Site icon Szallas.hu Blog

Kastélyszállók, ahol főispánnak érezheted magad


Kastélyszállóban pihenni igazi élmény, ahol a pompás stílbútorok, süppedős szőnyegek nem múzeumi dísztárgyak, hanem csak az a dolguk, hogy a te pihenésedet különlegessé tegyék. Ha szeretnéd főispánnak érezni magad, és úri környezetben kikapcsolódni, egy kastélyszálló lesz erre a legalkalmasabb hely. Mutatunk is néhányat, hogy megkönnyítsük a választást.

1. Hotel Kapitány Wellness Sümeg****+superior

A 2015-ben Év Szállása – díjat nyert Hotel Kapitány szenzációs helyen, a sümegi vár tövében fekszik. Ha szereted a középkori hangulatot, itt a helyed, hiszen lovagi tornákon és középkori lakomákon is részt vehetsz. A hotel wellness részlegén gyerekek számára is találtok játéklehetőségeket. Igazi különlegesség, hogy a medencéket saját kútból származó termálvíz tölti fel.

Sümegen ezek a legjobb programok >>

2. Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal****

Mesevilágba érkezik, aki belép a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok kapuin, hiszen itt megelevenedik a múlt. Szállásod lehet a Kastélyban, a Palotában, az Udvarházban, vagy akár a Középkori Óvárosban, mindnek más a stílusa. Ha wellness–rajongó vagy, a francia élményfürdő, a marokkói hangulatú fürdőtér és a Lurkó Mesefürdő a te helyed. Az Élménybirtok rengeteg programot kínál, még lovagi tornákat is tartanak. 

Programok Bikalon és környékén >>

Puchner Kastélyszálló itt olvashatsz bővebben >>

3. Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj****

Főúri pompa vesz körül a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodában, ahol süppedős bőrfotelek és stílbútorok között úri módon pihenhetsz. A romantikus kastélyhotel számos wellness szolgáltatása közül választhatod a csendszobát, számos masszázst, a gőzfürdőt és az élménymedencét is.

Látnivalók Röjtökmuzsaj környékén >>

4. Károlyi – Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó

A fehérvárcsurgói Károlyi-Kastély minden szeglete nemes és elegáns, itt valóban főúrnak érezheted magad. Ha érdekel a kastély története, vezetett sétán ismerheted meg, de érdemes bebarangolnod a parkot is, ahol szép kis tó és arborétum is található. 

Programtippek a Károlyi-Kastély környékén >>

5. Újhuta Kastélyszálló Háromhuta

Békebeli vadászkastély vár egy kis halastó partján, az erdő mellett Háromhután. Az „Év Szállása 2019 – Szakmai Díj” I. helyezését magáénak mondó Újhuta Kastélyszállóban a múlt és a modern idők tökéletes ötvözete fogad. A keleti szárnyban ma is megtalálható az eredeti sokszögű kápolna festett üveg ablakokkal.

Ezt nézd meg Háromhután >>

6. La Contessa Kastélyhotel Szilvásvárad****

A Bükk egyik legszebb részén, Szilvásváradon áll a La Contessa Kastélyhotel, mely a Pallavicini őrgrófi család egykori birtoka volt. Gondosan őrzi hagyományait, így falai között te is főrendnek érezheted magad. A wellness részleg domboldali elhelyezkedésének és panoráma üvegfalainak köszönhetően különleges élményt nyújt, itt még gyerekek is találnak szórakozási lehetőséget.

Szilvásvárad rengeteg programmal vár >>

5 ok, amiért Szilvásváradot látni kell >>

7. Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár

Parádsasvár „mesekastélyát”, a látványos Kastélyhotel Sasvár Resortot minden évszakban érdemes felkeresni. A csodásan felújított, pompás épület önmagában is élmény, ám az „Év Szállása 2021 – Minőségi Díj” I. helyezését elnyerő hotel számtalan kikapcsolódási lehetőséget is kínál a család minden tagjának.

Parádsasvár és környéke felfedezését kezdd itt >>

Gyönyörű kastélyszállók várnak az egész országban, neked csak választanod kell közülük. Foglald le a helyed oldalainkon néhány kattintással >> 

Ha rajongsz a kastélyokért, ezek is érdekelhetnek:

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version