Site icon Szallas.hu Blog

Képes rejtvény szuper úti célokkal – Hányat sikerült eltalálnod?


Nem hétköznapi ajánlót hoztunk! A tökéletes úti célért most nektek is meg kell dolgoznotok, ugyanis mielőtt lerántanánk a leplet a helyről, és a jobbnál jobb szállásokról, lesz egy kis feladatotok. Képes rejtvény!

A képek alapján ki kell találnotok, melyik magyar városról van szó.

Kezdjük is néhány nagyon egyszerűvel, de mielőtt bárki legyintene, hogy ez milyen könnyű, eláruljuk: ez csak a bevezető!

1.

2.

3.

Még mindig egy egyszerűbb, de picit már segítünk: egy Somogy megyei településről van szó.

4.

Az alábbiak nagyon klassz helyek. Ennyiből kitalálod, hol járunk?

5.

6.

7.

Bonyolítsunk kicsit: a következő képeken egy-egy város címerállatát láthatjátok.

8.

9.

Végül néhány igazán rafinált feladvány!

10.

11.

12.

A MEGOLDÁSOKÉRT GÖRGESS LEJJEBB!

Itt csekkolhatod, mindet eltaláltad-e:


Képes rejtvény megoldások:

1.Kőszeg

Azt gondolná az ember, egy ilyen név elárul valami jellegzetességet a viselőjéről, de igazából arra nincs hiteles magyarázat, Kőszeg neve miért pont ebből a két szóból tevődik össze. Ennek ellenére a város éppen elég izgalmas látnivalót tartogat a látogatók számára.

Ezekről bővebben itt olvashattok >>

2. Hollókő

Hollókőre nem csak húsvét idején éri meg ellátogatni, máskor is rengeteg érdekes látnivalóval várja a pihenni vágyókat. A nevének eredetéhez egy mesés legenda fűződik. A közeli Pusztavár ura elrabolt egy szép lányt, akinek dajkája boszorkány volt. A dajka, hogy kiszabadítsa, szövetkezett az ördöggel, akinek fiai éjszakánként holló képében hordták el a vár köveit egy közeli dombtetőre, míg a lány ki nem szabadult. A dombon pedig szép lassan az elhordott kövekből egy másik vár épült, ez lett Hollókő vára.

A falu látnivalóiról itt olvashattok >>

A legjobb hollókői szállások a vendégek értékelései szerint:

3. Bugyi

Bugyi településnek semmi köze a bugyihoz, bár kétségkívül viccesen hangzik a neve. Valójában a Bud, Budi kezdetű török vagy ujgur személynevekből eredeztetik.

4. Háromfa

A Somogy megyei község a legenda szerint onnan kapta a nevét, hogy a dombján három nagy nyárfa állt.

5. Szilvásvárad

Talán be sem kell mutatni ezt a gyönyörű környéket, ahol annyi csodálatos látnivaló akad, hogy akár egy teljes hetet is el lehet tölteni úgy, hogy egy percig sem unatkozik az ember.

Mit szólnátok egy őszi szilvásváradi kiruccanáshoz? Íme néhány tipp >>

Szalajka-vízesés

Szilvásvárad TOP 3 szálláshelye:

6. Kalocsa

A kalocsai fűszerpaprika nélkül elképzelhetetlen a magyar konyha, olyannyira, hogy a hazánkba látogató turisták szuvenírként is vásárolják az egyik leghíresebb hungarikumunkat. A kalocsai paprikát mindenki ismeri, de vajon hányan jártak már a városban? Te köztük vagy?

Ha nem, akkor, itt az alkalom egy hétvégi kiruccanáshoz.

Szállásajánló:

Pilvax Hotel

7. Makó

A „Hagyma Fővárosában” tényleg minden a hagymáról szól, és nem csak képletesen. Legnevezetesebb épületei valamilyen formában mind a hagymára emlékeztetnek. Ilyen például a Hagymaház, a fürdőként üzemelő Hagymatikum, de még lombkoronasétányának is megvan a maga hagymás formája.

Szállásajánló:

Makói Hagymatikum

8. Kecskemét

A neve vita tárgya, de vannak, akik úgy gondolják, a jelentése kecskejárás lehet. A kecskét nem is kell magyarázni, a mét szót pedig menetnek, járásnak értelmezik. Lehet benne valami, hiszen a kecske a város címerében is megjelenik.

Hangulatos vendégházak a városban >>

Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye – Kecskemét

9. Eger

A feladvány nem volt egyszerű, pedig egy nagyon népszerű városról van szó. Ki gondolná, hogy egy egyszarvú is szerepel Eger címerén? Érdekességek a városról >>

TOP 10 szálláshely Egerben:

10. Debrecen

„Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne venni…” Ugye mindenki ismeri?! Ha pulykát nem is szeretnétek venni, néhány napot megéri Debrecenben eltölteni. Már mutatjuk is, mi mindent érdemes megnézni! >>

A legjobb debreceni hotelek >>

Református Nagytemplom

 11. Pákozd

Néhány éve avatták fel Pákozdon a világ legnagyobb huszárszobrát. A 12,5 méter magas Miskahuszárt már messziről jól látni, így a város egyik jelképévé vált. Ha ti is megnéznétek, irány Pákozd!

Szállásajánló: Bella Apartman

Pákozdi Emlékpark

12. Tatabánya

Az ország legkisebb területű megyeszékhelye kedvelt kirándulóhelyekkel várja a természetkedvelőket. Ilyen például a Kő-hegyen lévő Turul-emlékmű, vagy a fokozottan védett Szelim-lyuk, de mellettük még számos szép túraútvonalat rejteget a Gerecse.

Szállásajánló:

Szelim-barlang

Hogy sikerült a képes rejtvény? Te hányat találtál el a 12-ből? És melyik lesz a következő úti célod?

Még több belföldi szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version