Site icon Szallas.hu Blog

Karácsony szállodában vagy otthon? Kiszámoltuk, mennyibe kerül


Hol jobb karácsonyozni, otthon vagy hotelben? Nos, erre természetesen mindenki maga tudja a választ! A karácsony szállodában való eltöltése viszont egyre népszerűbb a magyarok körében is. Abban viszont tudunk segíteni, hogy áttekintjük az előnyeit egy elutazós karácsonynak, és sorra vesszük, körülbelül mennyibe kerül, ha otthon töltjük az ünnepet. Végül pedig szuper karácsonyi szállás ajánlatokat is bemutatunk, ha az utazás mellett döntötök. És annyit elárulhatunk, hogy egyre többen tesznek így, hisz a kényelem és minőségi együtt töltött idő vonzóbb opció, mint a hektikus készülődés és a tömegnyomor-vásárlás… 

1, Nem kell takarítani, főzni

Az ünnepi előkészületek része a bevásárlás, takarítás, főzés, és valljuk be, egyik sem tartozik a legkellemesebb feladatok közé. Főleg a főzés lehet nagy munka; a karácsonyi menü összeállítása nem mindig egyszerű, pláne, ha a tágabb rokonság is részt vesz a vacsorán. Biztosan nem fél óráig tart ilyenkor a főzés! Van aki akár napokat is a konyhában tölt. Viszont ha hotelben karácsonyozunk, hatalmas segítség, hogy van tiszta szoba és finom vacsora, anélkül, hogy takarítani vagy főzni kéne. Így a kapkodós előkészületeket megspórolva csak élveznünk kell a karácsonyi hangulatot!

Karácsony szállodában: -12 óra házimunka, főzés

Nem fogunk éhezni a szállodában, sőt!

2, Nem kell a fával nyűglődni, ha a karácsony szállodában ér

Emeljük kalapunkat azok előtt, akiknek ügyeletes feladata a faállítás. Nem mindig megy zökkenőmentesen, igaz? Persze, mindez jó hangulatú családi program is tud lenni, de gondoljunk csak bele, alapvetően milyen sok időt és energiát elvesz. Mi lenne, ha idén ez kimaradna a programból, és helyette a pihenésen lenne a hangsúly? És ezzel el is érkeztünk a következő ponthoz!

Karácsony szállodában: -3 óra előkészület

Sok munkával jár

3, Mert így tényleg a pihenésről szól az ünnep

A karácsony előtti hajszában sokszor minden pillanat számít. Főleg az édesanyákra hárul a bevásárlás és az ajándékok beszerzése. Dugó az utakon, végeláthatatlan sorok a kasszáknál, harc az utolsó ajándékokért. Mi nők gyakran annyira igyekszünk, hogy mindennel elkészüljünk időre, hogy mire eljön a szenteste, sokszor inkább fáradt a hangulat, mintsem kipihent és békés. Ha hotelben töltjük az ünnepet, akkor viszont van időnk arra figyelni, amire ilyenkor kell: egymásra!

Tudunk pihenni, beszélgetni, vagy bármit nyugodtan csinálni, amihez kedvünk van; ez lehet egy séta a környéken, egy csobbanás, ha wellness szálloda a választott helyszínünk, vagy egy társasjáték parti a szobában. A lényeg, hogy nincs rajtunk a nyomás, hogy tökéletes, mindennel felszerelt karácsonyt hozzunk a tető alá otthon.

Karácsony szállodában: -5 óra bevásárlással töltött idő

Kényelmes pihenés karácsonyi hangulatban

4, Ha szeretnétek egy kicsit elmenekülni a rokonok elől…

Van, ahol szűkebb körben történik a karácsonyozás, máshol a rokonok fogadása, látogatása az ünnep része, ami december 24-től 26-ig eltarthat. Ha házigazdák sosem pihennek, mindig ugrásra készen állnak, hogy tálalják a fogásokat és újratöltsék az üres poharakat. De mi van akkor, ha nem vágyunk a nyüzsire, családlátogatást inkább “kötelező” programként éljük meg és szeretnénk egy csendesebb karácsonyt, amikor csak magunk vagyunk?

A megoldás: karácsony szállodában! Most az egyszer légy te a vendég! Egy nyugis atmoszférájú szállodába senki nem fog követni. Ezt valószínűleg meg is értik a rokonok, barátok – csak mondjátok el, hogy idén ki szeretnétek próbálni, milyen a karácsony hotelben. Aztán ha hazajöttetek, folytatódhat az össznépi banzáj!

Karácsony szállodában: -10 óra vendéglátással töltött idő

Van, hogy szűk körben töltött, nyugis karácsonyra vágyunk

5, Mert új élményt szereztek a környezetváltozással

Ha szerettek is otthon karácsonyozni, érdemes egy esélyt adni az elutazásnak, hiszen az új környezet mindig új élményeket és tapasztalásokat hoz magával. Kipróbálhatjátok, milyen az, ha kényelem és kiszolgálás vesz körül, vagy milyen lehet az ünnep alatt felfedezni egy új városkát. A megszokottból való kiszakadásra időnként mindenkinek szüksége van!

