Site icon Szallas.hu Blog

Kihagyhatatlan hétvégi tervek pároknak – Kitaláltuk helyettetek!


A népszerű túraútvonalak, a romos várak, és a gyógyfürdők felkeresése mellett közös hobbitok a városnézés, a fotózás, és a gasztronómiai élmények gyűjtése? Adunk néhány remek tippet és mutatunk pár úti célt, amely tökéletes választás, ha megszöknél egy hétvégére a pároddal a Dunakanyarba, a Balaton környékére, vagy akár Eger felé! Szuper hétvégi tervek pároknak, minden évszakban!

Kihagyhatatlan hétvégi tervek pároknak

Túrázás és fotózás Bánk szomszédságában

Bánk az ország egyik legszebb részén, a Dunakanyar közelében fekszik, és tengernyi programmal várja azokat a párokat, akik szívesen töltenének el néhány napot a friss levegőn. 

A Bánki-tó kiválóan alkalmas nyáron a fürdésre és a horgászásra, a közelben pedig számos kirándulóhely is található. Akik felkeresnék a környék várait és romjait, azoknak remek úti cél lehet a nógrádi vár és Drégely vára, utóbbinál az Apródok útja tanösvény bejárása kihagyhatatlan program. Szendehelyen a Katalinpusztai Kirándulóközpont, és a Gyadai tanösvény, a Börzsönyben pedig a Királyréti Erdei Vasút, a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Transzbörzsönyi Vasút gondoskodik a tartalmas időtöltésről. 

A túrázás szerelmesei felkapaszkodhatnak a Csóványosi-kilátóhoz, ahonnan páratlan panoráma tárul a szemük elé. Ide profi fényképezőgépet is mindenképpen érdemes vinni, akárcsak Drégelypalánkra. 

Szállástipp Bánkon!

A Tó Wellness Hotel Bánk remek bázisa lehet a többnapos felfedező hétvégének. A hotel kényelmes szobái, gasztronómiai különlegességei, és 700 négyzetméteres wellness centruma gondoskodik a gondtalan pihenésről és feltöltődésről! 

Hajózás és kirándulás Balatonfüred környékén

Akik a vizes programokat kedvelik, azok számára Balatonfüred ideális úti cél lehet egy élményekben gazdag hétvégéhez. A városból rendszeresen indulnak kirándulóhajó járatok Siófokra és Tihanyba, de vitorlázásra és motorcsónakozásra is van lehetőség. Azoknak ajánljuk a települést, akik szívesen tennének este egy sétát a Tagore sétányon, és a fesztiválokat is kedvelik. Szuper hétvégi program pároknak!

A környéken érdemes kirándulni Tihanyban, ahol levendulavirágzáskor „szedd magad” akció keretében virágot is szedhetünk, de Szigliget vára és a keszthelyi Festetics kastély is maximum egy órás útra található. 

Badacsonytomaj kiváló borokkal és zsíros-hagymás kenyérrel vár, Balatonedericsen pedig az Afrika Múzeum tartogat érdekességeket azoknak, akik kedvelik az állatokat. A Veszprémi Állatkert is elérhető távolságra fekszik. 

Szállástipp Balatonfüreden!

Remek szálláshely a városban a családias hangulatú Astoria Hotel Balatonfüred, ahonnan pár perces sétával elérhető a Tagore sétány, a hajóállomás és a Jókai Emlékház. A hotelben ingyenes a wifi és a parkolás, az étteremben pedig kiváló magyaros ételeket kóstolhatunk. 

Barátkozás az egri borvidék legjobb boraival

Egerben 2-3 napot, de akár 2-3 hetet is eltölthetünk tartalmasan. A kiváló egri borok miatt mindenképpen ajánljuk a várost azoknak, akik kedvelik a pincelátogatásokat, és szívesen felfedeznék Szépasszonyvölgy legszebb részeit. Borkóstolók, muzsikaszó, finom ételek és különböző rendezvények teszik felejthetetlenné az itt tartózkodást. 

Eger történelmi kincsei és látnivalói közül mindenképpen érdemes felkeresni az Egri várat, amely a Dobó tértől 10 perces sétára található, illetve a Minaret, a Bazilika, az Érsekkert, és a Beatles Múzeum is remek célpont. A környező utcákban bájos kis boltokra lehet bukkanni, de több cukrászda és kávézó is van a közelben. 

Demjénben érdemes kipróbálni a Cascade Barlang- és Élményfürdőt, Egerszalókon a Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdőt, Bogácson pedig a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőt. 

Szállástipp Egerben! 

Eger történelmi belvárosában, a vár főbejárata és a Dobó tér között található a Dobó Vendégház, amely ingyenes wifivel, és ingyenes parkolással vár az Egri vártól 400 méterre. A szálláshely remek választás azoknak, akik szívesen felvennék Eger ritmusát, és egy kicsit közelebbről is megismerkednének a belvárossal. 

Természetközeli élmények és kutyás pihenés Poroszlón

Poroszló ideális választás azoknak a pároknak, akik a pezsgő esti programok és a fesztiválozás helyett a természet közelségére és csendre vágynak. 

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit mutatja be, de számos őshonos állattal is találkozhatunk a turisztikai látogatóközpont területén. Itt található Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, a főépület körül pedig állatbemutató, Tájház, és halászskanzen is áll. 

A Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéből kishajós kirándulások is indulnak, ezt semmiképpen nem szabad kihagyni egy poroszlói kikapcsolódás során. 

Aki kutyás pihenést tervez, annak szinte kötelező, bakancslistás hely Tiszafüreden a Mancsos pancsoló kutyastrand, ahol a négylábúak is élvezhetik a fürdést a sekély, védett öbölben. 

Kutyabarát szállástipp Poroszlón! 

A Harmónia Vendégház remek helyen fekszik, a Tisza-tó és a poroszlói Ökocentrum szomszédságában. A 3 szobás vendégház nagy kertjében kellemes élmény beszélgetni egy tartalmas nap végén egy-egy pohár bor társaságában. Mivel a szálláshely kutyabarát, ezért a négylábú kedvenc is értékelni fogja a velünk töltött időt a szabadban. 

Menekülés a nagyvárosból – Háztáji gazdálkodás Hajmáson

Hajmás mindössze 20 km-re fekszik Kaposvártól. Az ide érkező vendégek többnyire azért választják a települést a pihenéshez, mert a nyugalom, a friss levegő és a csend itt alapfelszereltség. Biciklizéshez, futáshoz, lovagláshoz keresve sem találhatnánk szebb helyet Kaposvár közelében. 

Aki mégis egy kis városnézésre vágyna, az Kaposváron, Szigetváron, Siklóson, Villányban és Pécsen is felkeresheti a helyi nevezetességeket, és történelmi kincseket. Kihagyhatatlan hétvégi program, nem csak pároknak!

Progamok Pécsen >>

Szállástipp Hajmáson!

A Zselicvölgy Szabadidőfarm garantáltan jó választás azoknak, akik érdeklődnek a háztáji gazdálkodás, illetve a horgászat iránt. A farmon tartott állatok húsából, a saját kertből szedett zöldségekből, illetve a helyi kézműves termékekből készülnek az ételek, amelyeket kedvelni fognak azok, akik a gasztronómiai élmények miatt érkeznek Hajmásra. 

Kiknek ajánljuk ezeket a programokat?

A szallas.hu kínálatában számos remek szálláshely vár még arra, hogy felfedezd a környékén található legjobb programokat, és látnivalókat! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version