Site icon Szallas.hu Blog

Ezek a kiváló vízminőségű strandok a Balatonon – Kék Hullám Zászlós strandok toplistája 2021


Idén nyáron is hírt adtak arról, hogy a forró, csendes időjárás és a vízben megnövekedett foszfor mennyisége miatt elszaporodtak az algák a Balatonban. Szerencsére a helyzet nem olyan rossz, mint gondolnánk, de érdemes körültekintően választani strandot, ahol algamentesen adhatjuk át magunkat a pancsolás örömének. Most bemutatunk néhányat a 43 balatoni strand közül, melyek idén elnyerték a legkiválóbbaknak járó Kék Hullám Zászlós minősítést. 

Mi a Kék Hullám Zászló minősítés?

A Kék Hullám Zászlós jelölést 2004 óta használják a strandok vízminőségének, tisztaságának értékelésére. A vizsgálat során egy bizottság értékeli a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, az akadálymentesítés szintjét. Fontos szempont a környezet és a meder állapota, a játszóterek minősége, árnyékoltsága. A sportolási lehetőségek, a gyerekbarát szolgáltatások és a strand vendéglátóhelyeinek kínálata, minősége szintén figyelmet kapott. 

Mindezek alapján az elnyert zászlókon egytől öt csillagig kaphatnak értékelést a nevezett strandok, melyek közül 2021-ben 24 nyert el ötcsillagos, 16 strand négycsillagos, és 3 strand három csillagos minősítést.

Kék Hullám Zászlós strandok a Balaton északi partján

1.Csopaki Községi strand – Csopak

Az idei felmérés győztese az ötcsillagosok között is legtöbb pontszámot elért csopaki Községi strand lett. Parkosított, gondozott környezet, számtalan díjmentesen használható szolgáltatás, rengeteg gyerekjáték, vízicsúszda, sportolási lehetőség is várja a látogatókat. 6 éven aluli gyerekek és születésnaposok személyazonosságot igazoló okmány bemutatásával ingyenesen léphetnek be. 

Csopaki Községi strand – Csopak

Csopaki szállás: Panoráma Vendégház Csopak

Önálló kiadó nyaraló Csopakon a Panoráma Vendégház, melyből nevéhez híven csodás kilátás nyílik a Balatonra. Ha csendes helyen szeretnél pihenni családoddal, barátaiddal a Balatonnál, ezt válaszd.

Panoráma Vendégház Csopak

2. Wesselényi-strand – Balatonalmádi

Az északi part ötcsillagos strandjai között helyet kapott a balatonalmádi Wesselényi – strand is. A gyerekekre külön gondoltak, őket napvitorlás pancsoló, homokos öböl és rengeteg játék várja. A felnőttek számára nemcsak sportolási lehetőségek és pihenőszékek válnak rendelkezésre, hanem még a strandkönyvtárat is igénybe vehetik. 

Szállástippünk Balatonalmádiban: Amazing View Apartman Balatonalmádi

Barátságos hangulatú, tágas szálláshely az Amazing View Apartman Balatonalmádi, mely ideális választás családi nyaraláshoz a Balaton északi partján. Az apartman teraszán ejtőzve gyönyörködhettek a naplementében is.

Amazing View Apartman Balatonalmádi

3. Diási Játékstrand – Gyenesdiás

Az egyik leghíresebb, kiváló vízminőségű fürdőhely az északi parton a szintén ötcsillagos minősítésű Diási Játékstrand Gyenesdiáson, mely igazi gyerekparadicsom. A lassan mélyülő vízben remekül pancsolhatnak, számtalan játék várja őket, de részt vehetnek homokvárépítő versenyen is. Kamaszok számára remek szórakozás a trambulinpálya, az óriáscsúszda vagy a léghoki.

Itt szállj meg Gyenesdiáson: Zöldház Panzió Gyenesdiás

Akár páros, akár családi nyaraláshoz keresel szállást a Balaton északi partján, biztosan megtalálod a legjobb szobatípust a gyenesdiási Zöldház Panzióban. A balatoni wellness panzióba kutya és macska ingyenesen bevihető.

Zöldház Panzió Gyenesdiás

4. Esterházy Strand – Balatonfüred

Ötcsillagos zászlót nyert a balatonfüredi Esterházy-strand is, mely minden korosztály számára ideális. Biztonságos fürdőhely a kicsiknek, az úszni vágyókat mélyebb víz is várja. A strandon külön sodrófolyosós medencét is kipróbálhatunk.

Szállás Balatonfüreden: Sunset Apartmanház Balatonfüred

A Sunset Apartmanház alig öt percnyi sétára áll a balatonfüredi strandtól, kényelmes szobáiban párok és családok is pihentető napokat tölthetnek. Óriási kertje szintén kitűnő hely az ejtőzésre.