Wellness az ünnepen? Lehetséges!

Kiadások karácsonykor: ennyibe kerül a családi karácsony, ha otthon ünnepeltek

Most nézzük meg az előző évek statisztikái és az idei várható árak alapján, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerül otthon a karácsony egy négytagú családnak!

Karácsonyfa6.000 Ft
Ajándékok 60.000 Ft
Dekoráció10.000 Ft
Bevásárlás a vacsorához25.000 Ft
Összesen: 101.000 Ft

1. Karácsonyfa:

Akiknek előző évekről lapul a padláson egy csinos műfenyő, azok szerencsésebbek, de akik idén szeretnék beszerezni, azoknak mérettől és típustól függően mélyen a zsebükbe kell nyúlni, mert a 3-4 ezer forintos daraboktól a százezresekig is találhatók a boltok polcain. Hasonló a helyzet az élő fenyőkkel is, egyes kertészetek és nagyobb áruházak már el is kezdték árulni a konténeres fákat, ahol a kisebb, 60 cm körüliek 4.000 Ft-tól, a nemesebb és nagyobb fák 8.000 Ft-tól kezdődnek. Vágott fenyők tekintetében még mindig a luc a legolcsóbb, ami már 3.000 Ft-ért kapható, de a nordmannból 6-7.000 Ft egy kisebb. Ne a legolcsóbb, leggagyibbal számoljunk, de ne is a legdrágábbal, nézzünk egy 6.000 Ft-os fenyőt.

2. Ajándékok:

Az ajándékvásárlási szokásokat illetően több hazai felmérés is született, amik igen érdekes eredményeket hoztak. A GKI Digital és az Árukereső.hu közös kutatásának eredménye szerint míg korábban átlagosan 8 ember számára készült egy-egy ember meglepetéssel, ez 2020-ban 5-6 főre csökkent, amiben szerepe lehetett annak is, hogy a korlátozások miatt családiasabb karácsonyozások voltak. Az ajándékokra szánt összeg ennek ellenére nőtt, átlagosan 50 ezer Ft körüli összeget tett ki, ami idén várhatóan 60 ezer fölé is emelkedhet.

3. Dekorációk:

Talán a dekoráció az, amin a legtöbbet lehet spórolni, de valljuk be, azért minden évben elcsábulunk valami szépség láttán, vagy esetleg van olyan dekor, ami már régi, és megérett a cserére, de ha csak egy szép asztaldísszel, vagy adventi koszorúval számolunk, 10.000 Ft körüli összeget akkor is elköltünk a karácsonyi dekorációra.

4. Ünnepi menü hozzávalók:

Talán ezt a részét a legnehezebb meghatározni a költségeknek, hiszen ahány ház, annyi szokás. Így leginkább a saját tapasztalatunkat tudjuk megosztani: nálunk a 3 fogásból álló karácsonyi menü és az egyéb sütik alapanyagai, valamint a vacsora mellé fogyasztott italok nagyjából 25.000 Ft-ot tesznek ki.

Ennyibe kerül a karácsony 2021-ben: 

Összeadva tehát a fát, ajándékokat, dekorációt és élelmiszervásárlást egy négytagú családra, a teljes kiadás hozzávetőlegesen: 101 ezer Ft.

Kiadások karácsonykor: ennyibe kerül a családi karácsony szállodában 

Számos olyan szállás akad, ahol direkt az ünnepi időszakra tervezett karácsonyi csomaggal várják a vendégeket. Most összeszedtünk néhány ajánlatot a félpanziós prémium wellness hoteltől a szerényebb önellátós apartmanig. Hogy összehasonlítható legyen a családi karácsonyozással, itt is egy 4 tagú családdal (2 felnőtt és két 6 év alatti gyerek) számoltunk, és 2 illetve 3 éjszakát vettünk alapul. Mutatjuk a legjobb szállodai csomagokat és programokat! 

Karácsony szállodában- a karácsonyi csomagok része az exkluzív ünnepi vacsora

Szállások karácsonyra félpanzióval és wellness-szel:

Meghitt karácsony a Hotel Korona Wellness Rendezvény & Borszálloda Egerben

A közkedvelt szálláshely megadja a módját a karácsonynak, olyan ünnepi hangulatot teremt, amit az amerikai filmekben láthatunk. „Meghitt karácsony” elnevezésű csomagjuk nem fog csalódást okozni, ha a meseszép egri borvidéken szeretnétek tölteni a karácsonyt.

