Site icon Szallas.hu Blog

Kirándulás babával tavasszal is! – Tuti tippek és úti célok Magyarországon


Kirándulás babával? Nem is akkora ördöngösség, mint elsőre gondolnánk, csak ügyesen meg kell tervezni. Ha így teszel, csodás élményben lesz részetek, amely gyarapítani fogja a csöppséggel átélt kalandjaitok sorát. Tippeket adunk arra, hogyan érdemes felkészülnöd erre, és jól bevált úti célokat ajánlunk babakocsis és hordozókendős kirándulásokhoz.

Kirándulás babával tavasszal is

A siker kulcsa: alkalmazkodjatok a baba napirendjéhez

Ha babával készültök kimozdulni, a legfontosabb, hogy nagyjából ugyanúgy el tudjátok őt látni, mintha otthon lennétek, így biztosítva lesz komfortérzete. Igyekezzetek a baba alvásidejében utazni, indulás előtt pedig gondoskodj róla, hogy tele legyen a pocija és tiszta pelenkát viseljen, így az álma is édesebb lesz és jókedvűen ébred. Készíts össze egy csomagot, melyben az utazás során legszükségesebb kellékeket tartod, beleértve a kézfertőtlenítőt is. Ha cumisüvegből etetsz, remek bébiétel melegítő készülékek közül választhatsz, melyek kifejezetten utazáshoz ajánlottak. Ha mindent kipipáltál, indulhattok is!

Kirándulás babával – Tuti tippek és úti célok Magyarországon

1. Kecskék és dínók egy helyen – Látogatás a Budakeszi Vadasparkban

Ha Budapest környékén éltek, az egyik legjobb úti cél kirándulásra babával a Budakeszi Vadaspark. A több mint 50-féle állatot felvonultató állatkertben ingyenesen kölcsönözhettek terepbabakocsit, ha úgy érzitek, a sajátotok nem passzol a murvás-köves utakra. Baba-mama szobát is találtok, ahol zárt környezetben, elvonulva láthatjátok el kisbabátokat. 

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark egyik létesítménye a háztáji állatokat bemutató udvar, itt találkozhattok az örökké éhes kis kecskékkel is. Egyik legújabb attrakciójuk a dínópark, ahol mozgó-morgó őslényeket találtok, így a nagyobb tesó számára is fantasztikus élmény lesz a családi kirándulás. Ha nincs kedvetek az állatnézőhöz, nagy sétákat tehettek a Vadaspark körül futó sétautakon is.

Fedezd fel Budapest és Pest megye legjobb bababarát szállásait!  >>

Még több programot keresel Pest megyében? >>

Budakeszi Vadaspark

2. Látnivalók gyerekeknek a Velencei-tó körül

A Velencei-tó rendkívül népszerű úti cél, ha kisgyerekkel szeretnénk kirándulni, hiszen számos települése vár különleges látnivalókkal. Dinnyésen találjátok a világon egyedülálló, Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült Várparkot, amelynek megálmodója anyaghűen készítette el a leghíresebb magyar várak miniatűr másait. A lekicsinyített épületek között kellemes sétát tehettek, emellett népi játékokkal is játszhatnak a nagyobb tesók. A park területével átellenben egy remek cukrászda várja az éhes utazót, óriási krémesekkel és egyéb süteménycsodákkal.

Találd meg a legjobb szállást gyerekekkel a Velencei-tónál >>

Dinnyési Várpark

A közelben terül el a szépséges Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, melyet Agárd felől akár hajóval, majd egy kis sétával is elérhettek. Az arborétumban sok érdekes látnivalót találtok, melyek mindegyike biztosan izgalmas lesz nagyobbak számára is. Keressétek fel az interaktív Tájmúzeumot és a Kalandjátszóteret, sétáljatok végig az Erdészeti Tanösvényen, és másszátok meg a 15 méter magas Panoráma – kilátót, melyről csodás a kilátás. 

