Site icon Szallas.hu Blog

Káni Ökoporta Hetvehely-Kán: Tündéri, dézsafürdős parasztház az erdőben


Ahol a Mecsek összeér a Zseliccel, ott bújik meg az erdőben a Káni Ökoporta, egy páratlan falusi szállás. Fűtött dézsafürdője, saját borospincéje, hatalmas kertje mind nagy népszerűségnek örvend, de ami verhetetlen, az a környező atmoszféra! Vagyis a vendégszeretet, a nyugalom, a friss levegő, és Kán romantikus utcái, tájházai. Családok, párok, baráti társaságok – ezt mindenkinek jó szívvel ajánljuk!

Káni Ökoporta

Kán eredetileg egy picike sváb falu volt, mely ma üdülőfaluként működik; ez a hazai falusi turizmus egyik legjelentősebb helyszíne. Már nem önálló település, hanem összekapcsolták Hetvehellyel. De félreeső elhelyezkedése miatt tökéletes arra, hogy elmeneküljetek a világ elől. Takaros házai, fafaragásai, szobrai, és tájház építészete mindenkit elbűvölnek, nem beszélve a gyönyörű természetről.

Falusi szálláshely

A Káni Ökoporta kalandos megközelítése

Mivel Kán egy zsákfalu az erdőben, így megközelítése is izgalmasabb, mint más „átlagos” településeknek. A falu elérhető ugyan autóval, de az utolsó 4 kilométeren az út már az erdőn át vezet. Ezen a szakaszon csak lassan lehet haladni, de megéri a döcögés! Így nem olyan unalmas az utazás, lehet nézelődni, másrészt a cél mindent feledtet, hiszen egy csodás, egyedülálló helyre érkeztek. 

Káni Ökoporta

Falu szélén mesebeli parasztház

Muskátli az ablakban, kemence a teraszon, hatalmas kert, ízléses szobák… Ilyen egy igazi takaros, falusi házikó. Ha családdal érkeztek, akkor is tökéletesen elfértek majd, mert két szoba, konyha, fürdő és nappali áll rendelkezésetekre. Ha pedig egy egészen nagy baráti társasággal jöttök, plusz két franciaágyas szobát is birtokba vehettek, mindkettő saját konyhával és fürdővel. Egy szó, mint száz, a kényelemre nem lesz panaszotok. 

Ízlésesen berendezett szobák

Ezeket imádni fogjátok a szálláson:

Borospince, ahol mindig jó a hangulat

A birtok egyik közkedvelt része a hatalmas, boltíves borospince, ahol a régió finom nedűit kóstolhatjátok meg. Idelent nincs se bú, se bánat, se szomjúság!  

Borospince

Csillagnézős dézsafürdőzés

Az udvaron álló erdélyi dézsa forró vízzel garantálja, hogy este se fázzatok benne. Ücsörögjetek a dézsában, és gyönyörködjetek a kismillió csillagban –fényszennyezés híján tökéletesen látni fogjátok az éjjeli eget!

A kinti dézsafürdő kicsik és nagyok kedvence is

Sütögetés a kemencében, bográcsozás a kertben

A kert fedett kiülőjén akár 20 fő is elfér, úgyhogy bátran összeverődhettek egy kiadós sütögetésre, borozgatásra, késő éjszakába nyúló beszélgetésre.

A fedett terasz

Lovaglás, a gyerekek kedvence

Ha már falu és erdő, akkor bizony állatokban sincs hiány! A szálláson 2 ló és egy póni van, és a vendégértékelések alapján a lovaglás mindig nagy népszerűségnek örvend – főleg a fiatalabbak körében. De még kecskefejésre is vállalkozhattok, ha szeretitek a friss kecsketejet.

Lehet lovagolni is

Túraútvonalak a közelben

Kiránduljatok a zselici lankákon, lessetek őzeket, térjetek be a környező falvakba is! Mivel Kán éppen a Nyugat-Mecsek határán bújik meg a fák között a Zselicben, így adja magát, hogy számos lehetőség van túrázásra. Például a Kán – Gorica – Hetvehely – Sás-völgy egy kellemes gyalogtúra, amit a gyerekek is könnyedén bírnak. De nem csak gyalog, akár kerékpáron is felfedezhetitek a környéket. 

Túrázási lehetőségek is vannak a közelben

A vendégek szerint:

 „Mintha egy más dimenzióba került volna az ember. Varázslatos, igazán csendes, nyugodt, feltöltődésre alkalmas hely. Nagyon kedves és közvetlen vendéglátóink voltak. Jó volt megismerni őket. Ha segítségre volt szükség minden jóindulattal és segíteni akarással álltak a dolgokhoz. Rengeteg lehetőség és program várja az idelátogatókat. Mindenképpen tervezzük a visszatérést!” – baráti társaság, 4 nap alapján

„A tulajdonosok nagyon kedvesek és segítőkészek. A hely tökéletes kikapcsolódás a mindennapos rohanás után. Gyönyörű táj, rendkívül csendes. Éjjeli dézsázás, lovaglás, kirándulás.” – Fiatal pár, 4 nap alapján

Vár az erdő, a béke, a dézsafürdés, a szalonnasütés, a csillagvizslatás, a túrázás… Már csak foglalni kell >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version