Site icon Szallas.hu Blog

Mégis lesz karácsonyi vásár Budapesten – 2020-ban keresd az interneten!


A koronavírus-járvány terjedése nem kímélte az évtizedes hagyományokkal rendelkező Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárt sem, amely a budapesti adventi időszak fénypontja. Mégsem kell azonban nélkülöznünk ezt az élményt, hiszen a főváros jóvoltából idén az online térbe költözött a vásár. A „Budapesti Karácsony – Tovább él az ünnepi vásár” kampány égisze alatt webáruházból szerezheted be kedvenc kézműveseid ajándéktárgyait. Bemutatjuk, milyen is ez az online karácsonyi vásár.

Tovább él a karácsonyi vásár – idén az online térben

Így működik a „Budapesti Karácsony” webáruház

A webshopban a Magyar Kézműves Szövetség közel ötven elismert mesterembere kínálja portékáit a különleges ajándékokat kereső vásárlóknak. Találkozhatunk bábkészítővel, bőr-, fa-, fém-, papír- és üvegművesekkel, de keramikus, méhész, textil-, tűzzománc- és szappankészítő vagy virágkötő egyaránt várja az érdeklődőket. 

Kézműves termékeket vásárolhatunk

Az egyes ágazatok mestereit név szerint is megismerhetjük, majd egyetlen kattintással átléphetünk saját webáruházukba, ahol a megszokott módon adhatunk le megrendelést. 

A Budapesti Karácsony Facebook-oldalán friss híreket, információkat találsz a kampánnyal kapcsolatosan >>

Azonban egy frissítő séta erejéig mindenképpen ajánljuk, hogy mozduljatok ki. Ugyan a karácsonyi vásár az online térbe költözött, de a feldíszített utcák, fák és a gyönyörű fényfestések továbbra is megszínesítik a téli esték hangulatát. És idén a tömeg is elmarad.

Csináld magad – tippek karácsonyra

Az egész világ DIY (Do It Yourself, azaz Csináld magad) – lázban ég, hiszen kiváló időtöltés két kezünk munkájával létrehozni valami szép dolgot. Különösen igaz ez karácsony közeledtével, amikor mindenki szívesen öltözteti otthonát ünnepi díszbe, vagy épp egyedi ajándékot készítene szeretteinek. Összeszedtünk néhány könnyen elkészíthető és olcsó dísztárgyötletet, melyek mindegyikével óriási örömet szerezhetsz.

Csináld magad – tippek karácsonyra

1. Filléres karácsonyfadíszek szódabikarbónából

Az alábbi videóból megtudhatod, hogyan készíthetsz otthon pofonegyszerűen egy egész sor karácsonyfadíszt szódabikarbónából. Remek ötlet, és akár gyerekekkel is elkészíthető, ráadásul majdnem biztos, hogy minden van hozzá otthon, nem szükséges külön bevásárló körútra indulnod az alapanyagok beszerzése érdekében.

2. Hógömb házilag 5 perc alatt

Ha te is bámultad már megigézve a kavargó aprócska hópelyheket a szebbnél szebb karácsonyi hógömbökben, de nem akartál költeni rá, akkor jó hírünk van. Rendkívül egyszerűen te is elkészítheted ezt a dísztárgyat, semmiféle kézműves előképzettség vagy speciális szerszám nem szükséges hozzá. Mindössze jól záródó befőttesüveget, desztillált vizet, csillámport és apró figurákat kell beszerezned, és már készülhet is saját téli mesevilágod. Hogy mi kerül a gömbbe, csak tőled függ – a lehetőségek korlátlanok. Itt nézheted meg lépésről lépésre az elkészítés módját:

3. Karácsonyi gyertya készítése házilag

Egy különleges gyertya nagyon szép dísze lehet minden szobának, s ez szintén olyasmi, amit egyszerűen elkészíthetsz magad is. Biztosan a te háztartásodban is hever a polc mélyén némi megmaradt gyertyacsonk, ezek most újjászülethetnek. Az alábbi videóban láthatod, hogyan készíthetsz díszgyertyát ajándékba házilag.

Gondolkozz előre, fedezd fel legszebb budapesti szálláshelyeinket már most!

ABT Apartments Károly Budapest

Családok és párok számára is tökéletes választás a belvárosban található ABT Apartments Károly Budapest. A modern, fiatalos szálláshely erkélyén pihenve bámulhatod a város szívének forgatagát.

ABT Apartments Károly Budapest

City Hotel Budapest****

A City Hotel Budapest vendégeként karnyújtásnyi közelségben leszel a legnépszerűbb fővárosi látnivalóktól. Családok számára jó hír, hogy ezen a bababarát budapesti szálláshelyen az itt-tartózkodás gyermekeknek 6 éves korig ingyenes.

City Hotel Budapest****

Hotel Papillon Budapest***

A budai oldal egyik legszebb pontján, a Rózsadombon vár családokat, párokat és egyéni utazókat egyaránt a Hotel Papillon Budapest. Ha csendes helyen szeretnél megszállni, de közel a belvároshoz, ezt válaszd.

Hotel Papillon Budapest***

Idén rendhagyó karácsonyt ünnepel majd a világ, ám ez nem kell, hogy csorbítsa az ünnepvárás szépségét, hangulatát. A készülődés közepette pihenésképpen ismerkedj meg a szallas.hu budapesti kínálatával, így felkészült leszel a fővárosból, amikor legközelebb ellátogatsz ide >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version