talán egyik legnépszerűbb a baskai Nagy strand. A szinte mindig hullámzó, gyönyörű víz, a rengeteg kávézó és étterem, illetve a vízibicikli vagy a SUP-bérlés sok turistát vonz erre a káprázatos helyre.

Malinska retró stílusú kavicsos és betonos strandjainak többsége kék zászlós minősítésű és lassan mélyülő, így a családok előszeretettel választják úti célnak ezt a települést. A Soline-öböl homokos strandjainak gyógyító iszapja pedig az ízületi betegségben szenvedők fájdalmait enyhítheti.

Mediterrán hangulatú szállások a szigeten:

4. Crikvenica

A Kvarner-öböl legpörgősebb városáig is nagyjából fél ezer kilométert kell levezetni Budapesttől számítva, és máris igazi mediterrán hangulatba csöppenhettek. Crikvenica inkább egy üdülőváros, de ha itt szálltok meg, akkor ne hagyjátok ki az úgynevezett Aquariumot, ahol 200 négyzetméteren 100 adriai halfajtát és 50 trópusi halat fedezhettek fel anélkül, hogy vizesek lennétek.

Aztán sétáljatok végig a 8 kilométer hosszú Szerelmi Ösvényen, és merüljetek nyakig a romantikába. Ha pedig kedvetek úgy tartja, akkor ruccanjatok át egy vízi taxival a Krk-szigetre.

A Crikvenica-riviéra is bővelkedik lenyűgöző öblökben és strandokban. Mindegy, hogy homokos, kavicsos vagy épp egy kiépített, betonos strandra esik itt a választásotok, biztosan tiszta és rendezett lesz. A forgalomtól elkerített, részben homokos városi strand egy igazi Kánaán a kisgyermekes családok számára.

A víz biztonságos, és lassan mélyül, a strandon pedig van játszótér, vízicsúszda és légvár is a kicsik legnagyobb örömére. Podvorska kis kikötője mellett, a hullámtörő csúcsánál pedig a kutyátokat is bevihetitek a vízbe. Ha szabadstrandokra vágytok, akkor Dramalj vagy Selce irányába induljatok, de a közeli Jadranovo strandjai is kiválóak. 

Gyönyörű, napfényes és tágas apartmanokból csodálhatjátok a naplementét Crikvenicán:

5. Umag

Közelítsétek meg a csodás Isztriát Olaszország és Szlovénia irányából! Budapesttől nagyjából 600 kilométerre egy buja növényzettel és dombokkal körülvett festői települést fogtok találni. Umag óvárosának macskaköves, zegzugos utcái gazdag történelmi múltról árulkodnak.

Húzódjatok be a napsütés elől a Mária Mennybevétele-plébániatemplom vastag, barokk falai közé, és csodáljátok meg a díszes festményeit és szobrait. Aztán pedig elő a naptejekkel, és irány a városka valamelyik kellemes partszakasza.

Irány kocsival az Adria – 5 kiváló és közeli tengerparti hely Horvátországban
Umag

A városnak számtalan kavicsos strandja van, amelyek közül a kék zászlós Laguna Stella Maris talán az egyik legnépszerűbb. Ha homokvárat is építenétek, akkor autózzatok néhány kilométert Zambratija falucskájába, ahol a strand végig finom homokkal borított. A fenyőerdő ölelésében fekvő, apró kavicsos Katoron pedig akár egy egész napot is eltölthettek anélkül, hogy bármiben hiányt szenvednétek.

Páratlan szállások a kék zászlós strandok közelében:

Utazzatok csupán néhány órát, és merüljetek el a közeli horvát tengerpartok szépségében! Foglaljatok a Szallas.hu oldalán keresztül, hogy biztosan minden úgy legyen, ahogyan vártátok!

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
93%
Imádom
Imádom
5%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
2%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%