Site icon Szallas.hu Blog

Két hétig ingyenesen látogatható a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka


A Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka március 15. és április 2. között ingyenesen látogatható.

Román Csarnok (fotó: www.szepmuveszeti.hu)

A több mint 70 éve lezárt Román Csarnok a Múzeum rekonstrukciójának köszönhetően újra régi pompájában látható 2 héten keresztül. A csaknem 900 négyzetméter alapterületű, középkori bazilika belső terét megidéző terem megújításán mintegy 70 restaurátor dolgozott, akik csaknem 2500 négyzetméter falfelületet varázsoltak újjá.

A csarnok ingyenesen látogatható mindennap 10 órától, az utolsó látogatókat 17 órakor engedik be az épületbe. A belépés érkezési sorrendben történik, előjegyzés, időpontfoglalás nem lehetséges (csoportok számára sem), tárlatvezetést a múzeum nem tud biztosítani.

A múzeum arra kéri a látogatókat, vegyék figyelembe, hogy a csarnok befogadóképessége korlátozott, ezért előfordulhat, hogy az épületen kívül kell várakozni.

Szépművészeti Múzeum


A Román Csarnok látogatási szabályai

A Román Csarnok falához érni tilos! Kérjük, legfeljebb 20 centiméterre közelítsék meg a csarnok falát.
Tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a vakvezető kutyát), illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műalkotások állapotát veszélyezteti.
Ruhatár: A csarnokban a hőmérséklet kb. 20 °C. Kabát és kézitáska leadása a ruhatárba nem kötelező, kivéve, ha vizes/nedves. Utazótáskákat és esernyőket kérjük a ruhatárban elhelyezni.
Étel, ital, dohányzás: A Múzeum csarnokaiban ételt és italt fogyasztani, illetve dohányozni tilos (beleértve az elektromos cigarettát is).
Fotózás: Fotó és videó készítése megengedett, vaku-, illetve fényképállvány használata tilos. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.
Tárlatvezetés: A Román Csarnokban senki számára nem megengedett a tárlatvezetés.
Kisgyermek: Babakocsi, elől vagy hátul rögzített hordozó használata engedélyezett.
Akadálymentesség: A Román Csarnok látogatása akadálymentesített.

Szállások Budapesten >>

A Szépművészeti Múzeum új állandó kiállításokkal 2018. OKTÓBER 31-TŐL nyitja meg kapuit.

 

(forrás: szepmuveszeti.hu)


Exit mobile version