Sunset Apartmanház Balatonfüred

5. Városi Strand – Keszthely

1864 óta díszíti a keszthelyi Városi Strandot a Szigetfürdő gyönyörű épülete, a strand pedig rendkívül népszerű ma is. Az ötcsillagos Kék Hullám Zászlót többek között rengeteg sportolási lehetőségével, gyönyörű, zöld környezetével és tisztaságával vívta ki. 

Szálloda Keszthelyen: Wellness Hotel Kakadu Keszthely***

Családok számára is remek szállás Keszthelyen a Wellness Hotel Kakadu, ahol rossz időben sem unatkozunk. Számos wellness szolgáltatása garancia a lazításra. Kisgyerekes vendégeiket babagondozási kellékek is várják. 

Wellness Hotel Kakadu Keszthely***

Kék Hullám Zászlós strandok a Balaton déli partján

6. Zamárdi Nagystrand

A déli part leghosszabb, 3 kilométeres szabadstrandja a zamárdi Nagystrand, mely szintén ötcsillagos minősítést nyert, kiváló vízminősége és számos szolgáltatása révén. Itt még orvosi ügyelet is a vendégek rendelkezésére áll. 

Szállás családoknak Zamárdiban: Piroschka Vendégház Zamárdi

Családias szálláshely Zamárdi központjában a Piroschka Vendégház, amely családokat, párokat egyaránt szívesen fogad. A vízparthoz közeli szállás babagondozási kellékekkel várja a kisgyerekeseket.

7. Platán Strand – Balatonboglár

A déli part kiváló vízminőségű fürdőhelyei közé tartozik az ötcsillagos minősítésű Platán Strand Balatonbogláron, melyet ingyenesen használhatunk. Óriási, ápolt zöldterület, terebélyes, árnyat adó fák és rengeteg gyermekjáték a garancia egy felhőtlen strandolós napra.  

Szállásajánlatunk Balatonboglár közelében: Napocska Porta a Balaton közelében Vendégház Ordacsehi

Tökéletes vidéki nyugalom a Balaton közelében: ezt kínálja Ordacsehiben a Napocska Porta a Balaton közelében Vendégház. Az egyben kibérelhető szálláshelyet nem kell megosztanotok másokkal.

Napocska Porta a Balaton közelében Vendégház Ordacsehi

8. Csalogány strand – Balatonfenyves

Négycsillagos Kék Hullám Zászlót érdemelt ki a hangulatos balatonfenyvesi Csalogány strand is, mely egyedülálló kilátással is büszkélkedhet. Fürdőzés és pihenés közben a szemközti Badacsony és Szigliget látványában gyönyörködhetünk.

Szállástippünk Balatonfenyves közelében: Berek Vendégház Fonyód

Szomszédmentes környezetben üdülhettek Fonyód csendes övezetében a Berek Vendégház látogatóiként. Kényelmes, jól felszerelt szálláshelyet találnak itt családok, párok egyaránt.

Berek Vendégház Fonyód

9. Központi Strand – Balatonszárszó

Balatonszárszón is találsz kiváló vízminőségű partszakaszt, méghozzá az öt csillagot elnyert Központi Strandot. Természetes, sekély vizű öble miatt különösen kedvelt családok körében.

Itt szállj meg a közelben: Magistern Panzió Balatonföldvár

Balatonföldvár egyik legszebb fekvésű szálláshelye a Magistern Panzió, ahonnan mesés panoráma nyílik a tóra. Ha pároddal vagy családoddal keresel szálláshelyet a déli part egyik legszebb településén, itt foglalj. 

Magistern Panzió Balatonföldvár

10. Községi Strand – Balatonberény

Tiszta, zöld gyep, faóriások, játszóterek, gyereköböl mind megtalálható az öt csillagos minősítésű balatonberényi Községi Strandon. Ha szeretsz árnyékban ejtőzni, stoppolj le magadnak egyet a trópusokat idéző, nádból készült napernyők közül!

Ha Balatonberényben szállnál meg, ezt a helyet ajánljuk: Közlönykiadó Üdülője Balatonberény

Különálló faházakban pihenhetnek a vendégek a Közlönykiadó Üdülőjében, Balatonberényben. Az óriási területű üdülőben nagy társaságok remek napokat tölthetnek el együtt.

Közlönykiadó Üdülője Balatonberény

Ha algamentesen szeretnél strandolni a Balatonnál, keresd a Kék Hullám Zászlóval minősített strandokat! Foglalj szállást is a közelükben, melyhez rengeteg ajánlatot találsz a szállás.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)

Olvass tovább: “Jaj, úgy élvezem én a strandot…” – családbarát strandok a Balatonnál


Exit mobile version