Karácsonyi csomagjuk tartalma:

2 felnőtt + 2 gyerek, 2 éjszaka (dec.24.-26.) félpanzióval: 196.950- Ft

Hotel Korona Wellness Rendezvény & Borszálloda Eger ****

Meghitt karácsonyi hangulat Szabó Ádámmal a Hotel Sopronban

A hangulatos, négycsillagos szálloda remek elhelyezkedésének köszönhetően csodálatos panorámával rendelkezik, és néhány perc alatt a gyönyörű, karácsonyi díszbe borult soproni utcákon sétálgathatunk, ha úgy tartja kedvünk.

Karácsonyi ajánlatuk az alábbiakat tartalmazza:

Speciális, ünnepi elemek:

2 felnőtt + 2 gyerek, 2 éjszaka (dec.24.-26.) félpanzióval: 100.580 Ft

Hotel Sopron ****

Meghitt pécsi karácsony a Palatinus Grand Hotelben

Egy ilyen csodaszép szecessziós épületben eltölteni néhány napot bármikor fantasztikus élmény, de karácsonykor még különlegesebb az egész hangulata. Hogy feledhetetlen ünnepben legyen részünk, arról pedig exkluzív karácsonyi csomagajánlatukkal gondoskodnak.

Az ajánlat tartalma:

Minimum 2 éjszaka szállás ünnepi félpanzióval, színházjegy a Pécsi Nemzeti Színház ünnepi előadására, (december 25. vagy 26.) és ingyenes szaunahasználat a Palatinus Relax Stúdióban.

2 felnőtt + 2 gyerek, 2 éjszaka (dec.24.-26.) félpanzióval: 96.480 Ft

Palatinus Grand Hotel Pécs ***

Karácsonyi csomagajánlatok azoknak, akik a családiasabb hangulatot kedvelik

Karácsonyi pihenés a Hotel Járja ***-ban Hajdúszoboszlón

A családias hangulatú kis hotel közvetlenül a gyógyfürdő és az Aqua Palace élményfürdő mellett helyezkedik el és rendelkezik saját étteremmel, mely a magyaros ízeket előtérbe helyező konyhájáról híres. Karácsonyi csomagjuk minimum 3 éjszakára foglalható.

Az ünnepi ajánlat tartalma:

Az ár tartalmazza a szállást kiemelt félpanziós ellátással, 24-én egységes, ünnepi ebédet, wellness használatot.
A parkolás mélygarázsban történik, mely ingyenes. 

2 felnőtt + 2 gyerek, 3 éjszaka (dec.24.-27.) félpanzióval: 107.520 Ft

Hotel Járja Hajdúszoboszló ***

Karácsonyozás Bogácson a Patak-Party apartmanokban

Ha a Patak-Party Apartmanok otthonos lakosztályainak egyikét választjuk, egészen biztosan nem kell lemondanunk a családias hangulatú karácsonyozásról, de mégis kicsit izgalmasabb lesz, mintha otthon töltenénk az ünnepet.

„Békés Karácsony” nevű csomagjuk keretében az alábbi kiegészítők rendelhetők az ünnepek alatt:

2 felnőtt + 2 gyerek, 2 éjszaka (dec.24.-26.) ellátás nélkül, egy hálóterű apartmanban: 45.200 Ft

Patak-Party Apartmanok Bogács

Kedvezményes karácsony Kehidakustányban, a Barbara Apartmanban

A végére egy igazán pénztárcabarát karácsonyi ajánlatot hagytunk, ugyanis a kehidakustányi Barbara Apartman a karácsonyi ünnepekre 3 éjszaka esetén 10% kedvezménnyel foglalható.

A karácsonyi ünnepekre hagyomány szerint karácsonyi díszítéssel, karácsonyi hangulattal, és ajándékokkal várják a vendégeket, de az ellátásról magunknak kell gondoskodni.

Földszinti teraszos 4 fős apartmanjuk 2 hálótérrel 2 felnőtt + 2 gyerek részére, 3 éjszakára (dec.24.-27.) 54.000 Ft.

Barbara Apartman Kehidakustány

További szállások, ahol foglalhattok az ünnepekre >>

Konklúzió: karácsony szállodában vagy otthon? 

A családi karácsony szállodában manapság nem feltétlenül kerül többe, mintha otthon töltenénk el az ünnepeket, 100 ezer forintért már szuper karácsonyi csomagokat találhatunk. Az utazás esetében viszont kényelem és kiszolgálás vesz körül, míg otthon mindent magunknak kell intézni. Az anyagi jellegű kiadásokon túl az idővel is rengeteget spórolni, akár 30 órát is “nyerhetsz”, ha a karácsonyt szállodában töltitek. A legtöbb helyen a karácsonyi csomag része az ünnepi exkluzív vacsora is!

Ha szeretnétek az összes olyan szállást egy helyen látni, ami karácsonyi ajánlattal vár, itt találjátok őket >>

A csomag leírását az adott szállás oldalán a „Szolgáltatások” részen, a „Csomagok” alatt találjuk.

Foglald le a legjobb ár-érték arányú szállást karácsonyra! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
71%
Imádom
Imádom
14%
Vicces
Vicces
14%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
Exit mobile version