Site icon Szallas.hu Blog

Karácsony előtti jégvarázs a Városligetben


Kislányként és a mai napig is képes vagyok tátott szájjal, teljesen elvarázsoltan műkorcsolya-közvetítéseket nézni. A világ teljesen megszűnik létezni számomra. Ámulatba ejtenek a csillogó ruhák, a kecses mozdulatok, a szédítő fordulatok.

Kislányként egyik nagy álmom volt, hogy egy napon én is a jégre lépjek, és olimpiai bajnokokat megszégyenítő Tripla-Axeleket ugorjak. Teltek múltak az évek és valahogy mindig távol maradtam a jégtől. Húszéves lehettem, mikor életem során először jégre léptem. Nem fogom elfeledni soha azt a boldogságot, amit akkor éreztem. Az elején csak botladoztam és féltem az eséstől. Lassan-lassan legyőztem a félelmemet, majd egyre ügyesebben és önfeledtebben csúszkáltam. Rájöttem, hogy hihetetlen boldogsággal tölt el a korcsolyázás, talán a sport rendkívüli eleganciája és az általa nyújtott nagy szabadságérzet miatt.

Teltek az évek és azon kaptam magam, hogy minden évben hetente többször is kijárok a Városligetbe. Sokan kérdezik tőlem, hogy mennyire jól korcsolyázom? Én azt mondom, nem tudok és nem is számít, ki mennyire jó. Lehet kívülről egy totyogó pingvinnek tűnök, de belül leírhatatlanul felszabadultnak és boldognak érzem magam minden egyes alkalommal, amikor felhúzom a korcsolyámat és a városligeti jégvarázs részese lehetek. Alig várom a pillanatot, hogy halljam a hangot, amikor a korcsolyám éle a tükörsima jeget karcolja.

Hotelek és apartmanok a Városligeti Műjégpálya környékén >>

8 Száguldás közben a magyar építészet ezer éves történelmét bemutató Vajdahunyad vára, a Lechner Ödön által tervezett eklektikus korcsolyacsarnok és a monumentális Hősök tere által nyújtott látképben gyönyörködhetünk. A Városligeti Műjégpálya számomra a város legromantikusabb helye. Meggyőztelek és te is megszeretnéd élni a városligeti kabátos bál csodáját?

Korcsolyázók a Városligeti Műjégpályán

Ezeket írd fel a bakancslistádra, hogy még emlékezetes legyen a szikrázó jégen töltött időd:

Néhány hasznos tipp:

Bátorításként annyit mondok: Nem kell félni, mert ha félünk az esésektől és a sérülésektől, fantasztikus élményektől foszthatjuk meg magunkat! A lényeg, hogy jól érezzük magunkat és felszabaduljunk! Én alig várom, hogy ismét a Városligeti Műjégpálya jegét hasítsam, és a város legünnepibb környezetében hangolódjak a karácsonyra!

Szállást keresel a közelben? Nézz körül a szallas.hu ajánlatai között >>

/Fotók: Patai Mercédesz/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
Exit mobile version