Ismerd meg a Velencei-tó gazdag programkínálatát és további látnivalóit >>

Dinnyési Várpark

3. Könnyű családi kirándulás Zamárdiban a Kőhegyi kilátóhoz

Zamárdi a Balaton déli partjának egyik legnépszerűbb üdülőhelye. Kisgyerekes családoknak eszményi célpont, hisz telis-tele van gyerekbarát látnivalókkal, játéklehetőségekkel. Aki járt már itt, ismeri a parti sétányt a díjnyertes lángosozóval, a kis vitorlás kikötőt, a Kertmozit és a vízi játszóteret. Kevesebben hallottak azonban a Kőhegyi kilátóról, pedig ez az egyik legszebb pontja Zamárdinak, ráadásul itt sosincs tömeg.

Találd meg a legjobb bababarát szállást Zamárdiban >>

Kőhegyi kilátó

A kilátót a 7-es út túloldaláról, a faluból induló szőlőhegy felé érhetjük el enyhén emelkedő aszfaltúton, s a tetejéről ellátni egészen Badacsonyig. Rögtön mellette családias kis büfé és pihenőlugas várja a kirándulókat, ahol ebédelhettek is. Ha erdei sétára vágytok, a közeli erdőség babakocsival is jól járható turistaútjai erre is lehetőséget adnak. 

Zamárdi még több programot kínál gyerekeknek, ismerd meg őket te is >>

4. Kisvasút és szalamandrák – Babakocsis túrák Mátrafüreden

Mátrafüredet nemcsak akkor érdemes meglátogatni gyerekekkel, ha a városból kiszabadulva friss, hegyi levegőn szeretnétek sétálni. A községből könnyen elérhető a Kozmáry-kilátó, de Mátrafüred kezdőpontja számos túraútvonalnak is, melyek között több könnyen végigjárható babakocsival, hordozókendővel. Az égbenyúló fák között kalandozva, a Bene-patak közelségében érdemes nyitott szemmel járni, mert aki szerencsés, még egy-két foltos szalamandrát is megpillanthat.

A legjobb gyerekbarát szálláshelyeket Mátrafüreden itt találod >>

Mátrafüred és környéke azonban még több érdekes élményt tartogat. Itt található a Gyöngyösről induló mátrai kisvasút egyik végállomása, mely a gyerekek örök kedvence. Ha szeretitek a kihívásokat, ne hagyjátok ki az Oxygen Adrenalin Parkot és feltétlenül látogassatok el Magyarország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre is. 

Mátrafüred és környéke még több programmal vár, itt találod őket >>

5. Tekeregj a Tisza – tónál! – Programok kicsiknek a tó körül

A Kiskörei Víztározóból lett Tisza – tó egyre népszerűbb úti cél a belföldi kirándulók körében. Ez nagymértékben köszönhető a Poroszlói Ökocentrumnak, mely rengeteg látogatót vonz egész évben, ám a Tisza-tó környékén más érdekes gyerekprogramokat is találtok. Több településen is működnek nyaranta strandok, Tiszafüreden még a kutyusotok is pancsolhat! Látogassatok el Sarudra, a Tisza-tavi MiniZOO állatkertbe, ahol egzotikus állatfajokkal is találkozhattok!

Foglald le a legjobb bababarát szállást a Tisza-tónál >>

Poroszlói Ökocentrum

Keressétek fel a karcagi lombkoronasétányt és ismerjétek meg az erdő élővilágát! Ha pedig még tovább barangolnátok a fák felett, fedezzétek fel Magyarország legizgalmasabb lombkorona- tanösvényeit is. A vizes programok kedvelőiről sem feledkeztünk meg, a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdőben nem fogtok csalódni. 

Ismerd meg a Tisza – tó környékének programkínálatát! >>

Ha családi kirándulás a cél babával belföldön, számtalan izgalmas és különleges úti cél közül válogathattok. Böngészd végig színes kínálatunkat és válaszd ki a tökéletes gyerekbarát szállást! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version